Saturday, August 7, 2010

Twenties Girl & The Wedding Girl

Ni dua buah novel baru yg aku beli..both are from the same novelist but wif a different name..aku suka tulisan Kinsella sebab aku mudah faham dia punya language..agak simple and dia tak guna perkataan yg canggih..senang aku nak paham and tak payah susah payah nak buka kamus sebenarnya malas nk bukak tutup kamus dewan..hehe..
Novel yg sebelum ni dah habis baca, so masa gi Medan aritu terborong 2 buah kat Times,Plaza Medan Fair..The wedding girl=Rp 108,000 and Twenties Girl=Rp 98,000. Tak pasti la mahal ke tak dr Malaysia..
Owh entry ni kesinambungan dr update entry aku gi joli kat Medan aritu..Syatilla ada mintak update barang2 yg aku beli kat sana..aku letak a few pic jer yg aku rasa Syatilla minat nk tgk..yg lain2 tu nnt kalau berminat nk tgk bleh tanya aku kat komen yer..
Yg ijau ni jubah ala2 kaftan style..berkenan sgt tgk patung pakai..ingat nak pakai gi dinner yg tema arabian nite tuh..sekali dinner tu tak jadi..so aku nak jual jubah ni..sesapa berminat nak beli?..Harga dlm Rp=350,000


Yang bling-bling lip lap ni semestinya kebaya aku...kaler grey/silver..aku suka butang dia yg senget2 tuh..nak ambik pic penuh tak cantik..dia kena letak kat mannequin baru lawa..sekali inner and kain dlm Rp400,000 gitu..



Boleh bayangkan ke mcm mana keadaan sebenar kebaya ni?..susah skit ler..nanti la kalau aku pakai kang aku tempek dlm blog nih..entah zaman bila nak pakai pn taktau



Yang ni plak mmg saja ngada2 beli sebab konon ada less 50%..padahal kat msia pun berlambak2 Levis Lady ni..harga after less Rp699,000...mahal ker murah erk?..malas nak gi survey nanti tak pasal aku STRESS!...haha


Yang di cari-cari selama ni...batik dress! Jumpa jugak yg aku berkenan..kaler dia pun cantik,siap puff sleeves lagi..price dlm Rp75,000..sangat berbaloi..banyak lagi design blouse batik yg cantik,tapi aku tak beli pun..cukup lah sepasang...nanti aku letak pic aku pakai dress ni kat dalam FB...


Yang lain2 banyak lagi aku borong tapi maleh nak snap pic masuk satu2..owh yg penting sekali jgn lupa beli Bolu Meranti and Zulaikha kalau ke Medan..sedap sangat,lembut jer..murah plak tuh..sekotak cuma Rp30,000...ops lupa plak...menda ni sebenarnya KEK...


Pandan salut kacang..sumpah sedap!

8 comments:

Syatilla said...

nak kena pg gak medan ni.....shopping..shopping..shopping..

Lady of Leisure said...

isk bestnya shopping kebaya kat sana..

aS_c0mei said...

beb,ms i g bandung aritu,batik dress/blouse byk sgt yg lawa2.meroyan dok pilih.ahhahahha...

tp,i ni tang dada,tembam(cup F tu la.ahha),tak muat je.penat try2 mcm2 design...last2 jumpa satu,tu pon ketat tang tetek...uwaaaaa.sedeyyy..

mmg best la pegi indon.sampai hari ni i dok teringat2 soping kat bandung & jakartaaa...bessttttt.

nasazfrog... said...

wahh lily cantik baju tu... baju raya ler tu yer.. wahh kek tu nampak pun tau sedap sbb ada kacang... kte suka kacang!

DaZzlingLilLy said...

Syatilla-apa lagi dear..booking la tiket..pra huneymoon destination..hehe
Lady of Leisure-lady kalau nak best lg shopping kebaya baik gi bandung..lagi murah
aS_c0mei-cup F tu anugerah jugak..terima dengan bangga la as..hehe..jarang asian pakai cup F..syukur..i pun sama jugak,dok tringat lagi bandung..
nasazfrog-kira consider baju raya la sis..i pon suka kacang gak..sedap..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

cantiknye kebaye hijau kat atas tu.malangnye sy tak leh pakai kebaye,sbb dompot!hish geram lah

DaZzlingLilLy said...

d.a.m.i.u.l.a- yg ijau tu jubah...bukan kebaya..skang ni bleh jer nk pakai kebaya..pakai dgn korset..msti nampak cantik

m!sSy a!m! said...

kak lily amy nak buy jubah tue...bw mai cni...amy book