Monday, September 27, 2010

Shopping Time

Last saturday my sis ajak i jadi drebar bawak geng2 dia shopping kat Penang..
Pantang di ajak i mesti ON dengan kadar segera punya!..hehe..
Mula2 sampai terus ke Queensbay dulu..ronda2 dapat la beberapa helai tops and accessories..

Yang paling i suka : cardigan from Topshop..

Kemudian otw ke Gurney tu singgah jap pekena nasik kandaq line clear..siap order ABC lagi..puas ati betul makan petang tu..rasanya nasik kandaq line clear ni agak murah compared to other nasik kandaq restaurant..am i rite?
Kat Gurney benda yg i cari takdak la plakkkk...huhu..dah tak jumpa benda yg dicari mula la beli benda yg dalam kategori "kehendak"...bukan keperluan pon..masuk jer parkson terus cam magnet tertarik ke kaunter Benefit..comel2 la semua benda kat Benefit ni..aku try macam2..body butter,make-up base and bla bla..taktau nak beli apa..
Last2 terbeli Gee That Was Quick makeup remover dgn Automatic Eyeliner Duo Pencil kaler wink o' ink..

First time aku beli eye liner yg mahal cenggini..and first time jugak mekeup remover yg mahal..sebelum ni pakai eye liner avon and baby oil jer utk cuci mekap..huhu..perfume Benefit pun best jugak..i suka Laugh With Me Lee Lee..next time kot beli perfume tu..dah over bajet da!..i dapat moisturizer and toner for free..baik btul SA tu..

Rasa lega sangat dapat shopping..ilang semua stress..harini datang kerja pun mood ceria sentiasa..hehe..ngada-ngada tul...pompuan mmg camni kan...

12 comments:

Lady of Leisure said...

kihkihkih.. time shopping syok.. balik shopping pun syok dok belek2 barang yg kita beli tu kan.. terapi minda sungguh.. cardigan tu sangat lawa...

DaZzlingLilLy said...

betoi lady,time shopping nad balik dok perati barang2 tu yg best..tapi bila tgk akaun bank tu yg kurang best..hehe

Syatilla said...

i like shopping !!!!!ngeh..ngeh..ngeh..

DaZzlingLilLy said...

syatilla....pompuan kebanyakannya semua suka shopping..ada 2 3 kerat je kot yg tak suka shopping nih..hehe..6 juta kerat lagi tu plak yg suka shopping..

reena said...

Aaaa i suka cardigan tu jugak! Ada dalam color hitam kan?

DaZzlingLilLy said...

Reena-kt qb cuma ada kaler tu ja..i tgk kt gurney takdak lansung..mayb kt kl ada kot,

aS_c0mei said...

aaaa...suka jugak perfume benefit!haritu dok try2 semua.tp tak beli pon sbb perfume yg ada pon byk lg.haha...

haritu i pon soping benefit,best la lip gloss dia.masa open house haritu dok try2 ngan kawan2 indonesia,semua pakat nak.wakakkaaa....

ye,pompuan mmg camni.klu i la,dpt beli baju tido pon belek macam ape.haha....tu je la yang bleh buat kita happy buat masa ni kan.insyaAllah,ada baby nanti tak pk diri sendiri dah kot...hihi.

sonnet™ said...

puan lily..saya pon rase sgt puas kalau lepas shopping
terapi minda untuk semua perempuan kot
hehe! ;D

ixoratasha said...

i pun ada cardigan macam tu tapi jenis long cardigan color hitam, bukan brand top shop..1st time i pakai nak keluar my mum cakap "sebelum MJ mati dia tulis wasiat bagi kau baju dia ke"..kejam kan?.

part makan tu mmg best..line clear sedap, hameediyah pun sedap!

tgh bulan dpn i balik penang, dpt la pekena nasi kandaq ori.

DaZzlingLilLy said...

aS_c0mei-eh i pun sama dgn u..kalau beli baju tido pn mesti happy..tak kisah la wpun baju tido kat tesco tu..harap2 dapat baby nanti berubah la kan..tapi rasanya bila dpt baby kuat shopping utk baby plak
sonnet-yup betul tu sonnet..tak payah dah gi spa kalau gi shopping..
ixoratsha-kelakar ler auntie..hehe..kalau sempat nanti mai perlis tau..

my5xurra said...

lily..yeszaa syiokk nyer tgk sopping2... hehehe... btw nk share... i'm totally benefit addict.. hehehe... mmg byk lar dh berabih.. hehehe.. sopping ni mmg cure utk pmpuan.. ako pelik klu ade pmpuan yg xske sopping... nnt next week, kna transfer kje dubai... adooii... dugaan sopping lg tuh... hehehe...

DaZzlingLilLy said...

my5xurra-cik ti..ko kena gi dubai?..wah bestnyer..nanti hello2 aku k..boleh aku kim benda best2 dgn ko