Tuesday, June 1, 2010

An Evening in Songkhla

Last week sempena cuti wesak we all ke Hatyai.Ramai org kat Hatyai time2 cuti ni..hotel kalau tak booking memang susah nak dapat.Sebabnya yang datang kebanyakan dengan bas2 rombongan...

Pakbara ke Songkhla rasanya 2 hours drive..

Tapi once dah sampai Songkhla memang berbaloi sebab tempat makan yg we all pegi sangat best..damai jer tengok pemandangan kat sini..

We all makan kat Restoran Sirada at Koyo...so kalau ada sesapa yang nak try makan kat situ bleh call no yg tertera di pinggan..hehe..sampai jer terus order ayaq nyoq..lega skit tekak..

We all duduk kat luar tempat yang mengadap laut..kat sini kawasan dia macam berbukit skit..Koyo ni actually adalah pulau tapi bersambung dengan jambatan ke Songkhla..kalau lalu ikut jambatan Songkhla time senja memang cantik view dia..


Sampai ja sini terus teringat Hai Tean..tapi kat sini cantik skit,pelantar dia pun kemas aja kalau nak dibandingkan dengan Hai Tean yang guna kayu aja kedai dia tu..tapi Hai Tean kau tetap di hatiku..hehe..


Kat hujung Restoran ni ada macam kolam ternak ikan..tapi tak dak ikan pun masa aku gi jalan2 kat sana tu..

Sangat menenangkan view kat sini...suka!..


Ni plak makanan kitorang yg kitorang order..i bagi 5 star utk food dia..delicious!

Prawn and broccoli in oyster sauce & kerang bakar...


Ketam goreng tepung (best sgt sebab dia tak keras macam cucur ketam tu) & curry powder crab

Telur belangkas,kerabu mangga & kean som (alahaiii..pedas!)


Masa ni dah lepas makan,masing2 kekenyangan macam ulaq sawa dah..so jalan2 jap and posing kat kolam ikan tu bagi makanan turun skit..actually tgh tunggu aiskrim plak..haha..


Kiranya puas hati we all makan petang tu..iya lah makanan sedap...tapi mahal betul seafood kat Thailand ni rupanya..total RM430 untuk makanan2 yg we all order..kalau kat Hai Tean baru 100++..



Ok..perut pun dah kenyang,hari pun dah malam..jom kita balik tido..hehe..

3 comments:

Anonymous said...

i went to this rest. once. dh lama kot.iss x boleh tahan tgk belangkas tuuuu..kalau aku dok kola, dh tetu aku pesan suruh hang bwk blk.haha-efa

Lady of Leisure said...

haah la wooden planks tu macam hai thien teringat hai thien terus lapar hehe... bestnya gi hatyai... lama dah tak ke sana shopping best juga kan..

DaZzlingLilLy said...

Efa-tu la hg selalu balik kalut2..len kali jom kita pi satun ja..ada gak belangkas tu..
Lady of leisure-sebut hai tean ja terus lapaq kan..hehe..hatyai ok gak shopping2 ni..macam2 ada nak compare dgn kangar la kan..hehe