Monday, August 30, 2010

Cuti

Hellu..hellu
U all kt opis ke hari ni? Aku skang ni tgh golek2 atas sofa tgh drama siam 'striving for a sun' sambil gomol2 'rozita' kucing kesayangan aku ni..hehe..or dgn bahasa mudah,aku cuti hari ni..
Banyak benda dah settle b4 1pm td..legaaa..biskut raya pn aku dh g ambik tadi..baju raya pun aku bli sepasang tadi ni.balik try sekali kain ketat skit tang bontot..baju dah ngam cun..frust weih!..nasib blh pi tukar balik..dah la semalam pi alor setar pun takder size aku..huhu..
A few item dlm check list raya dh settle..tp x leh nk update kt sini sbb aku pki phone..
Yg pastinya shopping tajaan big bos mungkin next week on week day sbb aku x suka bersesak-sesak..
Ok chalo bete,aku nk zzzz jap..

Wednesday, August 25, 2010

Duit raya rm500

Alhamdulillah..kakitangan awam dan pesara akan dapat duit raya rm500..
Cukup utk cover duit raya anak2 sedara and sepupu sepapat..mungkin bg sesetengah org rm500 tu tak dak maknanya..tapi bg aku besar maknanya..blh wat macam2 dah hokey dgn duit bnyk tu..
Syukur..kita ni kira bernasib baik ada kerja tetap..cuba tgk org yg susah takdak keja tu,nk dapat rm20 sehari pn susah..kesian kan..
Setahun sekali kita cuba gumbirakan hati kanak-kanak riang dgn pemberian yg tak seberapa ni amat bermakna..mana lah tau kot2 depa doakan kita sentiasa murah rezeki..kalau nak ikutkan hati pentingkan diri sendiri RM500 tu nak beli sepasang kasut pun tak cukup kan...dari ikut nafsu baik kita gumbirakan hati org lain..pahala pun dapat secara percuma..janji niat tu ikhlas nak bersedekah..

Monday, August 23, 2010

Dia kata kita tak kreatif!!

Sapa skang status bini orang?..angkat tangannnn...

Me TOO!

Sebenarnya aku rasa cam tak puas hati dengan statement sorang pompuan yg claim dia anak dara, dara ke lagi?

"Sorry lah yer , bini orang ni sebanarnya TAK KREATIF nak dibandingkan dengan anak dara, anak dara lebih kreatif semasa bercinta..sebab tu laki orang tu mudah tertarik dengan anak dara..kalau nak dibandingkan lawa,org yg dah kahwin berbelas tahun ni mmg la lawa zaman muda dulu,tak dinafikan hal tersebut tapi kalau dah berumur konfirm la kurang cantik berbanding dgn golongan anak dara"
*ayat mungkin lain skit dari ayat sebenar,tapi maksud sama..

Pagi tadi sebenarnya aku tgk rancangan apa ntah kat TV9 yg tajuk dia lebih kurang "suamiku dirampas gadis sunti"...pastu ramai la caller yg bagi feedback..ada golongan ibu2 yg laki dia suka kt pompuan lain,lelaki yg kawin dua and dis anak2 dara yg berchenta dgn laki orang..salah satu ayat yg aku ingat of coz la ayat di atas...
Anak dara ni baru umur 21...dia bercinta dgn lelaki umur 45 tahun..host tu tanya nak kawin tak dgn laki tu?..dia cakap insyaallah...

Betul ker pompuan yg berumahtangga ni kurang kreatif nak bercinta dengan suami?..u all rasa camna?..
Bagi aku kita golongan bini2 org ni sebenarnya bayak tanggungjawab nak kena pikir..keperluan anak & laki,gula garam di dapur..keja2 di opis,duit kereta,letrik and etc..so benyak benda nak kena pikir,tak dan nak berkreatif untuk nak bercinta..serius banyakkkkkk sangat tanggungjawab bila dah kawin..even aku yg belum ada baby lagi ni pun rasa cam banyak sgt keja nak kena buat..kadang2 tu tak sempat nak pikir diri sendiri..
Bagi golongan anak2 dara yg bercinta dgn laki org tu u all munkin kreatif sebabnya u all tak payah pikir benda lain dah..cuma perlu pikir apa nak buat untuk jantan tuh jer..esok pi dating nk pakai apa,nak makan kt mana pi dating esok, nak suruh jantan tu beli kereta apa ...and so on..tu jer yg u all nak kena pikir pon kan?...bukannya satu tanggungjawab pun semua2 tu...

Friday, August 20, 2010

Gumbira...

Semenjak 2 menjak kebelakangan aritu gelisah jer aku nih..serba salah pun ada..and macam2 lagi..
Tapi semalam dapat call dr en posmen..terus lega..dia cakap cari Taman Sentosa tak jumpa..heran tul aku..padahal kalau google map tu mmg wujud Taman Sentosa dari taman umah aku skang nih..
Tapi takpa en posmen..anda telah membawa khabaran gumbira utk saya..
Firstly thanks to Aida, Wanny & Julia...


