Thursday, December 2, 2010

Hair Fall Solution

Semenjak dua menjak ni mmg banyak sgt rambut aku gugur..even urut2 rambut dgn jari pun mesti akan ada yg gugur,kalau lepas mandi tu ta payah cakap la,lagi banyak yg jatuh berguguran ke lantai..sedih!.teruk jugak my hair problem nih..bayangkan gi salon pun hair stylist tu perasan..dia cakap
"eh dulu rambut u banyak,awat la ni sikit"
Huhu terus jadi takut..
maka bermulalah lah episod tukar2 shampoo..macam2 shampo jugak yg aku cuba..
sekali tu aku beli Pantene Hair Fall Control yg botol kecik ja..tengok macam ok jugak,kurang skit rambut gugur..sekali dah habis,tukar lagi shampoo lain..bila tukar ja shampoo,terus nampak perbezaan antara shampoo yg baru ni dengan Pantene..
The result is : Pantene hair Fall Control is THE BEST

Pic:googled

So skang ni i stick dgn Pantene..bau pun wangi..suka!...rambut pun tak kusut bila bangun tido,makanya rambut gugur pun kurang...hehe
Wandy pun notice pasal shampoo Pantene ni sebab dia pun alami problem yg sama..haha..laki aku rambut panjang jugak kan,haruslah gugur...hehe..
Owh..citer pasal rambut ni...ramai org selalu tegur yg rambut aku cepat panjang katanya..
Ada yg tanya ada petua ke bg rambut cepat panjang..serius aku tak penah amalkan petua..ada sesapa tau cara nak bagi rambut cepat panjang? except hair extension!

11 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

sama la kita rambut gugur bnayak....

Joy said...

Pantene mmg best. wangi!

aieyza said...

aku pon guna shampoo ni.. suka bau dia wangi..........

i3na said...

lily mmg berkesan ek
iena pun ada masalah jugak hair fall nih..
so worried ler..
dah potong pendek pun masih lagi ada hair fall...

DaZzlingLilLy said...

Alimaz-try guna pantene tgk kot2 sesuai
Joy-kan?...sangat wangi berbau satu toilet..
aieyza-dah la wangi berkesan plak..mmg A+++
i3na-try la tgk kak iena kot2 sesuai dgn kak iena..

Ayin Masliza said...

yer ker berkesan? nak gak cuba.... sebab kengkadang takut nak gi saloon sebab, nanti selalu cut n wash jer RM45.. tpi dia kata gugr kena buat tu la, kena beli ni la.. pastu jdi rm350....

yatt said...

i plak nak tnya mcm mana nak bagi rmbut lmbt panjang... hahha...

5xurra said...

lily. awat lama x menulis ni. windu. huhuhu.

DaZzlingLilLy said...

Ayin masliza-setakat yg i pakai pantene ni mmg kurang la gugur rambut..kat salon mmg cmtu kan,pandai ja nak kenakan kita beli itu ini
yatt-nak lambatkan rambut panjang senang jer..potong la selalu..hehe
5xurra-ko windu eh...?..aku takder mood jer kekadang..so blog walking jer..nanti aku tulis eh..

.::WaNiE::. said...

rambut i gugur teruk sgt lily. kalau sapu lantai siap my husband kata ni boleh botak rambut kalau mcm ni. huhuhu

tak tau nak buat apa and penah try pantene for the first few days tp cam lagi teruk gugur terus berhenti immediately...is it normal?

DaZzlingLilLy said...

WaNiE-rambut i pn mmg banyak gugur..hari2 kena sapu lantai kalau tak dh jadi cam salon yg penuh dgn rambut tu..tapi pas guna pantene takdak lah makin teruk..first few days tu gugur cam biasa ja,pastu makin kurang..i rasa maybe tak sesuai kot pantene dgn u..