Tuesday, October 26, 2010

Parut

Alhamdulillah parut kat pipi aku makin kurang..luka aritu pun cepat ja kering..sapu krim yg doc bagi aja..pastu tak sampai seminggu dah kering..hari ni dah kemerahan..lepas luka kering aku letak bio oil..sehari 3/4 kali jugak aku ulang letak bio oil tu (kena rajin dan bersemangat waja yer)..rasa cam kering minyak tu,then ulang sapu bio oil tu lagi..ada yg tak kenal bio oil?..huhu..



Taraaaaa!

(Pic:googled)


Ramai jugak yg tegur cakap muka aku dah ok..so kesimpulannnya guna bio oil mmg berkesan utk aku..
ermmm...sebenarnya aku mmg dah lama guna bio oil ni..sangat berkesan utk area2 yg gelap or uneven skin tone..mmg nampak perbezaan kalau u ols rajin gunakan bio oil nih..dekat area2 tertentu aku mmg rajin sapu..tapi kalau skip ? mmg tak berkesan..dia kena pakai dgn konsisten yer..
Doc ada suggest aku guna MEDERMA..ada sesapa pernah guna mederma ni tak? ok ker?..
nanti aku letak pic parut dari awal sampai skang ni..mmg nampak perbezaan dia..

8 comments:

Lady of Leisure said...

i pun suka bio oil ni, bau dia pun sedap kan

CuppyCakeMommy said...

Dulu Mia kena cakar kat pipi aku letak mederma juga...like 2 hari je parut hilang..ko try la..mb sbb dia baby so cepat tanggal kulit lama..kita ni dah tua..tak tahu lah kesan camne

Anonymous said...

mahal ke bio oil nih..?

DaZzlingLilLy said...

Lady of Leisure-yup bau dia best..nak2 plak letak kat tepi hidung(sebab parut i kat pipi)..hehe
CuppyCakeMommy-Okeh thanks huda,nanti bleh aku try..betul gak kan..kulit kita maybe lambat skit nak sembuh sebab dah berumur..
Ano-bio oil ni harga dia tak sampai RM40..and tahan lama jugak sebab kita cuma pakai kat part tertentu aja..

Anonymous said...

tq 4 d info..nk carik la 1..

DaZzlingLilLy said...

Ano-try la tgk..nak cari pun senang sebab kat farmasi2,watson and gurdian pun ada

ixoratasha said...

mederma keluar lama dah dari bio oil kan?

memang bagus, setiap kali kena cakar kucing mesti i sapu mederma..tak jadi parut luka tu..lagi satu kalau kena minyak panas time masak tu kan pun bagus letak mederma..

DaZzlingLilLy said...

i pun tak perasan mederma tu dah lama keluar..baru2 ni jer tgk iklan kat mag...