Monday, May 24, 2010

Sexy and Romantic..


Serius tajuk takder kena mengena dengan entry pon!..cuma aku rasa tempat kat dlm pic tu sangat sexy and romantik..hehe..tenang and damai ja kan tengok pic kat atas and bawah ni..

(Both pic above:googled)

Tempat ni atau OCEAN GLOW kepunyaan Hotel Putra Brasmana, Kuala Perlis...org tak leh masuk sesuka hati sebab di khaskan untuk function hotel aja..sangat sesuai untuk wat majlis2 rasmi or wedding kat sini..romantik kan wedding tepi laut?...rasanya rate utk function kat sini pun tak mahal...so sesapa yg berminat nak wat wedding glamorous of the year bleh contact 04-9855900...
ops..entry ni bukannya bertujuan semata2 nak promote pasal Ocean Glow tu saja..tak dapat komisyen pun!..sebenarnya entry lapuk dah..actually aku ada attend dinner kat Ocean Glow on 14th May..


Dinner ni anjuran PERKEP,Kangar sempena hari ibu...Ni sebenarnya charity dinner utk meraikan anak2 yatim yang dihadiri oleh kaum2 ibu aja..(yang bukan ibu lagi ni pun menyebuk aja..hehe)..


Aku suka doorgift ni..unik lah rasanya..senduk kayu from IKEA..pendek kata hadiah2 malam tu mostly from ikea..and bertemakan kewanitaan..siap dapat rempah kari sorang 3 bungkus lagi...haha..iya lah sesuai sgt dgn majlis sebab yang hadir semuanya pompuan..





Antara crowd yang hadir..dr pelbagai jabatan and ahli2 PERKEP...meriah jugak..

Me and kak yati...


Dengan kak wati...


Bertiga la plak...sebenarnya ada kejutan malam tu, we all terpilih jadi antara 5 wanita anggun.siap kena catwalk ala2 peragawati dlm ceta labu-labi lagi..haha..nasib ada pengalaman skit2...kak yati got 1st place,kak wati plak 2nd place and aku 4th place...dapat la satu set gelas ikea..hehe..


Suka pic ni...nampak macam oarang dulu2...sangat klasik dengan kebaya nyonya ni..hehe..

Wednesday, May 19, 2010

I Loike!

Suka sgt balinese top kat dalam facebook Pita La Petit..
Aku pernah tgk top yg macam ni tapi labuh ala2 jubah..yg ni pendek paras lutut rasanya..
Tapi sesuai jer kalau sesapa yang bertudung nak match kan dgn seluar atau kain..
Top ni cuma RM50 jer sepasang..




Kalau nak nampak glemer boleh tambah beads kat embroidery waist area tu...


Aku suka dark green..yg hitam kat atas pun cantik


Banyak lagi kaler2 yang ada,u all try la add Pita La Petit kat facebook yer..

Yang ni plak halter neck batik..unik kan? Cantik apa batik bila dah jadi dress..kalau tak mau pakai kain batik itself ni lah caranya kita nak menghargai kain batik,transform kan batik dlm bentuk lain..sebenarnya aku mula jatuh chenta dengan dress batik lepas tgk sorang lady ni kat airport Jakarta pakai dress batik..tapi dress yg dia pakai tu berkolar and ada lengan la..cantik jer aku tgk dia pakai..aku pun try la cari kot2 ada jual kat airport tuh..tapi tak jumpa..maybe dia beli kat tempat lain kot..

Tapi halter neck ni macam sesuai pakai gi pantai jer..kan?..



Yang ni kaler dark choc...cantik jugak...


Batik dress ni RM75 jer..
(Pic semuanya cilok dr FB Pita La Petit)

Pre order utk balinese top tu last day adalah esok (20th Mei 2010)..so sesapa yg berminat, jgn tunggu lagi yer..search "Pita La Petit" kat FB...

Tuesday, May 18, 2010

Busy like a bee!

Puasss!...lama gila babis tak update..

Sebenarnya banyak ja benda yg perlu di update..haha

Tapi di sebabkan tuntutan kerja..sampaikan weekend and cuti sempena keputeraan raja perlis pun kena kerja,so tak dapek la aku nak update..

(Pic:googled)

Tersangat BBBBBUUUUSSSSYYYY ....kalah bee..hehe..
Nak jugak selit menghupdate kan blog nih..
Aku berdoa agar minggu ni berlalu dgn cepat..zasss!
"Semoga segala usaha kami(rakan-rakan sekerja) tak sia2 and para panel tlg lah bagi kami apa yg kami nak..." ditujukan khas untuk panel2 AEC,MQA and ISO..

Monday, May 10, 2010

UFO

Wahhhh...lama nya tak update..
Nmpaknya ni entry first utk bulan Mei..
First sekali nak wish:
HAPPY MOTHERS DAY to all the fabolous mom in the world..
aku tak termasuk dlm golongan 'fab mom' lagi..so wish kat u all yg dah jadi fab mom jer lah..
Best sgt 2/3 hari ni sebab tengah excited nak guna benda baru kat rumah ni..hehe..
Aku dah ada "sebijik UFO"..
Ha jgn terkejut..UFO tuh..bukan kereta/motor/basikal okey!
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

So ni lah UFO tu..hair steamer..hehe..masa kecik2 dulu i panggil UFO..
So senang la nak steam rambut..tak payah dah nak tunggu lama2 kat salon..lgpon i mmg malas nak gi salon lama2..setakat nak potong rambut and cuci rambut tu okey la..
Pasni sesapa yg rasa nak steam rambut boleh la dtg rumah i..hehe.. boleh wat bisnes dah ni kan?..sambil2 wat hair treatment bleh la kita gossip2 sambil minum nescafe..cewahhhhh..
I tak beli hair steamer ni semata2 nak dapat rambut lembut okess!...tapi yg ni jiran i punya..Wandy mintak beli dr dia sebab dia dah tutup salon dia..so dapat beli dgn harga yg murah la...jadi lah dr tak dak langsung kan..
Ok promotion murah...silalah datang kalau nak try hair steamer i ni..tehehe..(baru dapat hair steamer pun meroyan dah)