Okeh beg raya-checked!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pastu ada ke patut TERsuka yg ini plak...


Kalau dapat bonus konfirm i beli..al-maklumlah nak beli Prada denim tu mmg sah2 tak mampu....eyeing burberry blue label pun ok dah bagi i...

Tuesday, August 17, 2010

Cobaan

Hari ni yg paling mencabar sepanjang 7 hari puasa..terngiang2 satu suara suruh bukak puasa suara siapakah itu? Ramadhan kn smua syaitan di kurung..tp hati aku cakap sayang nk tinggal sbb tak start tinggal puasa wajib lg..perut plak kata go on selagi boleh tahan..
Kalau x tahan godaan maunya aku dh tinggal sehari puasa.rugi2..tapi kalau tinggal pn x berdosa,sebab bkn saja syok2 nk ponteng tau..gastrik tetiba menyerang time sahur tadi..dah 6 hari br dia nk mai..pelik kan..
Sejam pas sahur aku bgn trus g toilet sbb mmg x tahan nk UWEKKK..masa sahur dh rasa cm sumthing wrong gak..tp belasah mkn cam besa..rupanya angin da..pas2 nk bgn siap2 g keja kena cir-bir..plak dah..kiranya perut aku mmg kosong+flat cm jessica alba dah..terus decide nk amik MC..hari ni aku ada kelas dr kul 8-4 direct..maunya lembik kalau x mc..
Tgh hari g klinik,doc ckp gastrik ada angin skit2 lg..blk umah terus golek2 atas katil smp kul 4..masa nk berbuka td pening skit maybe perut totally empty kot..
Alhamdulillah dapat jugak aku puasa hari ni..rasanya ni lah worst experience aku pasal gastrik masa puasa..selalunya puasa aku x penah dapat gastrik..kalau time x puasa mmg selalu gak kena gastrik..tu pun sebab makan x tentu masa..so u all jgn skip meal ok..gastrik sgt minat org yg suka skip meal..

Monday, August 16, 2010

Hari Rajin

Sedar tak sedar dah 5 hari puasa, tapi semalam baru ada chance nak masak..hari sabtu MIL dah call warning i awal2 tak bagi masak takut tangan menantu dia kasar sebab dia dah masak nasik minyak and lauk pauk untuk moreh kat masjid.."Lily jangan pi beli lauk kat pasar ramadhan,mak dah masak..nanti mai ambik"...bertuah sesangat i dapat mak mertua baik..syukur..


So, on sunday i pun bz di dapur ..haha..iyala kul 5 ptg baru terhegeh2 nak masak..dah la masak sup tulang..nak tunggu daging empuk berejam la jugak..aku takder periuk high pressure..so lambat la nk tunggu..

Ni lah rupa sup tulang aku..senang ja aku buat sup nih..pakai sub bunjut adabi tu aja..tapi aku suka ala thai style..so just tambah perahan limau and cabai cili padi melaka aja..tapi limau tu option la ..limau tu sila perah kat mangkuk masing2..hehe..memasak bulan puasa ni susah rupanya..nak rasa pun tak boleh..tapi TERasa la jugak sekali pastu baru ingat yg posa tak leh rasa..kuikui..first time masak katakan..

Tawar skittt sup aku ni..mcm biasa,pas berbuka panaskan balik and tambah apa2 yg patut sampai secukup rasa..baru KAW..aku cam iasa la nasik satu senduk ja,kalau puasa mmg kurang selera nak makan..skang pun perut dah flat..

Satu hal lagi...nak share skit info mengenai tom yam putih,,ramai jugak kawan2 yg dok tanya nak wat camna tom yam putih..kalau kita ke Thailand,diorang mmg ada tom yam merah and putih..dua2 sedap..setakat hari ni aku cuma jumpa satu perencah tom yam putih..PERENCAH TOM YAM PUTIH ADABI..

.u all try cari kat kedai2 runcit..kalau kat perlis ni bleh dapat kat HAFIFAH..selalunya aku akan pakai 2 pack utk 2 org makan..sedap tak payah dah tambah bahan perasa lain..terpulang pada taste masing2 lah yer..satu lagi petua nak bagi sedap tom yam putih ni kena pakai lengkuas banyak skit(aku tengok isi kandungan tom yam putih yg sedap masa aku makan kat Thai)..

Ok selamat mencuba..tapi jgn buat-buat MERASA plak time masak..

Friday, August 13, 2010

Editor baru enable update thru my SE..

Tension! Tetiba laptop rosak..tak blh nk jalan2 bersiar-siar browsing internet sepuasnya. Tapi nasib aku baik sbb sony ericsson ni blh guna wi-fi wpun dia bukan smart phone..huhu..firt time I update thru phone..ke dah nk kena beli 'berry hitam' itu? Hehe..

Thursday, August 12, 2010

Tiada Kaitan Dengan Saya...

