Thursday, January 28, 2010

Jakun masuk library


Semalam aku gi library universiti!..haha..malu gila weih sebab aku cam baru masuk keja 2 hari.Masuk library pun tercangak-cangak macam sesat dalam hutan tuh.Jakun gila!.nak cari novel pun taktau area mana....malas nak cari.Aku pun tanya librian.Nasib dia baik tak gelak kat aku..tunjuk kat aku rak best seller and rak tempat buku yg critical..siap explain macam2 lagi....ahahaha..mesti dia cakap dlm hati "ish pompuan ni ngalahkan student tak reti guna kemudahan library"...padahal semalam tu dah pi interview untuk pengesahan jawatan dah yer u all...means dah 2-3 tahun dah berkhidmat..(akak bukan tak mau pi library dik oi,tapi kat situ kan susah nak dapat parking..tu yg malas!..silap2 kena saman dengan MPK--alasan paling munasabah)..

Owh alang2 dah pi library tu aku pun apa lagi pinjam la 2 buah novel..nak beli novel asik terlupa..balik shopping ja baru teringat yg agenda nak beli buku dah termiss masa pi shopping.

Ladies' Man by Suzanne Brockmann dengan Suzanne's Diary for Nicholas by James Patterson..main hentam ambik ja..bila masa nak baca pun taktau..tapi due date lambat lagi 28 March ni..pastu bleh renew 2 kali lagi..means 6 bulan max aku bleh pinjam..

Jimat duit tak payah dah beli novel 6 bulan akan datang ni...ahahaha(poyo! beli handbag boleh plak kan???)

Tuesday, January 26, 2010

Pink mode

membuak-buak ja rasa perasaan nih bila tgk beg2 from web coach..comel ja yg kaler pinkish2 ni..special edition for Valentines day kot..pink lembut tu mcm sesuai utk teenager sebab ada design yg cute..aku plak suka yg shocking pink..antara yg bertuah terpilih melakat di hati ku yang ini..
Peyton Signature Sateen Shoulder Bag
simple jer kan...nampak macam lightweight and roomy...



Peyton Signature Sateen Carryall
Nampak cam ranggi skit kan..ni mmg my feveret style la..tapi lebih kurang macam sabrina and MBMJ aku tu plak..kat atas tu terbuka plak takdak zip(serik okeh bawak beg ternganga cenggini..y?..sila tanya aku personally)..tapi tetap berkenan gak..haha


Agak2 u all kan yg mana cantik untuk aku?...price dua2 ni pun tak beza banyak sangat..yg first tu USD278 and 2nd USD 298..ni lah akibatnya bila dah lama tak beli handbag(last beli june 2009)..macam2 berkenan..ikutkan hati nak ja sebijik stresa azur from LV tu..tapi aku tau yg aku tak mampu so dapat hiburkan hati dgn warna-warni coach pun jadi lah..hehe..cepat u all bagi pendapat kat i..excited nih..beg raya cina..ngeee ;-D

Monday, January 25, 2010

Penang Lagi

Sabtu lepas aku pi penang...tapi sampai sana pun dah kul 2 pagi..sampai2 ja pekena nasik kandaq kayu terus pengsan..we all stay kat Krystal Suite ,Bayan Lepas(sila klik kat sini yer..KRYSTAL SUITES,PENANG)..bilik luas and cantik..kitorang amik 2 rooms apartment..price asal RM238 tapi memandangkan aku ni goverment staff so dapat RM180 ajer u all...untungkan keja kerajaan ni wpun gaji setakat cukup makan?...hehe

(Pic cilok from web krystal suites)

Sorry yer kengkawan kali ni mmg aku takder snap2 gambar..takdak mood sebab duit gaji tinggal RM27 jer weekend lepas..nasib baik penaja hakiki aku iaitu En Wandy bermurah hati nak belanja aku shopping kat Queensbay tu..tenkiu my hubby!..

Asalnya nak cari animal printed tops kat F21 tapi tak jumpa la plak..kalau time nak cari mmg hampeh haram satu pun tak jumpa..pastu bila yg dicari tak jumpa mula aku merepek2..beli itu ini..duit balance gaji aku tu hanya melayakkan aku dapat Tee kat Body Glove yg less 70% jer..so dapat jugak Tee sehelai RM19.20..ok lah tu kan..dah kopak kena sedaq diri yer u all..

