Tuesday, June 8, 2010

Rushing Shopping..Tapi BEST!

Hai im back..
actually nak update kemarin tapi penat , so nak rest dulu sepuasnya kat umah
lagi pun keja banyak sangat kemarin..biasa la kalau balik dari jalan2 makan angin mmg penat!
Tambahan plak tak cukup tido..keta wat hal tengah jalan and macam2 lagi dugaan..
tapi alhamdulillah selamat sampai jugak kat rumah..
Bertolak dari KL kul 7 ptg ahad sampai umah dlm kul 4 pagi..
lama tuh...ikutkan dlm kul 1/2 tu dh bleh sampai..
Masa kat KL biasa la, jalan meronda tak hengatt!
Sabtu we all bertolak kul 6 pagi pastu sampai ja terus check in and attend wedding kawan wandy kat sg buloh..dah la map pun takder..main hentam keromo ja cari umah..nasib penah pi sekali umah dia..tu pun sesat ,nasib tanya guard kat situ diorang tau area mana yg ada kenduri..
Pas gi kenduri terus ke IKEA..aku dgn baju lace segala bagai pi shopping di IKEA tu..org ramai tul kat ikano..grab apa yg patut terus Q pi bayar,rimas dah dgn panas+sakit kepala sebab siang tadi panas giler..
Sampai hotel salin baju terus ke KLCC dgn my fren yaya and yana..sampai KLCC dlm kul 8 mlm camtu..pastu dok try2 mekap kat bobbi brown isetan tu tetiba pusing kiri grill isetan dah tutup..rasa cam awal jer tutup..tak best ar beli barangan mekap dlm keadaan kelam kabut..rushing jer sebab lampu pun diorang dh tutup..


Aku beli brightening compact powder sebab yg lama dh nak abis..sekali dgn lipstick, color tulle..sayangnya color peony yg i pakai dah discontinued..and mascara..
Hampeh tul sebab kalut2 so tak sempat nak beli yg lain2..cuma sempat beli yg ini..


Yg sebelah kiri tu utk wandy and yg kanan tu utk aku..actually aku punya tu pi sambung shopping kat pavillion keesokan paginya..
Aku sempat gak pi try2 kasut kat guess,9west,zara,coach,gucci...tapi apahal semua heels skang ni tinggi ala KLCC?..cantik tu memang cantik tapi tak tau la aku boleh pakai ke tak..tinggi melampau sampai 5 inci..tak berani nak beli sebab nanti beli mahal2 pastu terbiar dalam kotak..tak praktikal pun nak pakai gi keja or jalan2..

Then singgah makan kat The ship BB..

Dua orang lagi ada kat depan tu tgk pondan wat show..kelakar giler..tgh makan terbahak2 aku ketawa..dia siap panggil org menari2 kat atas menari macam penari bogel tu,tapi yg kena menari tu lelaki..haha,,tapi takder lah sampai buang baju ke apa..

Owh yg ini mmg my fav..dh lama nak beli tapi tak jumpa..sekali jumpa kt jln TAR..terus rembat..i kan suka aksesori yg klasik..RM88..ok la price pun berpatutan..


And yg ini jugak my feveret..yg ini adalah 4th collection i..kalau boleh nak kumpul kebaya nyonya macam Datin Seri Endon tu..hehe..(berangan!)..

Tu jer lah ceta kunjungan i ke KL..rushing giler sebab gi sat aja 2 hari 1 malam..tak sempat nak jumpa julia and linda..sorry yer u all..

Apa2 pun sonok boleh shopping..hehe..yaya next time teman aku lagi k..

14 comments:

ixoratasha said...

wahhhhhh..

dalam 2 hari sakan u shopping ye dear..hehe..best2..takpe, next time kita jumpa lagi ye..

mesti puashati, i rasa this time u dtg lagi kejap tapi lagi seronok dapat jalan2 kan..:)

ehem2..i nak tgk ape dlm kotak C&K tuuu..*evil grin*

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-iya lah mmg puas hati nak compare dgn aritu dtg KL tak sempat gi memana..ehem2...nanti i mms u k?..hehe..kasut biasa2 ajer..

Syatilla said...

lily....bb punye compact powder ok tak??i punye dior dah hilang mane ntah.smlm after solat kat sunway..i tertgl kot.syg:(
kne beli lain plak ni.

Anonymous said...

cantik kebaya nyonya tu..beli kt mana ek???

Linda Saiful said...

Lily...shopping sakan.!!
Cantik kebaya nyonya tu beli kt mana ye..??

reena said...

Cantiknya color lipstick BB tu!

DaZzlingLilLy said...

Syatilla-setakat ni ok jer compact bb tu...u try la tgk..price pun lebih kurang mac punya aja..
Anonymous and Linda saiful-beli kat jalan TAR aja kebaya nyonya tu..RM90..kalau tak salah kedai tu berdepan dgn Gulatis..
reena-erm mmg cantik..nampak natural jer kalau pakai

linahilmin said...

lily,
guna bb brightening ye; best x? i baru ingat nk gi terjah bb's counter minggu ni! lipstick tu pun cantik colour nyer!

DaZzlingLilLy said...

linahilmin-best jugak bb brigtening tu..i mmg suka kaler lipstick tu..tak terang sgt sesuai ke pejabat

DaZzlingLilLy said...

linahilmin-best jugak bb brigtening tu..i mmg suka kaler lipstick tu..tak terang sgt sesuai ke pejabat

ella said...

tu dia aih.. dlm duk rushing2, pelagai barang berjaya dirembat. bravo!

tapi memang betul, kasut skang sume mcm nak membunuh. kat c&k tu, yg lawa2 semua nye gayat2 nak pakai. mcm tak prektikel kan. tak bole ke buat kasut lawa 2-3 inci je.

and yeah, nice lipstick!

DaZzlingLilLy said...

ella-rushing2 pun kena rembat macam2..bukan sennag i nak ke kl selalu..jauh!.btul kasut skang mmg tinggi nak membunuh!..tu la kalau kasut cun2 setakat 2/3 inci banyak alangkah gumbiranya hati ini..hehe

Ita Shadila said...

jelesnyerrrr.. i tader masa nak shopping :(

x sabar nak tunggu baby leh jalan so that leh hangkut dia gi shopping.. ahahah.. ouh, agak keji perangai i ni

DaZzlingLilLy said...

Ita-ok aper sis bawak baby sekali gi shopping..at least takder la nak tinggal dia terperok kat rumah tu kan..baby pun kena window shopping gak..hehe