Friday, April 30, 2010

Miss 'G' Boston

Finally..berakhir jua pencarian aku terhadap miss G ni..dari dulu lagi aku dok berangan2 nak Miss G seketol ni..ada 2 entry kot pasal Miss G ni..alhamdulillah dapat gak walaupun bukan 'bau butik'...Miss G ni telah bertukar tuan baru...hehe..i dapat dia dari cyberclearance..dengan harga yg amat berpatutan..sila klik kat link tepi tu yer kalau nak tau berapa price Miss G ni...
Condition dia mmg segak rupawan lagi...cuma nak kena cuci skit kat tepi2 yg ada dirt nakal2 tuh...tapi skang macam malas lg nak menyental..so biarkan dia dlm almari dulu..peram lama skit baru masak ranum...ahahaha..

Wednesday, April 28, 2010

Harumanis

Hari ni baru ada chance gi makan pulut pelam harumanis kat Ladang Bukit Bintang,Batu Pahat,PERLIS...erm padahal org dekat ja..tapi tahun ni baru sempat gi merasa harumanis di situ...last year tgk kat Majalah 3 aja..huhu..


Sepinggan RM4 aja...buah harumanis tu mmg klassss...manis and amat SEDAPPPP....ermmmm...jus harumanis jugak KAW! rasa mempelam asli...kalau sesapa pernah rasa manggo juice kat Victoria Station,mcm tu lah rasa jus harumanis kat Ladang Bukit Bintang tuh...dah terliur?...ok u all yg tingin sgt nak merasa sila lah datang ke negeri terchenta i ni yer...


Tu harga untuk harumanis...tapi sayangnya..anda amat tak bertuah tahun ni sebab .
.
.
.
.
.
.
.



lain kali kena cepat kalau sesapa nak beli harumanis yer...kalau last year bulan 5/6 sempat lagi beli harumanis kat sini...tapi tahun ni cepat sgt habis..kalau tak salah aku musim harumanis baru jer start awal arpril...tapi kalau nak makan pulut+harumanis mmg available lagi...tapau pun boleh yer...i dgr depa kata kedai pulut tu pun last day on 3rd May..so hurry up!

Tuesday, April 27, 2010

Opsss....wrinkle

Masa duk basuh muka pagi2 tadi...i noticed my under eye line sgt visible...ouchhh..terkezut aku!..mula la terpikir "tua sangat ka aku ni???"..pastu terus basuh muka and mandi..sambil mandi berangan nak cari eye cream apa la pasni..susah hati gak..umur tak sampai 30 tapi macam2 line dah timbul..hehe..lepas dah fresh badan ni akibat kena air..cermin balik muka,alhamdulillah kurang skit line tu..maybe sebab bangun terus tgk cermin kot..kulit muka terkejut lagi tadi tu...hehe..my under eye line tu pun tak bangun tido lagi..hehe



Dulu pernah gak gatal2 pakai LOREAL Derma Genesis Eye Contour Cream...ada la kot seminggu ja aku apply..pastu dah malas..baru2 ni tgk balik kat botol,6 months jer dia punya expiry date after usage...hampeh..konfirm dh tak leh guna..

So now aku plan nak guna balik any eye treatment cream to prevent wrinkle around my eyes..maklum lah skit lagi umur dh meningkat jadi 3++...prevention is better than cure...rite?...sebenarnya tak leh prevent pon!...cuma nak lambatkan proses kedut2 kat bawah mata tu..penting rasanya nak jaga semua2 ni...lagi2 under eye area..kalau mata letih pun dah cukup buat muka kita nampak tak berseri...

Antara yang menarik minat aku setakat ni
Semestinya from Clarins-Advance Eye Firming Contour Cream, sebab skang ni aku guna skincare Clarins...lagi satu senang nak pi beli sebab ada spa yg jual produk Clarins kat Perlis nih..tak payah la aku susah2 nak pi Penang nun...


And... 2nd choice, Loccitane Immortelle Eye Serum...berapa price ni?..ada sesapa pernah guna?...

Skang ni baru nak survey2 dulu..tunggu gaji next month baru blh beli..bulan ni punya salary dah over bajet..harus 'puasa' shopping buat sementara waktu ni..end of May baru boleh buka 'puasa'...haha

Saturday, April 24, 2010

My Blue and Pink Novel..


Actually dah 2/3 minggu dah beli buku2 ni..tapi baru sempat nak update..i baru baca yg pink tu..setakat ni ceta dia boleh tahan best jugak..yg biru tu belum bukak cover plastik pon lagi..ahaha..
Erm buku yg i baca sebelum ni cuma pinjam dr library universiti jer..tak sangka habis baca dlm masa tak sampai 3 bulan means tak sampai due date so tak kena denda ler..legaaaaaa!..i nak recommend novel by James Patterson-Suzannes Diary for Nicholas...mmg best ceta tu..kalau u all nk tgk buku dia sila klik kat label post BOOKS/NOVELS i yer...
*Tak sabar tunggu kedatangan new collection(wpun pre loved jer)...ermmmmmm...tunggu...(motif?)...

