Tuesday, July 13, 2010

Apa yg best kat sana?

Tetiba semalam ada pelawaan dr sedara mara we all utk join short vacay diorang on 23rd ni ke Medan....padahal 24 ni asalnya nak kena pi wedding kat taiping and pastu nak ke KL ..nampaknya tak jadi la ke KL tu..
Tiket aku tak booking lagi pon...tadi check dlm below RM300..kira ok la kan dr Penang-Medan..
Sesapa pernah sampai Medan?..apa yg best kat sana?..tlg kongsi idea skit...aku pernah gi Medan...TAPI...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
19 tahun lepas ler..
zaman berhingus lagi..
so dah tak ingat hapa2 dah..hehe..
kalau boleh share ler tempat2 yg best,restoran yg sedap and apa yg murah kat sana..

10 comments:

honeylanz said...

tak dpt nk suggest. ahkak belum sampai ;)

Syatilla said...

org ckp medan ni best tmpat tingglan sejarah die byk...xtau lah.my dad ckp kat medan mmg murah n pg..nk mkn n hotel die berbnding tmpat lain mcm bali tu

Lady of Leisure said...

alamak tak dapek nak kasi cadangan sebab i sendiri lum pernah ke sana.. tapi shopping sure best kan.. kalau i, im looking forward untuk ke spa hehehe...

DaZzlingLilLy said...

honeylanz-takper2..nanti kalau i gi sana nnt i akan update..
syatilla-kalau murah best skit..bleh shopping lebih2..hehe..nnt i try jenguk tempat sejarah2 dia tu..
Lady of leisure-i rasa shopping barangan tekstil mungkin best kat sana..taktau la dan ka dak nak pi spa,sebab pi 3 hari 2 malam aja

aS_c0mei said...

i penah pegi medan thn 2003.dah lupa nama restoran apa semua.tp best gak la soping.indon kan,brg murahhh.haha.

yg paling igt,pergi danau toba.subhanallah.mmg indah sungguh ciptaan Allah....

hmmm,ada lagi pegi tempat lain.dah lupa nama tmpt dia.rasanya tempat bersejarah diorg la...hehe...

anyway,selamat bercuti!

DaZzlingLilLy said...

aS-c0mei-betul2 paling ingat mmg danau toba...tempat lain trus blur..hehe..tahnks as..

ixoratasha said...

sama kes la sini, i pegi pun 13 tahun lepas but seingat i Medan more to sight seeing (Gunung berapi, kolam air belerang, danau toba and ada mcm kampung2 rich in arts)...

mana tau skrg dh ada shopping2 ni kan..:)

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-kalau tempat peranginan bagus gak dear..at least tak menyopping sgt..hehe

Qimie said...

Hi..

Kat medan byk tpt utk sightseeing like Danau Toba, Berastagi, Perkampungan Batak (across Danau Toba), Air Terjun Si Piso-piso..

Food wise kena hati2 sikit sbb Medan is not 100% Muslims. Along the way u will see all the bab* panggang.

Sopping kat Medan is not like sopping kat Bandung. But u can try the lace if u want to.

DaZzlingLilLy said...

Qimie-thanks yer..i dah balik br i baca ur comment...and definately true apa yg u cakap..BPK stand for Babi panggang Karo berlambak2 tepi jalan..huhu