Tuesday, August 3, 2010

Sony Alpha NEX Series

Pengaruh iklan kat TV mmg kuat!
Sampaikan aku pun dah teringin nak beli benda alah ni..
Aku ni setakat nak snap2 pic biasa tu pandai la, tapi nak pakai camera DSLR mcm org tak pernah plak terlintas dlm kepala otak..
Padahal tgk pic org cantik2 jeles la jugak...

Sekali tengok iklan Sony Alpha NEX 5 ni mmg overdos excited..sebab utama aku suka NEX series ni semestinya size dia yg comel tu..Tadi dah baca review kat web sony rupanya ada dua jenis: satu NEX 5 & satu lagi NEX 3..

Aku tgk kat amazon.com price utk NEX5=$699 and NEX3=$599...mahal jugak la bg aku..nak beli sekarang mmg tak mampu kot sebab bajet dah lari gi Bangkok mana dengan preparation utk raya lagi kan..

Kamera yg aku guna skang ni pun elok jer lagi..cuma pic malam mmg gelap and and tak cantik even aku tukar mcm2 mode..serius tak pandai guna kamera wpun kamera biasa2 aja..nak senang mmg aku pakai mode AUTO jer..takpun kekadang tu malas nak ON/OFF kamera terus snap pakai handphone sony ericsson tu jer..hehe

Skang ni yang aku mampu pun pendam je keinginan tu..mungkin next year baru bleh beli wpun time tu dah agak ketinggalan zaman skit..tapi aku tak kisah sebab im not a gadjet person...janji bole snap2 and ada gambar cantik yg bleh di buat kenangan..

3 comments:

Lady of Leisure said...

makin lama makin banyak kamera canggih kan.. i suka bangat tangkap gambar tapi satu je masalahnya, nak beli dslr i takut tak terexplore.. awal tahun ni i dapat s90, ada fungsi dslr gak sebab ada control ring, still smp skrg i tak explore habis..hehehe... tapi i sama cam u gak suka kamera yg kecik.. senang nak bawak berjalan, travel etc.. i kalau travel, rasanya tak sanggup nak bawak kamera gedabak... tapi nex series dalam pic u tempek tu adoi ternganga i nengok tau.. lawwwaaa... ;)

reena said...

Dah pegang dah Sony NEX 5 ni. Hehe.

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-cantik kan kaler merah tu lady...kalau kamera kecik ni senang skit nak sumbat dlm handbag..dah la handbag pun penuh dgn segala mak nenek..u pakai s90 pun cantik gak pic2 u i tgk..
reena-wah bestnye u dah pegang NEX 5 tu..nak kena pi kedai kamera gak nih..pegang pun jadi lah..