Thursday, June 24, 2010

Malu bertanya sesat jalan..

So...i mmg tak malu kalau bab2 nak tanya menanya nih..


Ada satu persoalan bermain2 di fikiran aku..


Tapi ni bukan la benda serius yg boleh meruntuhkan ekonomi negara pon!


Cuma aku baru perasan mengenai perbezaan antara 2 jenis tag kat Tie rack scarves..


Iya lah kan..aku pon baru ja menjinak-jinakkan diri membeli TR scarves ni..


First,tag TR yg macam ni..


Yg kedua tag kecik jer takder pun tulis Tie rack tu..

Ada sesapa tau apa beza kedua2 tag tu?..atau pun takdak beza pun..atau pun u all pun tak tau jugak?..

Tolong explain kat saya yang musykil ni..

(Sekadar nak tau aja...)

Both pic from : The Cinta Boutique

10 comments:

Ayu Hashim said...

Tie Rack ayu xpenah pakai.. sekarang nie pakai tudung jenis serlum aje.. malas dah nak pin2 nie.. hehehee

aS_c0mei said...

hihi...i br ada seketol tie rack.ni dok sevey2 mcm nak beli lagi.tp kena bli online...kat sini takde jual....

taktau plak ada yg ada tag & tag kecik tu...yg i punya,ada tag tu...sama je kot?haha....

honeylanz said...

1st tag tu yg lama. now dorang guna yg 2nd tag tu.

reena said...

I pun tak pasti apa bezanya. Satu new collection, satu old collection kot?

Aida Narina said...

dear, I hope I can help a little bit to answer the question :). Actually scarves that are sold by TR either have the full TR label or just the one without TR label (only have '100% polyester' written on it). The ones with TR label are more or less seasonal scarves, while the ones without the label comes in pack of many different designs - and usually this is not seasonal. TR will get this packs (also called as multi-packs) quite often. So, it depends on the customers as a few prefer to own the scarves with the labels. But, I don't mind really since you will not be showing of the label to others while wearing the scarves kan? Plus the ones without the labels lagi lah cantik2 :p :p

InsyaAllah, u don't have to worry about the genuineness of the scarves, but if u come across any seller who somehow have different designs from the others, just be careful :)

Hope that will help others too :)

Nurhayati said...

walaupun dah pakai TR ni lama..tak pernah lak prasan takde label TR tu. tak sure la.

Anonymous. said...

i've never had any Tie Rack scarf, at all! huhuhu...

mJ said...

dua2 pun sama gak lily...akak ada both yg with label n without label and the material n quality r still d same

DaZzlingLilLy said...

Ayu Hashim-yg jenis serlum tu mmg senang pakai..tambah2 time malas..tapi i baru nak kumpul tudung..so tingin nak beli semua jenis..
aS-cOmei-i pun selalu beli online jer..perlis ni jauh nak gi kl nun..
honeylanz-thanks for ur info sis..
reena-i pun mula2 terpikir cam u..tapi bila tokei TR(aida) expalin baru paham
Aida-ok tQ so much dear for ur explaination..aáh selalunya yg tag tu letak kt bhg dalam kan...
Nurhayati-i pun baru2 ni jer perasan pasal tu...
Anonymous-babe...try la beli satu..bleh gak pakai g opis..ikat kt leher ker..sebab dia agak kecik
mJ-thanks for ur info sis

snowiffy said...

i'll take both! always buy with confident ;)