Thursday, June 24, 2010

Malu bertanya sesat jalan..

So...i mmg tak malu kalau bab2 nak tanya menanya nih..


Ada satu persoalan bermain2 di fikiran aku..


Tapi ni bukan la benda serius yg boleh meruntuhkan ekonomi negara pon!


Cuma aku baru perasan mengenai perbezaan antara 2 jenis tag kat Tie rack scarves..


Iya lah kan..aku pon baru ja menjinak-jinakkan diri membeli TR scarves ni..


First,tag TR yg macam ni..


Yg kedua tag kecik jer takder pun tulis Tie rack tu..

Ada sesapa tau apa beza kedua2 tag tu?..atau pun takdak beza pun..atau pun u all pun tak tau jugak?..

Tolong explain kat saya yang musykil ni..

(Sekadar nak tau aja...)

Both pic from : The Cinta Boutique

Monday, June 21, 2010

Misi Baru

Yes!..aku ada misi baru
Merata2 tempat aku kutip benda ni..kat dlm toilet pun ada,celah tingkap ada,kat dapur ada,atas meja makan pun ada,atas meja kat living room pun ada..tambah2 dalam poket seluar dia..
ermmm..nak tau apa kebendanya???

(Pic:googled)

ni lah dia..
.
.
duit syiling..
merata2 mr wandy letak duit syiling dia..
semalam aku baru kumpul2 syiling Thailand punya..kira punya kira,ada dlm rm40...
esok aku nak pi tukar ke duit kertas..hehe..kalau 400baht tu mcm2 dah aku bleh shopping kat Hatyai nanti..
Nanti nak kumpul duit syiling malaysia plak..
simpan sampai jadi macam pic kat bawah ni..
agak2 sampai kena bawak lori tayar 8 bawak gi bank tukar duit kertas..
haha..


(Pic:googled)

syiling pun duit gak kan..kalau tak cukup sekupang dlm akaun still tak leh jadi jutawan kalau duit korang dah capai rm999,999.99...

Friday, June 18, 2010

Pinko Flats

Asalnya teringin nak yg ini..mmg cantik and comfy...tapi $$$ nya pun cantik la kan..

(Pic:googled)
Tapi semalam terjumpa yg kat bawah ni..colour pun menarik..semuanya terang2..pening kepala haku nak pilih yg mana satu..
Aku suka yg biru,tapi auntie kedai tu cakap "nampak tua la itu biru"...
What??..apahal nampak tua?..
member aku cakap "pink cantik lily"
Pastu auntie tu cakap lagi "kaki putih pakai itu pink cantik, u mau berapa harga auntie bagi u"
Hah terus terjarum..apa lagi..terus ambik try2 and cakap "auntie 30 ringgit ok?"..
Auntie pun tak cakap banyak bagi jer flats tu RM30..aku pun sengih2 sebab dapat kasut baru..
tapi takder brand punya kasut la..beli kat market Hatyai ja pon..cantik tak?..


material dia suede dgn manik2 etnik design...
Skang ni rasa cam suka flats lagi dr high heels..bukannya apa,aku ni jenis yg suka meronda kalau pi makan angin..so tak praktikal nak pakai high heels yg tinggi2 sampai 4/5 inci tu..even nak gi shopping pun aku pakai flats/sandal aja..high heels tu setakat nak bergaya poyo posing2 bleh la..
kalau pakai heels lama2 pun pastu ada la yg nak kena singgah kedai BATA beli seliper..rugi dah 30/40 ringgit kan..sapa sokong aku,angkat tangan....hehe

Apahal la kasut skang ni tinggi melangit ??
(again mengeluh)
**wink wink : my kasut idaman udah dibeli,tapi belum sampai kat tangan i lagi..suka2 ;-)

Monday, June 14, 2010

Kelam

Hari ni tetiba plak rajin menggodek beg full of stuff from ikea yg aku beli..

Pinggan mangkuk malas lagi nak simpan so,

"duk diam2 dalam old news paper tu yer wahai pinggan mangkuk baru ku"..hehe
Skang ni musim hujan so mode "kelam" amat sesuai utk bilik we all..
Rasa cam sejuk and semangat nak tido jer..

Ok tak?..dengan langsir sekali kaler kelam..sampaikan my auntie tanya

"takdak nyamuk ka langsir hitam?"

hehe..mmg tadak nyamuk sebab aku jarang bukak pintu or tingkap..huhu..

like what u see?..its a BEATA ORKIDE

*entry suka2..padahal bilik semak ja..haha

Saturday, June 12, 2010

Jadi ke tak jadi?

Updated:TAK JADI

Tak sure la jadi ke dak nak ke Langkawi

Selagi keja dia tak settle,mmg tak leh pi la

Skang dah kul 4.35ptg

huhu..

Teringin gak nak hirup udara pantai cenang..posing2 kat pokok nyoq senget ni ker?..hehe

(Googled)
besssttttttnyaaa
selalu kalau pi langkawi sampai setakat pekan kuah ja..

kalau nak pi feri last kul 7 pun sempat lagi..
hehe
kalau tak jadi pun
.
.
.
.
.
duk umah tido!

Tuesday, June 8, 2010

Rushing Shopping..Tapi BEST!

