Monday, August 23, 2010

Dia kata kita tak kreatif!!

Sapa skang status bini orang?..angkat tangannnn...

Me TOO!

Sebenarnya aku rasa cam tak puas hati dengan statement sorang pompuan yg claim dia anak dara, dara ke lagi?

"Sorry lah yer , bini orang ni sebanarnya TAK KREATIF nak dibandingkan dengan anak dara, anak dara lebih kreatif semasa bercinta..sebab tu laki orang tu mudah tertarik dengan anak dara..kalau nak dibandingkan lawa,org yg dah kahwin berbelas tahun ni mmg la lawa zaman muda dulu,tak dinafikan hal tersebut tapi kalau dah berumur konfirm la kurang cantik berbanding dgn golongan anak dara"
*ayat mungkin lain skit dari ayat sebenar,tapi maksud sama..

Pagi tadi sebenarnya aku tgk rancangan apa ntah kat TV9 yg tajuk dia lebih kurang "suamiku dirampas gadis sunti"...pastu ramai la caller yg bagi feedback..ada golongan ibu2 yg laki dia suka kt pompuan lain,lelaki yg kawin dua and dis anak2 dara yg berchenta dgn laki orang..salah satu ayat yg aku ingat of coz la ayat di atas...
Anak dara ni baru umur 21...dia bercinta dgn lelaki umur 45 tahun..host tu tanya nak kawin tak dgn laki tu?..dia cakap insyaallah...

Betul ker pompuan yg berumahtangga ni kurang kreatif nak bercinta dengan suami?..u all rasa camna?..
Bagi aku kita golongan bini2 org ni sebenarnya bayak tanggungjawab nak kena pikir..keperluan anak & laki,gula garam di dapur..keja2 di opis,duit kereta,letrik and etc..so benyak benda nak kena pikir,tak dan nak berkreatif untuk nak bercinta..serius banyakkkkkk sangat tanggungjawab bila dah kawin..even aku yg belum ada baby lagi ni pun rasa cam banyak sgt keja nak kena buat..kadang2 tu tak sempat nak pikir diri sendiri..
Bagi golongan anak2 dara yg bercinta dgn laki org tu u all munkin kreatif sebabnya u all tak payah pikir benda lain dah..cuma perlu pikir apa nak buat untuk jantan tuh jer..esok pi dating nk pakai apa,nak makan kt mana pi dating esok, nak suruh jantan tu beli kereta apa ...and so on..tu jer yg u all nak kena pikir pon kan?...bukannya satu tanggungjawab pun semua2 tu...

17 comments:

Qimie said...

OMG! I baru nak tulis psl nih sbb recently my friend bercinta dgn my friend nya laki jgk! terus putus kawan i ng minah tak sedar diri tuh!

noorulaz said...

dunia ni bulat.. tak payah tggu 20tahun.. sepuluh pun dah cukup.. terkena balik la dia

DaZzlingLilLy said...

Qimie-owh lagi sedih bila kawan sendiri yg terlibat dgn kes2 mcm ni..
noorulaz-iya la sampai bila dia nak muda kan..sementara nk tunggu sampai turn dia kena balik tu yg parah..

shida said...

erm... pikiaq la byk sikit sebelum goda laki org,...
esh..esh.. apa nak jadi dgn donia zaman sekarang

DaZzlingLilLy said...

shida-kalau dah namanya chenta tu depa bukan nak kira laki org ke hapa..main langgar ja

aieyza said...

depa ni jenis tak pk orang lain.. kira nak sedap diri sendiri jer.. nnti dh kena batang idung sdiri baru tau langit tinggi rendah...

suh dia kawin dulu nak tau jadi bini orang ni kretif ke tak..

umur baru 21 thun, kanyiaq lagi org perlis kata... cakap ikut sedap mulut sj...

Tulip said...

aku setuju dgn pendapat hg bila hg kata, depa semua tu tak pikiaq banyak t/jawab.....

serius, lepas kawen + dpt anak..t/jwb berat sgtt nak pikul....nak rehat pun cukup2 makan je huhuh

rozana said...

li,nana ada tgk gak td...hehehe..cume tak ambik serius sgt time tu..tp mcm ada dgr gak yg pemanggil tu ckp camtu..hehe..mak busy masak nasi dagang..almaklumlah

~Zila Zul~ said...

lelaki tu yg gatai. bila org laki pikir pakai kepala yg bawah nu.. ni la jadi. bini dok uruskan umah tangga n anak dia sibuk nak jiwang2. bukan nak invest duit tu kasi bini pegi salon ka, pi beli baju tido seksi meksi ka. mangkuk diorg tu. i pn ada kawan yg experience menda sama. kesian..

reena said...

Kreatif tak kreatif bukan kira anak dara or mak dara, tapi perlu ke keluaq statement macam tuu???

sonnet™ said...

sangat tak patut sebenarnya
moge puan lily bahagie hingga akhir hayat dgn mr wandy ;)

Lady of Leisure said...

isk boleh la anak dara tu buat pengakuan.. kalau orang tu bebetul nak kawin ngan dia takpe jugak.. kalau dia main2.. kan..

DaZzlingLilLy said...

aieyza-tul aiza,dia kena kawin dlu baru dia tau camna nak kreatif jd bini org tuh..besa la budak2 kanyiaq bercakap pon tak pikir dah
Tulip-bi,bukan ja rehat cukup2 makan..cuma sempat tidoq malam ja..tu pun tak berapa nak cukup sebab banyak memikir tanggungjawab...
rozana-amboi masak dagang pagi2 punyalah asyik...li bukannya apa na,bayangkan time caller cakap mcm tu muka host pun dah berubah...hehe
~zila zul~betul cakap u zila,laki ni kalau miang dia dh dtg sanggup berhabis ribu raban utk pompuan lain dr bini and anak2.pastu cakap la bini tak lawa la,selekeh la..mcm2 lagi...
reena-entah berani btui dia cakap camtu...konon dia tu habis kreatif dah kot..takdak maknanya!
sonnet-wahhh..thanks yer doakan saya..
Lady of Leisure-laki ni kdg2 mmg suka main2 ja,yg anak dara pun perasan konon org nak btoi2 dgn depa..nasib lah sapa suruh layan laki orang kan..

ixoratasha said...

actually bukan isu kreatif sangat pun..jenis2 yang suka bercintan cintun ngan laki org ni yang gatal lebih + bodoh piang, bila laki tu dah bosan dia tinggai camtu je takde pk2 dah..pastu sila la keluar statement cover malu..dia cakap macam tu sebab ada rasa bangga diri dapat tekel laki org kot..

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-itu lah pompuan zaman skang ni kalau dapat tekel laki org cukup bangga..pastu kena tinggal tergadai body baru nak cover malu

Anonymous said...

isu ni mmg hot. geram tul dgr/tgk anak dara duk menempel dgn suami org..cuba "anak dara" tu bila dah kawin pastu terkena kt dia..apa dia rs gamaknye..

DaZzlingLilLy said...

Anonymous-i teringin gak nak dengar pengalaman org yg buat kat org pastu terkena batang idung dia balik..masalahnya org camtu tau malu,tak pulak dia call or bercerita dgn orang..tapi kalau time baru nak rampas laki org tu bukan main gah lagi dia menjaja cerita 'kehebatan' dia tu kan