Monday, August 2, 2010

2 Jadi 1

Al kisahnya ada sorang pompuan tu..gi beli kain sebab nak tempah baju raya sikit punya awal..sepasang dia dah gi hantar tailor..yg sepasang lagi tu kain chiffon yg ada lining..cantik sangat pada pandangan mata dia..kaler oren,pink,kuning,merah and sgt la ceria kalernya..punya la dia pening dok pikir2 nak wat pesyen apa..last2 dia gi hantar tailor semuanya dah tak nak amik sebab depa kata "owh dik ni kain licin kami tak mau,kalau nak pas raya bleh la".. 3/4 tailor jugak la yg tolak kain dia tu..

nak tau sapa pompuan tu?..I ler..huhu amat sedih okey..tinggal sepasang jer baju raya aku..nasib la yg tu kaler sedondon dgn laki aku..kalau tak dis year tema we all kaler pelangi la jawabnya..

Tapi sebenarnya i ada option..ada satu tailor lagi dia selalu call i suh gi hantar kain utk raya ni..tapi problemnya satu aja :MAHAL nak mampos..last aku tempah kt dia RM190 utk sepasang baju kurung moden..mahal kan?..200 hinggit rasanya dah bleh dapat baju ready made yg bling bling glemer dah..

Dan satu lagi option, pakai jer kebaya indon lip lap yg i beli kat Medan aritu..masalahnya baju tu nampak cam glemer plak..padahal kalau nak gi beraya kat umah sedara mara we all naik moto jer balik kampung..tak sesuai la kan..

Apa kata u all tlg vote utk i yg poyo nak raya nih.... (maklumla kan,anak takder lagi so persiapan semuanya tertumpu kt diri sendiri and laki jer..tu yg poyo lebih..maafkan i yer..)


10 comments:

reena said...

Kalau tanya i, i always go for ready made! Coz i'm a ready made baju person :p Hehe.

Alimaz-Kembara Terasing said...

hai lily...mak ai mahai gila mak cik tu ambik sampai 190 sepasang....

DaZzlingLilLy said...

reena-kalau i duk kl pun i akan beli ready made sebab kat sana banyak choice and murah..
Alimaz-mula2 dia amik harga besa2 ja..lama kelamaan makin naik..mahal melampau..tu yg malas dh nak pi tempah kt dia wpun dia buat mmg selesa pakai

shida said...

mcm tu la org melayu.. bila nak maju tatau la... makin lama makin mahal...
lily tempah je kat Alimaz.. dia pandai jahit... alimaz... baju tak tau bila nak hantar wehh... bz la ni

Syatilla said...

lily...baju raye i sepasang jer taun ni sbb lari bajet punye pasal.Hari tu hntar sepnsang baju kat butik total kne RM23o.giler mahal.trus tk jadi nk hntar kain yg lain.huhuu..tk glamer aku taun ni.

Lady of Leisure said...

kalau kat perlis dulu i dok gi beli kat azaf collection tu hehe ok gak la baju dia..
:)

DaZzlingLilLy said...

shida-pah auntie tu nyonya..tu yg mahal..hehe..nanti bleh la tempah kt alimaz,tunggu pas raya..ni pun bajet kureng skit..
Syatilla-senasib la kita tilla..tu pun syukur dah ada sepasang..kira ok la kan..
Lady of leisure-azaf collection tu kat mana lady?..bleh i pi usha2 pasni..

Lady of Leisure said...

azaf tu kat dalam the store.. kalau u masuk ikut depan, lepas naik tangga je u jalan ke kiri ada kedai bunga kan... dia bahagian belakang kedai bunga tu ada kedai nama azaf.. tapi i dah 2 tahun dah tak gi situ sejak kawin ni.. kalau tak every year raya dok pi situ je.. pilihan tak la banyak sangat tapi kalau ada yg lawa, lawa betul..

ixoratasha said...

beli je ready made satu lagi dear lagipun u kurus bukan susah nak cari size kan..baju kurung/kebaya beli byk pun takpe, nanti boleh pakai gi keje kan..

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-thanks lady,i tau kdai tu sbb kalau lalu duk usha2 gk bj
Ixoratasha-tu la dear,i ni kalau bli kebaya/kurung mmg x rugi