Monday, May 24, 2010

Sexy and Romantic..


Serius tajuk takder kena mengena dengan entry pon!..cuma aku rasa tempat kat dlm pic tu sangat sexy and romantik..hehe..tenang and damai ja kan tengok pic kat atas and bawah ni..

(Both pic above:googled)

Tempat ni atau OCEAN GLOW kepunyaan Hotel Putra Brasmana, Kuala Perlis...org tak leh masuk sesuka hati sebab di khaskan untuk function hotel aja..sangat sesuai untuk wat majlis2 rasmi or wedding kat sini..romantik kan wedding tepi laut?...rasanya rate utk function kat sini pun tak mahal...so sesapa yg berminat nak wat wedding glamorous of the year bleh contact 04-9855900...
ops..entry ni bukannya bertujuan semata2 nak promote pasal Ocean Glow tu saja..tak dapat komisyen pun!..sebenarnya entry lapuk dah..actually aku ada attend dinner kat Ocean Glow on 14th May..


Dinner ni anjuran PERKEP,Kangar sempena hari ibu...Ni sebenarnya charity dinner utk meraikan anak2 yatim yang dihadiri oleh kaum2 ibu aja..(yang bukan ibu lagi ni pun menyebuk aja..hehe)..


Aku suka doorgift ni..unik lah rasanya..senduk kayu from IKEA..pendek kata hadiah2 malam tu mostly from ikea..and bertemakan kewanitaan..siap dapat rempah kari sorang 3 bungkus lagi...haha..iya lah sesuai sgt dgn majlis sebab yang hadir semuanya pompuan..





Antara crowd yang hadir..dr pelbagai jabatan and ahli2 PERKEP...meriah jugak..

Me and kak yati...


Dengan kak wati...


Bertiga la plak...sebenarnya ada kejutan malam tu, we all terpilih jadi antara 5 wanita anggun.siap kena catwalk ala2 peragawati dlm ceta labu-labi lagi..haha..nasib ada pengalaman skit2...kak yati got 1st place,kak wati plak 2nd place and aku 4th place...dapat la satu set gelas ikea..hehe..


Suka pic ni...nampak macam oarang dulu2...sangat klasik dengan kebaya nyonya ni..hehe..

18 comments:

Nana said...

OOooOo I love your hairpiece! Sungguh anggun!

Ayu Hashim said...

yes gambar last tu look classic.. lawa..

Anonymous said...

hye lilly,
xpaham la kenapa u ble dapat 4th place. supposed to u got 1st place.. exactly beautiful...

.::WaNiE::. said...

wee ala2 ratu kebaya gitu

Lady of Leisure said...

cantiknya pakai kebaya oh rupanya hotel punya ye tempat tu nasib baik i tak gi masuk menonong kalau tidak wat kene marah jek hehe ingatkan restoren kat situ

linahilmin said...

alahai, org cantik ni.. berkebaya lagi lah bertambah cantik!
tapi bab, dpt senduk ngan serbuk kari bagai tu, 1st time dengar nih!!! :p

Ella said...

wah cantiknya lily..
mcm ratu kebaya..
suka tgk badan lily yg ramping..

honeylanz said...

kena sgt dgn cucuk sanggul tu..mmg nmk mcm dulu-dulu..

reena said...

U look sooo beautiful!

Beautiful yang klasik. Perempuan Melayu terakhir gitu :D

Leeds Al-Malique said...

patut hang dapat no 1 la weyhh! cap ayam punya pengadil! hehe. cantik ja kebaya tu hang pakai, aku pakai berketoi sana sini.. huhu..

gambar last look so classic :)

DaZzlingLilLy said...

nana-that hairpiece belong to my makeup artist..i pon kalau boleh nak jugak satu set
Ayu Hashim-thanks sis..hehe malu la plak!
Anonymous-i pun taktau apa kriteria yg dia tgk,tapi tak kisah sgt num berapa pun tetap dapat pressie..best jugak
Wanie-ermm..ratu kebaya?..tak sesuai kot sebab i ni badan jenis lurus takder shape..kalau body cam biola tu sesuai la jadi ratu kebaya
Lady of Leisure-iya kat situ tempat function utk brasmana..dulu2 i pun ingat restoren..sampaikan ada khabar angin kata hai tean nak bukak kat situ..
lina hilmin-tu yg rasa cam dinner ni lain skit sebab dapat senduk and serbuk kari..satu hal lagi penaja is ADABI...so wajib la dia bg serbuk kari..hehe
Ella-eh mana ada ramping sis..lurus cam bendul jer sebenarnya i ni..hehe
honeylanz-itu la makeup artis tu pandai jer match kan kebaya dgn cucuk sanggul tu
reena-wah...pompuan melayu terakhir utk malam tu aja lah..pastu dah jadi pompuan melayu moden plak..hehe..btw i suka ur new profile pic..u look sweet
Leeds-alah org tua2 yg jadi pengadil..mungkin muka aku tak cukup ciri keibuan kot..haha..eh mana ada ketul2 pun hg pakai kebaya tu..elok terletak ja aku tgk..

ixoratasha said...

very classy and sweet sangat..

suka tengok ;)

Anonymous. said...

i agree... sepatutnya kamu la dapat no 1, babe! you looked absolutely stunning! and you're exactly my type if i were a man (apsal rasa macam dah skewed ke arah songsang je ayat ni hahaha just kidding :P)

shida said...

cantik.. cam perempuan melayu terakhir gituuuu

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-suka tengok?...nanti kita jumpa lagi..tapi tak sama ler dgn pic kat atas tu..hehe
Faida-alamak takot!..hehe..kan kat situ u dah cakap"ïf i were a man"..kan ada word if tu..kiranya tak songsang pon..
shida-tQ pah...

sonnet™ said...

canteknye puan lily ;)

mJ said...

canteknyer lily...akak mmg minat ngan menda2 klasik nih...that kebaya sgt cantik tp if akak pakai jadi tak cantik sbb akak gumuk! huhu

DaZzlingLilLy said...

sonnet-thanks dear..
mJ-pakai la korset dgn kebaya tu sis..baru jd cam kerengga..macam zaman saloma dulu tu