Alang2 dah pi shopping sampai Penang nun,kena la beli mekap Dior sebab aku nak jugak jadi Very Dior...hehe..so atas belas ehsan Wandy beli lipstick Rouge Dior warna Ginza Star..bukan semata2 beli nak tambah koleksi yer..tapi Bobbi Brown lipstick aku dah nak abis...mula2 ingat nak try yg serum lipstick tu..tapi kaler dia amat limited..tak berapa nak berkenan..so aku amik Rouge Dior tu ja sebatang...

Pastu kan aku singgah la butik Guess jap..nak berangan2 tengok heels..pon hampeh gak..patern lama ja semuanya..(selamat duit laki aku!)...tapi kan aku ada suka satu long sleeve nih..sekali angkat tgk price..fulllammakkkkkk...yang pi berkenan pon..RM499 babe..menci tul!..nasib takdak duit..kuar butik pun takdak perasaan dah..ahaha..

tu ajer update weekend..tapi hari ni aku dah ceria sebab gaji masuk..ermmm...

Friday, January 22, 2010

Lunch on friday evening

U all dah lunch?..aku baru jer udah lunch..alhamdulillah hari ni makan nasi sampai 2 pinggan..lately aku tension sesangat sampai makan pun tak lalu tauuu..takdak selera langsung..tengah hari tadi MIL call aku suruh datang amik lauk pauk yang dia masak..apa lagi terus pecut keta balik pi umah MIL..ermmmm...ikan gerut bakar dengan sambal air asam..pastu aku petik bunga betik plak wat ulam..fuyooo..berselera sangat makan..MIL aku ni kalau masak very the kampung dolu-dolu style..tu daun pisang dia kasi sekali yer..aku plak mmg sukakan masakan ala2 kampung nih..pantang ada sambal air asam dengan ulam..mesti terliur ja..
Sekarang ni kan susah nak cari ulam-ulaman macam tu unless pi makan di Anjung Keli mmg jumpa la ulam-ulam kampung nih..aku mmg suka ulam yg pahit...jadi ubat kata my mum..lately kan aku asik stress ja..hopefully kalau selalu makan ulam-ulaman ni dapat la body aku recover balik..haha..tu la muda2 dulu tak mau makan ulam..la ni takut plak nak berkedut2 tu(i marah diri sendiri yer u all)..

*Saja sonok2 update pasal makanan..release skit tension aku..arghhhhh

Wednesday, January 20, 2010

Tergugat Imanku


Cute kannnnnnnn....????..Mommy mana tak tergugat iman kalau tgk dress secomel tu..aku yg 'not a mommy' yet pun tergugat iman sampai 'ter'beli terus..haha..berangan kan? entah zaman bila nak dapat baby girl pun tak tau..baby boy pun tak dak jugak..ermmm..mungkin rezeki kami berdua ke arah lain kot..rezki anak belum lagi agaknya..tapi tak salah kan kalau beli and kumpul dari sekarang(biar penuh almari yang dah 98% penuh tu?)..

Ops satu lagi yang menggugat iman aku semalam ni kan...yang ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
member aku punya...sangat cantik..dah lama teringin..hehe..isk-isk..diam tutup mulut lagi baik kot!..arghhhhhhhh...ermmmmm

Tuesday, January 19, 2010

Diamonds for men

Wahhhh...sampai tiga sekali perfume..semuanya wangi2..dalam kotak lagi..borong sakan puan lilly ni yer..erm..tapi semuanya kepunyaan orang..huhu..addict 2 untuk my sister,magnifique utk my opismate and diamonds for men tu utk my hubby..sebenarnya siti dah beli dr tahun lepas lagi..tapi sayangnya atas masalah tertentu tak dapat la linda nak pos kat aku..last2 sekali maya yang kena tlg ambik kat linda di kl sana nun..baru ja dapat kemarin..thanks yer korang bertiga..lain kali ada sale bgtau lagi..hehe


So aku nak review armani diamonds for men kali ni..semalam try spray pastu aku tanya wandy wangi ke?..dia kata wangi...pastu aku try dior addict 2 plak,dia kata wangi jugak..ermm..takdak maknanya tanya dia..macam la bau dua2 tu sama ja kan..laki mmg camtu kot!..susah tul..

Search punya search..rupanya diamonds for men ni tergolong dalam woody and aromatic fragrances...Top notes are bergamot and guaiac wood; middle notes are vetiver, cedar and sichuan pepper; base notes are cacao and amber...

Tapi aku rasa bau dia cam cengkih..hehe..entah la susah tul nak describe bau mcm mana..lagi2 perfume laki..mmg tak reti aku nak pilih..nasib wandy tak banyak songeh..dia main spray ja mana2 perfume yang dia suka..

