Thursday, October 21, 2010

Opssss...accident..

Awas!
Entry paling ngeri..







Rasanya semua dah tau yg aku ber'MC' selama 3 hari kat rumah sebab terlibat dengan accident
Jangan risau yer kawan2 ku yg baik ati sekelian
Aku cuma luka skit jer kat pipi kiri and skang luka tu dah kering,tinggal dalam proses nak ilangkan parut(harap2 cepat la hilang si parut ya!)
Kejadian tu berlaku hari sabtu lepas (16 oct 2010)..kat Changlun..dlm kul 5.00 ptg camtu la
Masa tu dari Arau otw ke Kuala Kedah..sebelum tu aku gi kenduri kawin kawan aku Farhana & Nurul..pastu nak gi kenduri lain plak..
So ikut jalan lama dr pauh tu nak kuar simpang depan C-Mart Changlun..sekali tetiba aku nampak keta vios itam ni nak kuar simpang masuk taman..dia dr arah bertentangan kiranya nak belok kanan la..
Mmg tetiba ja dia muncul di tengah2 jalan tuh..tak sempat nak brake ke apa dah..terus

"KEBABOOOMMMM"

Cepat sgt benda jadi:
 aku nampak keta vios tu kat tengah jalan,bunyi berlanggar,mata aku terpejam (masa ni terpikir cermin depan pecah kena muka dah),sekali celik mata alhamdulillah... airbag depan muka dah..tengok depan berasap and bonet pun terbukak skit..rasa cam kemek teruk jer (rupanya bumper jer rosak )

"Cepat keluaq asap"....terus bukak pintu and kuar jauh skit dr keta gi kat tepi jalan..aku nampak air keluar bawah keta kami tu rasanya water tank pecah..
Aku biar dia jer yg dok bertengkar dgn driver Vios tuh..malas nak campur..nak tenangkan fikiran aku duduk kat tepi longkang tuh..konon nak rileks2 elak trauma and ambik fresh air..pipi kiri aku terasa cam panas semacam jer..sekali raba2 ada darah kat tangan...huhu..terus jerit....ambik tisu..lap2..
Tetiba ada sepasang hamba allah yg baik ati ni behenti dekat aku bawak aku gi klinik..kesian depa terpaksa rushing sebabnya depa nak gi kenduri..dah la kena bawak pengantin..sebab aku jadi lambat plak..terima kasih bebanyak untuk Kak Asmara & husband..tak sempat nak berkenalan tapi aku ambik no phone akak tu..pasni wajib buat kunjungan 'tima kasih' kat depa 2..

Itu lah ceritanya..dia luka skit jer kat tangan..alhamdulillah kami dua selamat..keta mamat Vios tu yg teruk..sampai berlubang2 pintu dia..gi repot polis ,dia yg kena bayar saman..huhu..so skang dlm proses nak claim insurance..
Kuat jugak rasanya hentaman tu sampai berlubang pintu dia..nasib tak bawak passenger..


A few days after accident tu..kami berdua dok wat post mortem (taktau ejaan sebenar camna..hentam ja) pasal kejadian dlm keta..
Auto lock pintu mmg terbuka sendiri ker?..sebab selalunya kena tarik 2 kali baru leh bukak pintu..
Seat belt kami pun unfastened sendiri...mmg camtu ker?...
Dua benda yg  tertanya2..kiranya mmg safety alert jugak keta nih..rumusan aku: maybe a few second lepas airbag keluar and keta terhenti, door lock and seat belt akan terbuka sendiri..


Ermmmm...ni pic sehari lepas accident..pic ni aku dah edit skit..amacam?...ngeriii?

12 comments:

Lady of Leisure said...

kesian u.. lepas accident tu sure terkejut kan.. hope u ll recover soon ok dear..

Naomiehasmi said...

alahaiiii...syian nye u...lama gak tu nak ilang parutnye...tapi takpa, kalau ada gamat gel, u boleh letak, cepat sembuh lukanya....buat masa ni, kalau nak shoot pic, kena tukar pipi sebelah lagi hokeh..hehehe....get well soon!!

sonnet™ said...

kereta puan lily cene?
teruk x?
moga cepat sembuh naa ;)

Syatilla said...

usih...ni edit ker btol punya parut...kalo edit...mmg ngeri=)...rajin2 letak ubat ek..kasi hilang itu parut..

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-tekejut skit ja lady...thanks yer..
Naomiehasmi-luka dah sembuh cuma nak ilangkan parut jer skang..a'ah tu la,pasnih nak bergambar kena ambik side satu lagi..hehe
sonnet-keta saya pun teruk gak..harap2 insurans cover semua..thanks dear..
syatilla-ni parut betul la yang!..i cuma edit kaler pic tu jer,takut ada org tak lalu makan plak kalau tgk yg real nnt

zailamohamad said...

hope Lily dah ok!!

Joy said...

lilly..mesti trauma gak kan. mujur x teruk. Alhamdulillah..

DaZzlingLilLy said...

zailamohamad-i dah ok zaila..thanks dear
Joy-ada jugak skit trauma..alhamdulillah takder apa2..

aieyza said...

lily, pipi hang mesti kena airbag tu...

mcm kawan aku dia xcdnt, sekali kening yang hilang bcoz kena airbag...

DaZzlingLilLy said...

aku rasa kena dashboard yg cover airbag tu aiza,sebab pipi sebelah lagi tu ok ja..

Spring Lover said...

kete apa u pakai ni, bagus..kene rekemen kawan2 beli

DaZzlingLilLy said...

Spring Lover-u bleh tgk kat entry ni yer..
http://lily3488.blogspot.com/2010/07/cerita-rabu-lepas.html