Monday, June 21, 2010

Misi Baru

Yes!..aku ada misi baru
Merata2 tempat aku kutip benda ni..kat dlm toilet pun ada,celah tingkap ada,kat dapur ada,atas meja makan pun ada,atas meja kat living room pun ada..tambah2 dalam poket seluar dia..
ermmm..nak tau apa kebendanya???

(Pic:googled)

ni lah dia..
.
.
duit syiling..
merata2 mr wandy letak duit syiling dia..
semalam aku baru kumpul2 syiling Thailand punya..kira punya kira,ada dlm rm40...
esok aku nak pi tukar ke duit kertas..hehe..kalau 400baht tu mcm2 dah aku bleh shopping kat Hatyai nanti..
Nanti nak kumpul duit syiling malaysia plak..
simpan sampai jadi macam pic kat bawah ni..
agak2 sampai kena bawak lori tayar 8 bawak gi bank tukar duit kertas..
haha..


(Pic:googled)

syiling pun duit gak kan..kalau tak cukup sekupang dlm akaun still tak leh jadi jutawan kalau duit korang dah capai rm999,999.99...

8 comments:

aieyza said...

syiling aku semua masuk akaun danial.. dah cecah rm1k dah.. best best!

DaZzlingLilLy said...

tu la..kalau dr dulu aku kumpul pun dah banyak..

shida said...

org lelaki mmg tak suka kumpul duit syiling kot... kami selalu boh dlm purse,husband sellau balik kerja... duit syiling dia akan letak merata.. kadang2 terus masuk tabung anak

Lady of Leisure said...

i kumpul letak dalam balang.. tapi tak pernah pi tukar n tak pernah kira.. mula la otak ni nak buat plan lepas baca entry u..
:D

Diarihatiku1976 said...

akak suka kumpul duit syiling....

DaZzlingLilLy said...

shida-untung ada anak bleh masuk tabung anak,kami ni takdak anak lagi kira masuk tabung kami la..pastu mula belanja benda merepek2
Lady of Leisure-mesti dh nak penuh balang kan lady...alamak i dah pengaruh u ni..hehe
Diarihatiku1976-bagus gak akak kan kumpul syiling nih..at least sesak2 berguna jugak

aS_c0mei said...

i pon ada simpan dalam satu balang.ada sorok dalam almari kat rumah in law.hahahhaa...dah sorok,tp bgtau kat dalam komen ni...:P

kalau ada anak,mmg akan masuk tabung anak la kan....tp,belum rezeki utk anak lg kot kan...rezeki utk kita jeee...kuikuikui

DaZzlingLilLy said...

aS-c0mei-wah siap sorok dlm almari tuh..takper tunggu ada anak baru keluarkan dr almari tu..hehe