Tuesday, July 6, 2010

Arabian Nite

Seriously aku mmg takder idea nak pakai apa ke dinner nanti..tema mlm tu Arabian Nite..
Ingat nak cari long dress pastu pakai belly dancer hip scarf kat atas...masalahnya kat mana la aku nak cari benda alah ni..
At least long dress boleh gak aku pakai pasnih..belly dancer scarf ni boleh bg kat biras aku..dia selalu gi kelas belly dancer and aerobik..


(Pic:googled)

Search punya search baru teringat yg Anugerah Skrin baru2 ni pun arabian nite jugak kan..

So bleh la amik inspirasi dari baju2 artis ni..tapi bukan la nak tiru sebijik..glemerama sangat..depa2 ni takpa lah primadona..aku ni kuli aja pon..tak sesuwai nak pakai glemarama


Aku paling suka Rozita Che wan punya costume..kaler kuning meletop!..tapi sexy sangat lah..sesuai dgn kaki dia yg panjang bak batang pinang tuh..cantik2..

Ni pun cantik..sederhana..kaftan putih..suka embroidery kat tgn..

Betty Benafe punya dress style bat wing..simple aja..kaler dia menarik..fuschia gitu..

Ni pun my fav jugak...boleh pakai lg pas dinner nanti..Wardina punya style mmg class!..tambah dgn missy C yg dia bawak tuh..pewittt...

Kaftan lagi...cantik...tapi lepas2 ni mmg tak pakai la kaftan tu jawabnya..

(Pic:All from beautifulnara.com)

Erm...rasa cam nak cari material kaler purple..tapi tak tau lah camna..pening udah deh!

Sesapa ada idea?..kalau boleh nak yg simple dan yg penting sekali ikut tema malam tu ler..ARABIAN NITE..

8 comments:

honeylanz said...

suka gaya wardina n betty tu...

Lady of Leisure said...

alamak seriously i tatau nak kasik cadangan tapi yg baju wardina tu sangat cantik la..

missb said...

u boleh pegi penang road kat chowrasta kat situ ada jual costume cantik2.

i ni pun tgh pening dok cari grecian punya style..nak pakai for annual dinner gak hihi

~Zila Zul~ said...

lily, kalo arabian nite yg real punya kat sini..org pakai abaya hitam, dgn hijab tak lupa tutup muka je nampak mata..mekap mata je, lipgloss dgn blusher jimat! hehe

fazi said...

Lily.. i suka sgt2 dress wardina tu...santek..nanti jgn lupa amik gmbr n tepek dlm blog ye..nk tgk costume u plak..

waNny said...

lily.. belly dancer scarf tu ada jual kat khazanah :) i beli last year for Shell Retailer Convention Dinner :) tema arabian night gax.. hehe

linahilmin said...

lilly, u gi checkout Hajaba (kat SP) ada rasanya... their long dresses, sgt stailo..!

DaZzlingLilLy said...

honeylanz-i pun suka wardina punya style
Lady of leisure-mmg pening dok pikir2 ni lady..
missb-chowrasta eh?..kalau sempat pi sana bleh la i try pi..
Zila Zul-hehe..kat sana tak kira arabian nite/day mmg diorang pakai abaya hitam kan zila?..tapi bila dh berkumpul perempuan semua,masing2 vogue habis gitu!
fazi-i pun rasa cm nak tiru wardina punya dress..tgk lah camna nanti,insyaallah i akan letak pic kat sini
waNny-nnt i nk tgk u punya costume masa malam tu..bleh ceduk idea
linahilmin-erm..ok nnt kalau sempat boleh la ke hajaba