Friday, July 30, 2010

Padan Muka!

Sapa tengok 999 kat TV3 semalam?...angkat tangan...hehe..
Kalau sesapa yg tak tengok u all try cari kat web TV3 okes..
**WARNING: entry ni agak 18PL skit so kalau sesapa rasa tak seuai or meluat jangan teruskan membaca sebab penulis blog sangat emo mengenai hal2 yang berkaitan hak kewanitaan**
Okes straight to the point!..semalam ni agensi yg supply amah kat Tmn perlis tu dah kena serbu..padan muka ba alif ba ya gemuk tuh!..kejam gila siot pemilik agensi tuh..selama ni aku pendam ja ceta ni..bila mana dia dah kena serbu dgn 999 baru bleh bukak ceta kan..means ramai lg org yg tahu ceta sebenar..
Seramai 70/lebih amah dah dihantar ke jabatan kebajikan masyarakat sementara nak tunggu kes ni disiasat..alhamdulillah terbela gak nasik amah2 indon tu..diorang tak bersalah pun..
nak tau apa ba alif ba ya gemuk tu buat kat amah2 dia????....meh sini aku nak ceta...ceta ni hasil aku dok korek2 kat amah2 yg aku selalu amik cuci umah aku..
1.PENDERAAN SEKSUAL
walaupun dia dah ada bini....selamber ja dia akan jadikan amah2 ni tempat pemuas napsu serakah dia tu..eeeee..dah la ca ya nun alif..gemuk plak tu..geli haku!..dgr cetanya bini dia pun ada bf lain gak..padan la kan..tapi tu masalah umahtangga korang,lantak la..yg hang pi dok rogol amah2 yg mai sini semata2 nak cari sumber rezki yg halal apa kes???...
2.KERAHAN TENAGA
amah2 ni kerja 2 shift..pagi dr kul 8-2ptg and petang dr 3ptg-9mlm..means tadak rehat..tengah hari tu balik mandi2 pastu customer yg shift petang plak mai amik...dah la makanan customer kena belikan utk amah2...agensi dia cuma sediakan makan pagi yg mana amah2 ni kena masak sendiri..sejam agensi charge RM7...means sebulan dia akan dapat hasil dari 70 org amah dia sebanyak RM7 x 12 jam x 30 hari x 70 orang amah=RM176400... banyak siot..pastu gaji2 amah tu paling tinggi pun sebulan cuma RM600 je kan..korang bayangkan dia boleh untung banyak mana sebulan?....hari2 amah ni kerja takdak cuti..ingat robot kot...haram jadah tul la ba alif ba ya ni..
3.SEKSAAN DLM BILIK GELAP
Hehe bilik gelap tu aku yg tambah...kalau amah2 yg lari dr agensi and tertangkap,siap la ko amah..kena kurung dlm bilik dia tak bagi makan minum...jahat kan?...ni ada sorang amah tu yg ceta kat aku...sedih sangat2...
4.DUIT AND BARANG & PEMBERIAN DIRAMPAS
Macam wandy kalau amah2 ni datang dia mst bagi tips RM50 asing...i plak kekadang bagi jer baju2 lama yg tak pakai..sekali balik ke agensi amah2 ni akan bagi duit/barang yg customer bagi tu kat agensi balik..aku perasan benda ni 2/3 kali gak sebab pas hantar diorang aku turun la nak sttle payment..sekali tu tak puas hati aku tanya org kat cashier tu..kenapa amah2 ni tinggal duit kat sini...dia jawab:yg ni kita masuk akaun diorang akak,nanti dah habis kontrak diorang ambil la bawak balik...tapi yg herannya masa diorang tinggal duit cashier tu tak dak pun tulis duit tu berapa and atas nama sapa...
Rupanya2..duit tu umpama dok sedekah kat ba alif ba ya gemuk tu la..kuang asam tul...dunia akhirat aku tak halalkan duit tu wpun tu duit wandy...kuangkuang..sian kan anak/laki and parent2 amah2 tu di indon...kalau duit tips tu kita leh hantarkan kat family depa di indon pun dah boleh cover makan sebulan...ish2..sedih la mengenangkan nasib depa...
Sedihkannnn...kalau nak compare dgn nasib kita ni berkali ganda lebih baik dr diorang tu..insap plak aku...huhu..
Semalam ni sempat berangan2 nak bukak agensi maid tuh...gi amik diorang 70 org tu kerja dgn aku..hahaha...
Sorry lah yer kalau ter'emo'...tapi aku mmg benci gilos dgn apa yg tuan punya agensi tu buat kat amah2 tu..tak berhati perut..rasanya hanjing lg mulia dr dia kan...

Thursday, July 22, 2010

Hepi

Sebenarnya perasaan nak update blog sangat membuak2 lately..tapi sayang sebab takder idea or cerita2 best yg patut di update kan..
Last2 tadi gi update sales blog..try jenguk/klik2 kat sini
Balinese tu i nak let go sebab tak pakai pun lagi,pastu ada plak satu dress Balinese lain yg i suka..tamak haloba kan?..
Hepi sebab my dior peep toe tu dah ada org beli..thanks yer cik Julia u tlg i jualkan kasut tu..nanti i belanja u..hehe..
Dah jual peep toe tu mula lah pasang angan2 nak beli yg baru..
Tods Ballet Flat
Comel kan?..

(Both pic googled)

Ok lah u all..chalo dulu..nak berangan2 jap..

Berangan takpa,free of charge jangan terus gi beli dahhhh laaa..

