Monday, March 29, 2010

Beautiful Blogger Award

1- Thank & link the person that gave you the award
2- Pass the award onto 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic 3- Contact said blogs & let them know they've won the award
4- State 7 things about yourself

1-Thanks Huda , Kak Iena and Akak Ratu...sorry ya lambat skit nak ambik award nih...
2-Below are the luckiest person to get dis award..yang pastinya u all semua fantastic sebab tu i pass dekat u all..spesel sangat2..jeng..jejeng...



1.Myn/Julia


2.Nana/Landscape of Life


3.Cik Ti/'The Climb'


4.Honeylanz/Life~World~Dream


5.Sis Haidah/Beautiful Life of Abrahyn


6.Faridah/ A Something for Sometime


7.Fairuz Syatilla/Miss Pinky Red


8.Lady of Leisure/Little Parlour


9.Nana/Warkah Buat Bulan


10.Yatie/My Cute Little Diary


11.Miss B


12.Along Fisya/ Fish Are Friend, Not For Food


13.Aieyza/Jazzy's Stories Morries


14.Syura Ali(sila add saya dlm list awak yer)


15.Sonnet



State 7 things about yourself...


-Birthday saya baru lepas 25th mac aritu...hehe
-keja dgn goverment
-tabiat paling buruk:lepas aja makan terus tido
-suka makanan pedas..kean som and tom yam tu my fav ler
-kalau gi shopping msti lupa diri kejap..ahaha boros
-beach babe
- org selalu ingt saya ni kecik orgnya..padahal kalau tgk dr dekat tak kecik pon!
*ok kengkawan anda dijemput utk ambik award ni yer...

Thursday, March 25, 2010

My Birthday


Alhamdulillah...my birthday is today!!!

Im 28th today...syukur tuhan masih panjangkan umur aku untuk menikmati hari2 yang indah di muka bumiNya lagi..

Semoga tahun ni membawak lebih kejayaan,kebahagiaan dan dimurahkan rezki disamping kesihatan yang baik..

Tahun ni aku takder mood nak celeb8 my birthday lagi..kepala otak still bercelaru..hehe..

Thanks to kawan2 yg tak pernah lupakan my birthday..thanks for all d sweet wishes..

Wednesday, March 24, 2010

Yang Sepatutnya


Lama sangat rasa aku tak update..kalau tak 2/3 hari sekali mesti update jugak..tapi biasa la kan bila kita tak ceria and perasaan ni tengah bercelaru,mmg takdak mood nak update..aku ni manusia biasa,ada kala dugaan datang..so skang ni kepala aku serabut dan tengah cari jalan penyelesaian utk masalah aku..korang doa-doakan semoga aku dpt settle kan dgn cepat masalah aku ni yer..


owh update ni pon bukan nak ceta pasal my prob..tapi mengenai problem my fren..actually wife to my schoolmate..kiranya laki dia tu schoolmate aku..wife dia tu consider as my fren la kan..satu malam tu dia call henset wandy,tapi wandy tido so aku yg jawab...dia tanya ada tak laki dia datang umah aku bawak pompuan...aku pun ceta yg betul..mmg laki dia tak bawak pompuan pun masa dtg my house..pastu dia ajak aku kuar,tapi dh lewat malas aku nak kuar..so aku suruh dia dtg umah..kami pun borak2 panjang..rupanya selama ni laki dia curang dgn dia..selalu berkepit dgn pompuan rambut blonde..ishish..ramai org bgtau dia yg laki dia selalu bawak pompuan tu merata2..sampai bawak balik umah time dia takder..rasanya dh 6 thn diorang kawin..couple sejak form 4 lagi..lama kan?..sian tul aku dengar ceta dia..bukan bab curang aja laki dia buat hal,malah macam2 lagi perbuatan yg tak elok rasanya aku ceta kat sini..

