Tuesday, December 21, 2010

Cecelia Ahern and Salikin Sidek


Ini latest books yg sempat aku grab masa ber'bengkel' di alor setar last week..
Yg kecik tu The Book of Tomorrow by Cecelia Ahern..first time beli novel Ahern ni..P.S I Love U pun tak pernah baca..last2 tgk movie aja kat astro..
Yg besaq tu pulak Busana Tradisional by Salikin Sidek..buku ni mmg lama sgt aku nak sebab kononnya semangat nak belajar menjahit..haha..lepas tgk advert pasal buku ni kat paper terus semangat nak beli..iya lah kan kalau boleh jahit sendiri kurung and kebaya mmg sangat jimat..sekarang ni tempah baju mahal..bayangkan baju kurung/kebaya aku sekarang ni dah ada dalam 60++ pasang...kalau jahit sendiri kan jimat.am i right?


Yang bestnya buku salikin Sidek ni sebab dia ada tunjuk cara2 nak mengukur, potong kain, lakaran and semuanya ada..kiranya utk beginner mmg sesuai..tapi aku tengok kurung biasa tu takdak pon!..Yg ada kurung johor,cekak musang,kebaya and lain2 lagi...tak sempat hafal lagi sebab baru selak2 jer..


Ada jugak few pages baju2 tradisional yg Salikin buat..semuanya cantik..sangat klasik (aku penggemar fesyen klasik!)...yang paling aku suka yg biru ni..plain biru tampal lace aja..chantek bangat....

7 comments:

CuppyCakeMommy said...

pasni leh la aku tempah baju kurung kat ko..ekekek

DaZzlingLilLy said...

huda..boleh sesangat..tapi tak la bila yg ko boleh tempah kat aku..buatnya 3 tahun lagi baru aku pandai menjahit..jenuh tunggu la ko..hehe

Ayin Masliza said...

iyer.. serius.. yng biru tu cantik, simple dan eligan... hehehe.. apa lagi... beli lah! :)

Lady of Leisure said...

suka baju kurung in the third pic tu, itu kurung apa ye? pahang ke? wah selamat menjahit yer.. :)

DaZzlingLilLy said...

Ayin masliza-tak mampu la nak beli salikin sidek punya collection..nak copycat boleh la akak..hehe
lady Of leisure0-yg ni kebaya lady bukan kurung..thanks..hehe

RedBerry said...

Owhh Lily!!! U shud read the book! I mean P.S I LOVE U... tangkap nanges, beb... and sweet sgt!!!

DaZzlingLilLy said...

RedBerry-ala i dah tgk filem dia..so tak serprise dah..tapi mmg sedih ceta dia