Wednesday, April 21, 2010

Sang Kancil


Jengjejeng...we all ada family member baru...lain yg dirancang tapi lain plak yg dapat..alhamdulillah..at least dapat gak wpun 2nd punya...i suka jer keta kecik comel camnih..senang kalau side parking..hehe..lagi pun dulu2 ulang alik perlis-johor naik kancil jugak...tapi yg ni 850 punya kancil..bleh la bawak gi kerja..
Pasni nak tukar cat sebab aku kureng suka warna tu..nak cat putih mcm my kancil yg lama..yg ni consider as my car...en.wandy punya tgh tunggu loan approve..harap2 dapat ler keta idaman dia tu...so pasni dah ada sorang sebuah keta,senang tak berebut2 dah...hehe

Sunday, April 18, 2010

Edisi Ahad

Arghhhhh....malasnya nak mandi..padahal dh kul 12.28 pm nih..ni la akibatnya kalau bangun lewat..my hubby plak tadak..so tak payah pikir nak masak ke apa ker...hehe..
Kepala otak ni macam2 planning...nak gi padang besar jamu2 mata,nak melawat kawan yg baru bersalin...and nak jumpa member yg balik kg...harap2 terlaksana semua planning...

Panas terik plak tu sekarang nih...cuaca kat sini mmg kaw2 punya panas..kat tempat u all mcm mana?...tapi kat tempat aku ni petang jer mesti ujan lebat....

Sebelum nak pi pdg besar i sempat jamu mata online dulu...hehe (dan lagi tuh!)...ni a few items yg i suka...tgh tunggu gaji masuk next wik...tanduk ku sudah tumbuh skit...ahahahahha...

Yg ni utk hubby...dah tanya dia semalam...ermmm dia suka...

Polo shirts...mmg my feveret...




Pink ni pun cantik..erm tapi aku baru jer order Karen Millen pink tops from aida...ermmm..

Yg ini pun ok jugak...or sebab model dia yg pose camtu so nampak sexy baju tu?..hehe

Kalau nak beli pun sorang sehelai jer...yg aku punya tu mmg kena pilih salah satu jer..haha daku sedar diri brapa lah sangat gaji daku ni kan...ok lah sekian utk update merepek aku di hujung minggu nih...nak mandi jap pastu nak ke pdg besar...byabye

Tuesday, April 6, 2010

Maskara and bulu mata



Yg ni merupakan maskara terbaru yg aku beli...tengok mcm gempak..tapi bg aku result dia biasa2 aja..tak padan dgn harga RM104.Not recommended!(mungkin sesuai utk u all ker..aku tak pasti la plak..apa2 pon try dulu kat kaunter b4 beli)..walaupun aku dah guna eyelash curler still tak menyerlah pun bulu mata aku....lagi suka maskara Maybelline Cat Eye tu...kalau pakai bulu mata nampak panjang and lebat aja..sesuai dgn mata aku yg kecik ni...

Semalam ni jalan2 kat kedai eksesori teringin plak aku nak try fake eyelashes...mcm2 style ada..tapi ni kali yg kedua dah aku beli..tak pakai pon lagi yg beli dulu ni..sebenarnya tak tau nak pakai pi mana..first time pakai pon masa kawin dulu..pastu baca In-Trend pasal Rozita Che Wan aku pun teringin...tapi takder la beli brand ShueUemura or MAC kan..setakat beli yg harga RM3 jer..membazir ja kalau beli yg branded..

Yang atas tu ada glitter2 kat hujung..and yg bawah tu plain aja..teringin dah nak pakai tapi tiap kali nak gi memana mesti lupa..hehe..dlm hati cam tringin ja nak try yg jenis funky2 tu...ada berani?..

Sunday, April 4, 2010

Perfect with bow!


Cantikkan?..cute aja...tak la nampak formal sangat mcm bayswater biasa...first time tengok terus cayaq(cair)...selain tu aku suka jugak alexa from mulberry..mcm beg sekolah budak2 zaman jepun bawak yg kaler ijau tu..ingat tak?...mmg old school abes!
Price ruby bayswater ni 795pound..agak2 kalau convert dlm RM berapa tu?...huhu...sesuai untuk aku angan2 mat jenin jer...

Thursday, April 1, 2010

Malaysia International Shoe Festival

(Pic:googled)
Malaysia International Shoe Festival

2 April 2010 - 4 April 2010

Shoes, shoes, shoes everywhere!

From glamourous stilettos to stylish sandals, classic pumps and trendy boots, the festival takes visitors on a journey into the world of designer footwear.

Venue:PUTRA WORLD TRADE CENTRE (PWTC), Kuala Lumpur.

Organiser:Ministry of Tourism



Macam best jer...tapi sayangnya aku berada nun di utara kayangan ni hah..so sesapa yg dekat tu bleh la pi jenguk2..haish..jelesnya..

Aritu baca dalam paper...mmg cam semangat dah nak ke KL tapi disebabkan kerja melambak2 mmg tak bleh ar nak ke KL..lagi pon semalam dah shopping skit kat queensbay tu..so $$$$ pun dah kurang..hehe..