(Hiasan semata-mata tau-googled)


Keesokannya dia call aku cakap laki dia dh balik umah..beberapa hari tak dapat dikesan katanya ke kl...tup..tup..mengaku nak kawin dgn pompuan yg sorang lagi tu sebab pompuan tu mmg ada persamaan dgn bini dia..siap nak bawak bini dia gi jumpa pompuan tu lagi..mmg terkejut menyumpah2 dlm hati aku nih..kesian kat member aku tu nangis teresak2..aku terkelu lidah tak tau nak bg nasihat camna..kalau u all nak cakap/nasihat apa dekat member tu?..sedih kan bila laki yg dia sayang sanggup nak menduakan dia..kesian sesangat...aku sampai tido malam tu pun tak lelap,asik terjaga 5/6 kali sebab terkejut asik mimpi kisah diorang tu..


Agaknya tuhan nak bagi aku celik mata kot..dalam masa aku menghadapi masalah dlm hidup aku,ada insan yg datang mengadu masalah dan dugaan yang dia hadapi lagi dahsyat dr aku..apa-apa pun kita sebagai manusia ni kena banyak bersabar and tabahkan hati untuk menempuh dugaan yang akan kita tempuhi..aku percaya tuhan akan uji kita setakat mana yg kita mampu..lagi pun bukankah ujian dr tuhan bermakna dia sayangkan kita????

Friday, March 12, 2010

Apa Perasaan Anda...

Takot?..Seram?...Lantak lah ko mambang?...Berhati-Hati?...aAda aku kesah?....
Ermmm...ceritanya macam ni yer...anda selalu dengar ceta2 hantu or seram yg orang selalu ceritakan kat anda...tapi ceta2 tu mungkin berlaku di mana2 ntah or berlaku dekat orang yg anda sendiri tak kenal...ataupun anda sendiri tak berapa pasti kesahihan ceta tersebut...kalau saya setakat dengar telinga kiri pastu kuar telinga kanan aja lah...seram tu ada lah sikit2 kan..pastu lupa terus pasal ceta tu...
TAPIIIII.....kalau ceta seram yg anda dengar tu berlaku kat kawan2 anda yg terdekat and kebetulan terjadi di ruang pejabat anda macam mana?.....hehe..apa pendapat anda?...saya ni nak kata penakut tu....tak la penakut tahap gaban...tapi ada la jugak perasaan takot tu kan...seram jugak time aku type entry ni,meremang bulu roma aku bila terkenang kan ceta nih...
(Untuk yg tau ceta tu diam2 aja lah yer...malas nak bising2....hehe)

Sunday, March 7, 2010

Love by Harajuku

Tara...ni 1st collection aku utk 2010..beli masa gi langkawi aritu..asalnya terpikat dgn botol yg cute tu..try punya try semua collection dia..last2 tersangkut jugak satu..aku kalau gi langkawi mmg wajib grab satu perfume..
Ada 5 jenis perfume from Harajuku ni..LOVE,LIL ANGEL,MUSIC,BABY and G..masa aku test 1 by 1 tu mula2 suka MUSIC pastu lama2 rasa cam bau LOVE lg best..bau dia standard taste aku la kan..fruity+floral gitu...
ni ingredients dier...i copy dr www.hlfragrance.com ...

A sensuos floral
Tender,Romantic,Sensual
Top:Pink Pomelo,Sparkling Bergamot,Bamboo Leaf Mist
Mid:Rose,Watery Peony,Egyptian Jasmine
Base:Creamy Vanilla Orchid,Sensual Musk,Blonde Wood



Bau jasmine dia tu mmg aku suka..tahan lama plak tu..dah la botol dia cute miut..price RM147 and ada 5% diskaun...aku mula tu rasa cam murah gak perfume nih..balik rumah baru perasan yg dia just 30ml jer..selalunya kan perfume price dlm RM180++ kalau 50ml punya..HL(Harajuku Lovers) perfume ni cuma ada dlm 10ml and 30ml jer u all..
ok rasanya dah terubat rindu u all kat i kan...hehehe..sebenarnya banyak lg i nak updatetapi slow2 lah yer..banyak sgt ceta2 menarik yg i nak share..ok c u on next entry...