So we all dah ada sepasang diamonds and sepasang apple dah skang ni..

Sunday, January 17, 2010

Creme Ribbons by OLAY


Body wash ni tetiba dapat pujian dr my hubby...dia kata wangi..tapi yg herannya..bila aku pakai tak bau pun wangi..bau dia biasa jer(bagi pendapat deria bau aku)..wpun tak bau sewangi standard ISO deria bau aku..tapi body wash Creme ribbons by OLAY ni mmg bagus..rating aku bagi 4.5 stars..(0.5 lagi kurang sebab tak bau wangi mcm aku punya taste)..nak tau sebab apa bagus?..lepas mandi kulit kita tak kering mcm pakai sabun2 lain..kiranya sesapa yg malas nak pakai body lotion tu sesuai sangat la guna body wash ni..u all akan rasa cam sedikit oily pas mandi sebab dia ada almond oil...tapi tak la sampai melekit2 tu..mmg bagus tau..aku dah test gores kat my elbow(aku pakai lotion gak pas mandi-i mmg rajin!) tapi takdak kesan cam kulit kering tuh..harga pun berpatutan rm10.50 ja..buih pun banyak jugak..kaler pun cun..PINK(tak dak kena mengena)..hehe..

Friday, January 15, 2010

Facebook

Facebook sgt IN skrang ni..kira dah jadi cam satu fenomena sejak 2 tahun kebelakangan ni..tengok iklan kat TV pun semuanya asik sebut FACEBOOK ja..sampai kan makcik,pakcik,akak,abang and even budak2 tadika pun ada facebook agaknya..

Owh... tapi aku sampai sekarang tak arif langsung mengenai facebook ni,nak ubah setting pun tak berapa reti..setakat tgk wall update or picture kawan2...and bagi komen tu ja yg cekap pun..nak buat benda2 lain mmg hampeh..tak sempat nak explore lebih2,dah terjumpa game yg aku dah addict plak skang ni..sebab tu aku tak mau start main game masa ramai2 dok invite join farmville,mafia wars and fishville.....and etc...skang ni log in kat facebook pun semata2 nak main game ja..nak tgk update org tu 2nd thing la...hehe..

(Pic:googled)

Yup..skang ni im addicted to sorority life..best game ni sebab boleh tukar2 baju,kasut and rambut...umpama hidup dalam dunia khayalan ciptaan kita sendiri..bleh beli BMW convertible,kasut manalo blahnik,ada private yacht and simpan duit berjuta2...hehe..
Game ni jugak mengingatkan aku masa zaman umur 5/6 thn dulu..ingat tak anak patung kertas yg kita boleh pakaikan baju yg buat dr kertas jugak tu?...kiranya sorority life ni version moden dah la..kalau zaman kita dulu kena beli satu keping tu so dapat la sekor patung dengan beberapa helai baju..aku suka sgt main patung kertas ni,hari2 balik tadika terus gi beli sekeping..iya la murah jer sekeping dalam 50 sen kalau tak silap..few days ago aku ada sembang dgn akak opismate aku pasal patung kertas ni,dia cakap dia siap lukis sendiri patung and baju2 kat atas kertas lukisan pastu dia jual kat kawan2 dia...and selalunya laku bagai pisang goreng panas..wow!...hehe..bila terkenang balik nostalgia tu..rasa cam kelakar ja..u all pun mesti penah main patung kertas tu kan.....
Ermm...satu hal lagi pasal facebook ni...bahaya jugak sebenarnya..macam2 risiko..tapi skang dah ok lepas facebook dah update few time..kita bleh private apa yg kita tak nak semua org baca or tgk..just share dgn org2 tertentu ja..i loike!...sebab tak semua yg kita update tu sesuai utk semua golongan..sendiri mau tau lah yer..

Tuesday, January 12, 2010

Menang Contest

Balik umah jap pas kelas tadi..tengok ada surat from USANA terselit kat gate tu..ingatkan surat biasa2 ja..sekali bukak tgk...WINNER OF "SHOP ONLINE & WIN CONTEST" IN DECEMBER 2009...alhamdulillah rezki aku awal tahun ni mmg murah...lama dah tak menang contest..dulu2 ada gak join contest dlm magazine..aku dapat product voucher RM100...erm..nak beli apa ntah???...hehe...

Monday, January 11, 2010

Jika...

