Friday, July 30, 2010

Padan Muka!

Sapa tengok 999 kat TV3 semalam?...angkat tangan...hehe..
Kalau sesapa yg tak tengok u all try cari kat web TV3 okes..
**WARNING: entry ni agak 18PL skit so kalau sesapa rasa tak seuai or meluat jangan teruskan membaca sebab penulis blog sangat emo mengenai hal2 yang berkaitan hak kewanitaan**
Okes straight to the point!..semalam ni agensi yg supply amah kat Tmn perlis tu dah kena serbu..padan muka ba alif ba ya gemuk tuh!..kejam gila siot pemilik agensi tuh..selama ni aku pendam ja ceta ni..bila mana dia dah kena serbu dgn 999 baru bleh bukak ceta kan..means ramai lg org yg tahu ceta sebenar..
Seramai 70/lebih amah dah dihantar ke jabatan kebajikan masyarakat sementara nak tunggu kes ni disiasat..alhamdulillah terbela gak nasik amah2 indon tu..diorang tak bersalah pun..
nak tau apa ba alif ba ya gemuk tu buat kat amah2 dia????....meh sini aku nak ceta...ceta ni hasil aku dok korek2 kat amah2 yg aku selalu amik cuci umah aku..
1.PENDERAAN SEKSUAL
walaupun dia dah ada bini....selamber ja dia akan jadikan amah2 ni tempat pemuas napsu serakah dia tu..eeeee..dah la ca ya nun alif..gemuk plak tu..geli haku!..dgr cetanya bini dia pun ada bf lain gak..padan la kan..tapi tu masalah umahtangga korang,lantak la..yg hang pi dok rogol amah2 yg mai sini semata2 nak cari sumber rezki yg halal apa kes???...
2.KERAHAN TENAGA
amah2 ni kerja 2 shift..pagi dr kul 8-2ptg and petang dr 3ptg-9mlm..means tadak rehat..tengah hari tu balik mandi2 pastu customer yg shift petang plak mai amik...dah la makanan customer kena belikan utk amah2...agensi dia cuma sediakan makan pagi yg mana amah2 ni kena masak sendiri..sejam agensi charge RM7...means sebulan dia akan dapat hasil dari 70 org amah dia sebanyak RM7 x 12 jam x 30 hari x 70 orang amah=RM176400... banyak siot..pastu gaji2 amah tu paling tinggi pun sebulan cuma RM600 je kan..korang bayangkan dia boleh untung banyak mana sebulan?....hari2 amah ni kerja takdak cuti..ingat robot kot...haram jadah tul la ba alif ba ya ni..
3.SEKSAAN DLM BILIK GELAP
Hehe bilik gelap tu aku yg tambah...kalau amah2 yg lari dr agensi and tertangkap,siap la ko amah..kena kurung dlm bilik dia tak bagi makan minum...jahat kan?...ni ada sorang amah tu yg ceta kat aku...sedih sangat2...
4.DUIT AND BARANG & PEMBERIAN DIRAMPAS
Macam wandy kalau amah2 ni datang dia mst bagi tips RM50 asing...i plak kekadang bagi jer baju2 lama yg tak pakai..sekali balik ke agensi amah2 ni akan bagi duit/barang yg customer bagi tu kat agensi balik..aku perasan benda ni 2/3 kali gak sebab pas hantar diorang aku turun la nak sttle payment..sekali tu tak puas hati aku tanya org kat cashier tu..kenapa amah2 ni tinggal duit kat sini...dia jawab:yg ni kita masuk akaun diorang akak,nanti dah habis kontrak diorang ambil la bawak balik...tapi yg herannya masa diorang tinggal duit cashier tu tak dak pun tulis duit tu berapa and atas nama sapa...
Rupanya2..duit tu umpama dok sedekah kat ba alif ba ya gemuk tu la..kuang asam tul...dunia akhirat aku tak halalkan duit tu wpun tu duit wandy...kuangkuang..sian kan anak/laki and parent2 amah2 tu di indon...kalau duit tips tu kita leh hantarkan kat family depa di indon pun dah boleh cover makan sebulan...ish2..sedih la mengenangkan nasib depa...
Sedihkannnn...kalau nak compare dgn nasib kita ni berkali ganda lebih baik dr diorang tu..insap plak aku...huhu..
Semalam ni sempat berangan2 nak bukak agensi maid tuh...gi amik diorang 70 org tu kerja dgn aku..hahaha...
Sorry lah yer kalau ter'emo'...tapi aku mmg benci gilos dgn apa yg tuan punya agensi tu buat kat amah2 tu..tak berhati perut..rasanya hanjing lg mulia dr dia kan...

9 comments:

honeylanz said...

x tgk 999.. tp dr apa yg lily tulis ni..mmg sgt zalim..kejam....

reena said...

Kejamnyaaaaaa!!!!!!!

Tulip said...

serius weh! aku pun slalu interview diorang2 tu kalo depa mai cuci umah aku..geram betol bila dengaq pasai gaji depa.tp pasal kena rogol tu,aku taktau la plk :p

kesiaannnn gilaaaaaaaaa...

aku terlepas tgk 999 tu? toke depa tu kena tangkap dak???

Leeds Al-Malique said...

Babe aku taktau taman perlis ni yang mana, tapi tempat yang sama aku dok amik maid tu ka?? cipan betoiiiiiiiiiii! kesian depa, mak aku pun slalu bagi duit lebih and baju2 kat depa ni :(

sedihnya sebab most of them memang bagus buat kerja :(

Anonymous said...

DIK LILY,
rugi akk tak tengok, before dis kan hotel akk keja ada amik tau amah from there...sian tau..minah indon tu crite mmg depa slalu ken amarah, if kita bagi apa kat depa, nnt tokei depa rampas, hp tak leh bawa, kesian tau dgr crite minah indon tu,..dah la kita byr mahal, depa dapat sket je..keja teruk ..if kita anta lewat nnt depa yg kena marah.....sian kan....
~rainakamal~

i3na said...

salam lily...
iena pun amik maid dari situ jugak..
sian kan kat dorang..

padan muka si tokey tuh akhirnya...

Ita Shadila said...

x baik okeh... sesuke ati rogol amah2 yg nak mencari rezeki halal tu...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

ya allah...kejam nye! mmg tak berhati perut btol...keraan tenaga tahap maximum ok! ;(
ihope now dah ok...n hope that nasib all the maids terbela :D

Lady of Leisure said...

tgk gak edisi tu malam tadi kesian depa kan huhu