Friday, June 18, 2010

Pinko Flats

Asalnya teringin nak yg ini..mmg cantik and comfy...tapi $$$ nya pun cantik la kan..

(Pic:googled)
Tapi semalam terjumpa yg kat bawah ni..colour pun menarik..semuanya terang2..pening kepala haku nak pilih yg mana satu..
Aku suka yg biru,tapi auntie kedai tu cakap "nampak tua la itu biru"...
What??..apahal nampak tua?..
member aku cakap "pink cantik lily"
Pastu auntie tu cakap lagi "kaki putih pakai itu pink cantik, u mau berapa harga auntie bagi u"
Hah terus terjarum..apa lagi..terus ambik try2 and cakap "auntie 30 ringgit ok?"..
Auntie pun tak cakap banyak bagi jer flats tu RM30..aku pun sengih2 sebab dapat kasut baru..
tapi takder brand punya kasut la..beli kat market Hatyai ja pon..cantik tak?..


material dia suede dgn manik2 etnik design...
Skang ni rasa cam suka flats lagi dr high heels..bukannya apa,aku ni jenis yg suka meronda kalau pi makan angin..so tak praktikal nak pakai high heels yg tinggi2 sampai 4/5 inci tu..even nak gi shopping pun aku pakai flats/sandal aja..high heels tu setakat nak bergaya poyo posing2 bleh la..
kalau pakai heels lama2 pun pastu ada la yg nak kena singgah kedai BATA beli seliper..rugi dah 30/40 ringgit kan..sapa sokong aku,angkat tangan....hehe

Apahal la kasut skang ni tinggi melangit ??
(again mengeluh)
**wink wink : my kasut idaman udah dibeli,tapi belum sampai kat tangan i lagi..suka2 ;-)

10 comments:

aieyza said...

aku dari dulu pon mmg prefer flats.. high heel pon time kawen la 1st time pakai.. skrg nak pakai kerja pon cari kasut yg tinggi ala-ala saja...

MissB said...

yg kaler pink tu mmg sweet. i pun prefer pakai sandal ngan flats je skrg ni. sangat practical. heels pakai time nak gi fancy2 dinner jek.

Nana said...

hehe kena simpan ballerinas yang boleh lipat tu dalam handbag hehe!! Heels memang cantik but nak pakai the whole day .. pengsan!!!

DaZzlingLilLy said...

aieyza-ing lg kasut hg kawin tu..purple..tapi hg dah tinggi dah aieyza..aku ni kekadang tak berapa cukup inci gak..hehe
MissB-sama la dgn i..heels tu sekadar pakai nak rasa cantik buat sementara waktu
Nana-hehe..pengsan pastu bila dah sedar sakit kaki plak..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

beauty is pain...hahahhahaha...
konon kan ;p
tp yeah just make sure ade spare ballerinas dlm kete sepasang :D

DaZzlingLilLy said...

LadyVerde-yeap..true!..beauty is pain..kalau i mmg kena spare sandal kat dlm handbag..sebab tu bwk beg besar2..

ixoratasha said...

nak kirim color kuning tuuuu..comel sgt..:D

betul gak, beli yg boleh lipat tu bwk dlm bag incase sakit kaki pakai heels, bertmbh berat la bag kita..tapi i kalau pakai flat mesti jalan macam itik bersepah2 sebab rasa freeeee je..hahaha..

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-ok nanti i tlg belikan yg kuning tu yer..itu la bertambah berat beg,tapii rela beg berat dr sakit menahan sakit kaki pakai heels

mJ said...

cantik la lily pink tuuuu...gerammm akak...cam nk jugakkkk ler...blh tolong beli ke? tp takut saiz tak masuk huhu

DaZzlingLilLy said...

mJ-ok nanti kalau i gi sana lagi i tlg belikan..akak pakai size 7 jugak kan?..kita sama size jer..setakat ni dah ada 3 org pesan