Wednesday, July 14, 2010

Johnson-Johnson's Product

Dalam banyak2 oil blotters yg aku pernah try, JOHNSON-JOHNSON is the best..material dia lain dr blotter brand lain yg rasa cam tempek kertas ja kat muka..

Selalunya aku beli yg kaler biru tu..mmg wajib ada dalam handbag punya..maklumlah muka haku ni kalah telaga minyak Brunei!..hehe..

Baru2 ni gi Watsons terjumpa yg blotter pinky nih..tulis kat situ limited edition punya..aku pun amik la satu..price tak berapa ingat..rasanya mahal skit dr yg biru tu..mungkin dlm RM7 ++..

Sekali pakai terus terpikat..effect sama ja dgn yg biru..TAPI..

dia ada bau lol..WANGIIIII...

bau pink grapefruit lite2 gitu..

Suka sangat2..

Sila lah try...

Tuesday, July 13, 2010

Apa yg best kat sana?

Tetiba semalam ada pelawaan dr sedara mara we all utk join short vacay diorang on 23rd ni ke Medan....padahal 24 ni asalnya nak kena pi wedding kat taiping and pastu nak ke KL ..nampaknya tak jadi la ke KL tu..
Tiket aku tak booking lagi pon...tadi check dlm below RM300..kira ok la kan dr Penang-Medan..
Sesapa pernah sampai Medan?..apa yg best kat sana?..tlg kongsi idea skit...aku pernah gi Medan...TAPI...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
19 tahun lepas ler..
zaman berhingus lagi..
so dah tak ingat hapa2 dah..hehe..
kalau boleh share ler tempat2 yg best,restoran yg sedap and apa yg murah kat sana..

Friday, July 9, 2010

Cerita Rabu Lepas..

Rabu lepas aku pi shopping2 kat Queensbay..balik kerja terus salin baju (tak mandi dah!) and bertolak ke Penang..sampai sana dlm kul 7 pm ....wahhh..best gilos!..sale..sale..terus jantung berdebar2..hehe
Aku sempat la rembat 3 helai ni kat MNG..total semua baru RM153..murah..i Loike!!!



Suka arrr top putih tu..yg biru tu biasa lah kan sleeveless RM15 aja..yg satu lagi tu skirt knee length..lama tak beli skirt..main ambik ja semua2 tu,malas dah nak masuk fitting room..nasib semua ngam2 fit..and tak lupa jugak jeans sehelai from GUESS..tapi takdak pic...alah jeans biasa2 aja..Wandy plak dia beli jeans kt Levi's..haram takdak sale..tapi dia yg belanja so tak kisah la kan..aku dapat 2 tops,2 skirt and 1 jeans = 1 jeans dia aja..ishhhh..tak bestnya jadi laki,semua barang depa mahai2...hehe..





Tuesday, July 6, 2010

Arabian Nite

Seriously aku mmg takder idea nak pakai apa ke dinner nanti..tema mlm tu Arabian Nite..
Ingat nak cari long dress pastu pakai belly dancer hip scarf kat atas...masalahnya kat mana la aku nak cari benda alah ni..
At least long dress boleh gak aku pakai pasnih..belly dancer scarf ni boleh bg kat biras aku..dia selalu gi kelas belly dancer and aerobik..


(Pic:googled)

Search punya search baru teringat yg Anugerah Skrin baru2 ni pun arabian nite jugak kan..

So bleh la amik inspirasi dari baju2 artis ni..tapi bukan la nak tiru sebijik..glemerama sangat..depa2 ni takpa lah primadona..aku ni kuli aja pon..tak sesuwai nak pakai glemarama


Aku paling suka Rozita Che wan punya costume..kaler kuning meletop!..tapi sexy sangat lah..sesuai dgn kaki dia yg panjang bak batang pinang tuh..cantik2..

Ni pun cantik..sederhana..kaftan putih..suka embroidery kat tgn..

Betty Benafe punya dress style bat wing..simple aja..kaler dia menarik..fuschia gitu..

Ni pun my fav jugak...boleh pakai lg pas dinner nanti..Wardina punya style mmg class!..tambah dgn missy C yg dia bawak tuh..pewittt...

Kaftan lagi...cantik...tapi lepas2 ni mmg tak pakai la kaftan tu jawabnya..

(Pic:All from beautifulnara.com)

Erm...rasa cam nak cari material kaler purple..tapi tak tau lah camna..pening udah deh!

Sesapa ada idea?..kalau boleh nak yg simple dan yg penting sekali ikut tema malam tu ler..ARABIAN NITE..

Sunday, July 4, 2010

Cik Shelby


Seronoknya..!
Aku dah dapat Cik Shelby idaman..yg ni consider as kasut raya la..
tak larat dah nak beli lagi..padahal dah pokai..haha..
Bila bukak kotak jer..harum semerbak bau leather dia..
Julia thanks yer..u jaga kembar dia baik2 eh..(kalau free boleh jer kita buat jejak kasih kat diorang nanti..)


Yg ni plak heels c&k yg beli kat kl aritu..baru jer pakai..selesa sangat..tapi disebabkan tinggi sgt aku tak berani nak pakai untuk gi jalan2 kat shopping mall..setakat pakai gi keja jer..rupanya c&k punya kasut selesa..dah la price pun berpatutan..pasni aku nak beli lagi from c&k..nasib c&k dah ada kat Central Hatyai skang ni..yeaaaa...

Entry kali ni ceta pasal kasut jer..nak cuci mata..sebab sepanjang minggu lepas aku bz..banyak sgt aktiviti sampai tak sempat nak jenguk2 blog..apatah lagi nak update..ni pun update kat opis..sunday pun kena datang sebab pendaftaran utk new intake..

DaDa