...u all ada skit bajet lebihan...
pastu terjumpa plak handbag yg mmg dah lama minat..harga mmg within bajet u all..
pastu search2 lagi..window2 shopping lagi..terrrrjumpa plak kasut yg mmg lama dah dok teringin..tapi pendam ja dalam hati selama ni...yang mana satu u all akan pilih?...price utk kasut and hadbag tu mmg dalam bajet u all tu..kalau beli dua sekali tak blh sebab dah jadi double bajet yg ada...kan tahun ni kita semua KENA BERJIMAT CERMAT...hehe..
yang mana satu erk?...help2...

Friday, January 8, 2010

Collection

Dah seminggu 2010..ni baru entry kedua aku..bukannya apa busy skit lately sebab semester baru dah start so keja2 kat opis tu pun mula la bertambah..satu hal lagi aku plak kena ngajar semester ni..adusss...takot pun ada mula2 tu tapi alhamdulillah berjaya gak settle chapter 1 utk subjek tu..bukannya apa,kalau lecture ni besar skit tanggungjawab berbanding dengan keja2 aku biasa buat sebelum ni..aku cukup risau kalau benda yg aku cuba sampaikan student tak paham..harap2 tu depa semua paham la apa yg aku ajar tu..maklum la aku ni bukan lecturer pon..to my student:
i'll try my best ok!
Pic celebrate new year tu pun tak upload lagi kt blog..rasanya dah basi kot..hehe..ada skit ja yg dah upload kat facebook..u all tgk kat FB aku jer lah..sebelum kul 12 malam tu,sibuk jer aku merayau window shopping..sonok tengok org ramai merayau2..hehe..sambil jalan2 tu aku pun 'ter'beli 2 ketul earring(dengan tak sengaja tau)..beli ja terus pakai..haha..tu la perangai buruk aku..selalu wat camtu tau..tak sabaq2..tak kira la baju ka,kasut ka...suka bau kedai kot..

Yang ni kaler silver..very lightweight..harga plak RM2.00..murahkan?..mlm new year tu aku pakai yg ini..

Si bulat ni plak kaler gold..price RM2.30..hehe apsal ntah auntie tu letak 3kupang tu..biasanya 5 kupang la kan?..ni pun sgt ringan..tapi tak pakai lagi..simpan dlu peram2 wat pekasam..ahaha

Earring mmg my fav accessory...berlambak2 dah kumpul..sampai kekadang tu ada yg pakai sekali ja..dan yg tak pakai langsung pun ada..tapi aku tak beli yang mahal2 la..kalau earring harga rm30 ke atas tu aku consider mahal dah..iya lah kan kalau dah jumpa yang cantik dan murah tak perlu lagi nak beli yang mahal2..nak wat apa membazir?..betul kan kawan2..hehe..ops sebut hal membazir ni...aku dah set satu azam utk 2010...iaitu..NAK BERJIMAT CERMAT...harap2 tercapai...hehe(walaupun macam susah ja nak buat..harus kuatkan semangat nih)
Satu lagi accescories yang aku suka kumpul and rasanya dah jadi trade mark aku semestinya bangle...i loike bangle yg besaq2... cuba tgk pic aku,mesti akan ada salah satu accessory ni..kalau tak pakai earring,mesti aku pakai bangle..
Koleksi bangle nnt kita share k..next time plak..tata

Wednesday, January 6, 2010

Hello 2010

Fuhhh..entry first utk 2010..punya la bz sampai nak update pun tak sempat..dah 6 hari kita tempuh 2010..ni baru ada peluang nak update..dlm masa 6 hari ni macam2 dah jadi..ada yg lucu,nervous,happy..amazing and macam2 lagi lah..tapi tak tercerita kat sini kot..cukup sekadar utk jadi pengalaman hidup aku yg mungkin akan mematangkan aku utk menempuhi hari2 akan datang..cewah...hehe

Salah satu harapan(or azam?) aku utk tahun ni is:nak membanyakkan amalan mulia(dlm apa jua bentuk) dan mengasihani(maksudnya tak wat benda2 yg nyakitkan ati org,tak ngutuk org,sentiasa bersyukur dgn nasib kita sebabnya ramai lg yg nasib depa kurang baik dr kita) sesama makhluk hidupan di muka bumi ni...aku ada sebab yg membuatkan aku terpikir utk set dalam pala otak aku mengenai azam yg satu nih...len kali jer ceta pasai apa ok...entry2 yang akan datang lah..

nanti aku akan update kt side bar apa azam aku utk 2010..kena list down dlu..
Ok itu ajer utk entry kali ni..ermmm...jgn lupa visit my sales blog..aku ada update a few item..ada kawan mintak tlg..dia nak let go jeans,skirt and wallet dia...klik kat bawah ni yer..

Dazzlinglilly's Closet