Thursday, November 11, 2010

Long or Short?

Soalan yg sama aku tanya kat FB semalam nih..
Tapi aku tak letak pic pun..ramai yg dapat tangkap apa kebendanya long or short tu..
Semestinya pasal benda ni kan...

Short Handle

Long Handle
(Both pic are from MuchMoreInHand)


Aku start jatuh chenta dgn longchamp victoire print ni masa kat Penang tahun lepas..nampak sorang auntie vogue cun melecun ni carry the same type but in dark blue..nampak jer terus berkenan!..cantik! Balik tu mula la aku meroyan cari merata web/sales blog..tapi yg jumpa pun in black & white jer..
Sekali semalam ni ternampak cik merah ang nih..terus tangkap cintan..

Yang mana cantik?

Long Handle or Short Handle?

19 comments:

aS_c0mei said...

seriously cantik!!as for me,suka long handle sebab senang nak bawak.i pon ada long handle tp le pliage biasa tu je.hehe...kalau u suka pegang kat tgn mcm mak datin tu,amik la short hand.hehe...

tp mmg banyak la gunanya longchamp ni.syiokkkk.

DaZzlingLilLy said...

longchamp ni mmg best kan..senang nk bawak kemana2 sebab lightweigt..harga pun mampu milik..i takder lagi longchamp..tu yg tercari2 yg berkenan di hati

Alimaz-Kembara Terasing said...

yang panjang senang dibawa...

zailamohamad said...

kalau zaila pon suka yang long handle, kaler merah memang menawan kalbuuu

DaZzlingLilLy said...

Alimaz-yup betul..long handle senang nak bawak
zailamohamad-merah tu my all time fav kaler..hehe

Akak Ratu said...

long handle senang nak sangkut kat shoulder ;-)

DaZzlingLilLy said...

Akak Ratu-thanks for ur suggestion akak..

ninie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ninie said...

'long handle' go dazzling on u dear..
(ur silent fan..:) )

DaZzlingLilLy said...

ninie-thanks dear..hehe..im blushing!..ada silent fan..i link ur blog k..

ayin said...

oohhh.. cantekkkk.. long handle kalu saiz dia sederhana ke besar.. senang nak bawa... kalau saiz kecik, short handle.. apa2 pun yang pentiing beli! :)

DaZzlingLilLy said...

ayin-betul tu u cakap,long handle lg senang nak bawak,tapi i dah ada satu beg tote yg lebih kurang camtu..nak beli pn kena pikir2 dulu..huhu

Joy said...

short handle..comel aja rs nye bila lilly bimbit LC ;)

Cha said...

eeee...kak laili...sya pun suka gak longchamp, long handle much convenience kot...kami suka yg ada butterfly billberry color, kat msia tak masuk lagi color tu....lagi best kalo dpt hadiah bufday kan...hehehe...

Mama Rayyan said...

saya prefer long handle,senang nak carry.

Ita Shadila said...

i frust.. tetibe je kan wat luahan perasaan kat sini.. i ada order le pliage biasa medium long handle, i ckp beige, seller tu gi beli hawthorne (kaler cam beige but pinkish) bengang je.. i jual je balik the same price i bought it

anyway amik la long handle :)

5xurra said...

lily.cantek gk.amek yg long lar.multistyle.hehehe.btw.ako br taw psl brand longchamp ni.first time npk ade sorg akak kt opis kt dubai ni pki. she's from msia gk. tp mmg kje2 oversea lar. ish. menarik lar. lily. mcm berkenan gk.nnt nk try2 usha kt dubai ni.yg fake ade kt al karama.hang baguih.bg ako idea.hehehe.

JeM said...

Hi! first time here...i have both short n long handles! and in different sizes! depends on what for, where to use the bag...kalau nak jadi second bag to carry things go for short handle...kalau as a main bag...go for long handle! so grab both!! :-))

DaZzlingLilLy said...

Joy-hehe..i mmg amik short handle pun
Cha-nk tunggu masuk msia mmg lambat lg la,baik beli kat sales blog,jimat skit
Mama Rayyan-long handle mmg senang nak carry kan..kalau short tu ala2 mak datin skit
Ita Shadila-ee tensionnya kalau silap kaler..why u tak return balik?..nasib blh jual kan..tak la tertekan sgt..
5xurra-ko usha2 kat sana price brapa,nnt blh aku beli long handle plak kan..hehe
Jem-betul u cakap,depends on occasion kan..