Hai im back..
actually nak update kemarin tapi penat , so nak rest dulu sepuasnya kat umah
lagi pun keja banyak sangat kemarin..biasa la kalau balik dari jalan2 makan angin mmg penat!
Tambahan plak tak cukup tido..keta wat hal tengah jalan and macam2 lagi dugaan..
tapi alhamdulillah selamat sampai jugak kat rumah..
Bertolak dari KL kul 7 ptg ahad sampai umah dlm kul 4 pagi..
lama tuh...ikutkan dlm kul 1/2 tu dh bleh sampai..
Masa kat KL biasa la, jalan meronda tak hengatt!
Sabtu we all bertolak kul 6 pagi pastu sampai ja terus check in and attend wedding kawan wandy kat sg buloh..dah la map pun takder..main hentam keromo ja cari umah..nasib penah pi sekali umah dia..tu pun sesat ,nasib tanya guard kat situ diorang tau area mana yg ada kenduri..
Pas gi kenduri terus ke IKEA..aku dgn baju lace segala bagai pi shopping di IKEA tu..org ramai tul kat ikano..grab apa yg patut terus Q pi bayar,rimas dah dgn panas+sakit kepala sebab siang tadi panas giler..
Sampai hotel salin baju terus ke KLCC dgn my fren yaya and yana..sampai KLCC dlm kul 8 mlm camtu..pastu dok try2 mekap kat bobbi brown isetan tu tetiba pusing kiri grill isetan dah tutup..rasa cam awal jer tutup..tak best ar beli barangan mekap dlm keadaan kelam kabut..rushing jer sebab lampu pun diorang dh tutup..


Aku beli brightening compact powder sebab yg lama dh nak abis..sekali dgn lipstick, color tulle..sayangnya color peony yg i pakai dah discontinued..and mascara..
Hampeh tul sebab kalut2 so tak sempat nak beli yg lain2..cuma sempat beli yg ini..


Yg sebelah kiri tu utk wandy and yg kanan tu utk aku..actually aku punya tu pi sambung shopping kat pavillion keesokan paginya..
Aku sempat gak pi try2 kasut kat guess,9west,zara,coach,gucci...tapi apahal semua heels skang ni tinggi ala KLCC?..cantik tu memang cantik tapi tak tau la aku boleh pakai ke tak..tinggi melampau sampai 5 inci..tak berani nak beli sebab nanti beli mahal2 pastu terbiar dalam kotak..tak praktikal pun nak pakai gi keja or jalan2..

Then singgah makan kat The ship BB..

Dua orang lagi ada kat depan tu tgk pondan wat show..kelakar giler..tgh makan terbahak2 aku ketawa..dia siap panggil org menari2 kat atas menari macam penari bogel tu,tapi yg kena menari tu lelaki..haha,,tapi takder lah sampai buang baju ke apa..

Owh yg ini mmg my fav..dh lama nak beli tapi tak jumpa..sekali jumpa kt jln TAR..terus rembat..i kan suka aksesori yg klasik..RM88..ok la price pun berpatutan..


And yg ini jugak my feveret..yg ini adalah 4th collection i..kalau boleh nak kumpul kebaya nyonya macam Datin Seri Endon tu..hehe..(berangan!)..

Tu jer lah ceta kunjungan i ke KL..rushing giler sebab gi sat aja 2 hari 1 malam..tak sempat nak jumpa julia and linda..sorry yer u all..

Apa2 pun sonok boleh shopping..hehe..yaya next time teman aku lagi k..

Tuesday, June 1, 2010

An Evening in Songkhla

Last week sempena cuti wesak we all ke Hatyai.Ramai org kat Hatyai time2 cuti ni..hotel kalau tak booking memang susah nak dapat.Sebabnya yang datang kebanyakan dengan bas2 rombongan...

Pakbara ke Songkhla rasanya 2 hours drive..

Tapi once dah sampai Songkhla memang berbaloi sebab tempat makan yg we all pegi sangat best..damai jer tengok pemandangan kat sini..

We all makan kat Restoran Sirada at Koyo...so kalau ada sesapa yang nak try makan kat situ bleh call no yg tertera di pinggan..hehe..sampai jer terus order ayaq nyoq..lega skit tekak..

We all duduk kat luar tempat yang mengadap laut..kat sini kawasan dia macam berbukit skit..Koyo ni actually adalah pulau tapi bersambung dengan jambatan ke Songkhla..kalau lalu ikut jambatan Songkhla time senja memang cantik view dia..


Sampai ja sini terus teringat Hai Tean..tapi kat sini cantik skit,pelantar dia pun kemas aja kalau nak dibandingkan dengan Hai Tean yang guna kayu aja kedai dia tu..tapi Hai Tean kau tetap di hatiku..hehe..


Kat hujung Restoran ni ada macam kolam ternak ikan..tapi tak dak ikan pun masa aku gi jalan2 kat sana tu..

Sangat menenangkan view kat sini...suka!..


Ni plak makanan kitorang yg kitorang order..i bagi 5 star utk food dia..delicious!

Prawn and broccoli in oyster sauce & kerang bakar...


Ketam goreng tepung (best sgt sebab dia tak keras macam cucur ketam tu) & curry powder crab

Telur belangkas,kerabu mangga & kean som (alahaiii..pedas!)


Masa ni dah lepas makan,masing2 kekenyangan macam ulaq sawa dah..so jalan2 jap and posing kat kolam ikan tu bagi makanan turun skit..actually tgh tunggu aiskrim plak..haha..


Kiranya puas hati we all makan petang tu..iya lah makanan sedap...tapi mahal betul seafood kat Thailand ni rupanya..total RM430 untuk makanan2 yg we all order..kalau kat Hai Tean baru 100++..



Ok..perut pun dah kenyang,hari pun dah malam..jom kita balik tido..hehe..