Tadi aku browse GAP.com...saja click kat maternity punya column..im not pregnant ok! Takut ada yg salah paham..
Style sangat dressing both preggie mommy ni kan..pregnant bukan alasan utk tak boleh melaram tau..
Mom to be pun bleh aja nak cantik+stylo asal pandai bergaya and pandai mix & match dah cukup..
Kalau aku preggie nanti nak dress up camni lah..hehehe..

Wednesday, August 11, 2010

40

Org cakap kalau utk lelaki "Life Begin At 40"

Memang ayat biasa yg kita dengar lah kan..

Tapi tetiba Wandy cakap kat aku "nanti umur 40 jaga badan tau" ...??????
But why 40????...Tetiba plak laki haku nih...skang ni mmg konform lah bini dia tak jaga badan pun..tapi alhamdulillah aku jenis yg high metabolism body..makan pun badan tak naik sebab kadar pembakaran tinggi..panasssss!!!..lagi banyak makan lagi banyak buang...hehe

Bila buat kaji selidik rambang tanya dia rupanya dia curi2 dengar gak perbualan antara akak ipar dia dgn akak angkat kitorang..masa tu wandy konon tgh kusyuk tengok bola,tapi bab tu dia dengar jugak eh! dan lagi pasang telinga...

Akak ipar wandy wif her daughter- cilok kat FB kak anum

Ceritanya camni...akak ipar wandy dgn akak angkat kitorang tu dulu ni satu batch masa diorang training MAS cabin crew...pastu sorang quit sebab teringat boipren and sorang lagi tu sampai skang still fly lagi...kiranya jejak kasih jugak lah..dah berpuluh tahun tak jumpa..masa depa training dulu2 ni konform la badan slim melim langsing kecik giler saiz pinggang pun baru 24 inci...kecik kan?..aku yg konon kecik ni pun 26 okey..iya lah waktu tu baru umur 18 tahun lepasan SPM..

Tetiba terkeluar dari mulut akak ipar wandy tu "Awat kita besaq macam ni?" padahal diorang ni mmg makan tak banyak..nasik pn jamah skit ja..akak2 dua orang ni siap yg jenis aktif sukan..berenang,erobik and segala bagai..tapi badan naik jugak.."i start umur 40 yg badan naik" ..jawab akak angkat kitorang tuh..

Kak nona and husband akak angkat we all.. cilok kat FB k.nona

And chit-chat depa dua pun berterusan sambil2 aku menyelit sembang sama..hehe..pengajaran yg aku dapat dari perbualan akak2 sporting dua org ni:

1.Kena jaga badan dan pemakanan dari muda remaja lagi

2.Banyakkan makan ulam-ulaman dan sayuran bila umur semakin meningkat

3.Banyakkan exercise dari SEKARANG sebab mcm mana pun badan tak naik sekarang ni..kadar metabolisma badan akan semakin menurun berkadar songsang dengan peningkatan umur..

4.Yg penting HEPI baru muka berseri..


Kalau u all takut tak tetiba laki cakap camtu?..mcm warning pun ada...ke pesanan penaja?..sebab dia nak taja gi slimming center kalau badan dah naik takmo turun2...hehe..

So apa apa lagi u all...jom start amalkan ulam2 jaga body..jgn plak tunggu umur 40 nanti...kang laki kita pasang badan time tuh kita baru nak kalut jaga badan...badannnnn oh badannnn...

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

(Pic:googled)


Selamat berpuasa to all my beloved friends..semoga ramadhan kali ini membawa keberkatan dan ketengan untuk kita semua menjalani ibadah puasa..



Kat sini aku nak letak kelebihan solat (semestinya googled jugak) terawikh sebagai rujukan utk kita semua terutamanya diri aku sendiri..

1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama

Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga

Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas

Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh

Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

22.Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

Saturday, August 7, 2010

Twenties Girl & The Wedding Girl

Ni dua buah novel baru yg aku beli..both are from the same novelist but wif a different name..aku suka tulisan Kinsella sebab aku mudah faham dia punya language..agak simple and dia tak guna perkataan yg canggih..senang aku nak paham and tak payah susah payah nak buka kamus sebenarnya malas nk bukak tutup kamus dewan..hehe..
Novel yg sebelum ni dah habis baca, so masa gi Medan aritu terborong 2 buah kat Times,Plaza Medan Fair..The wedding girl=Rp 108,000 and Twenties Girl=Rp 98,000. Tak pasti la mahal ke tak dr Malaysia..
Owh entry ni kesinambungan dr update entry aku gi joli kat Medan aritu..Syatilla ada mintak update barang2 yg aku beli kat sana..aku letak a few pic jer yg aku rasa Syatilla minat nk tgk..yg lain2 tu nnt kalau berminat nk tgk bleh tanya aku kat komen yer..
Yg ijau ni jubah ala2 kaftan style..berkenan sgt tgk patung pakai..ingat nak pakai gi dinner yg tema arabian nite tuh..sekali dinner tu tak jadi..so aku nak jual jubah ni..sesapa berminat nak beli?..Harga dlm Rp=350,000


Yang bling-bling lip lap ni semestinya kebaya aku...kaler grey/silver..aku suka butang dia yg senget2 tuh..nak ambik pic penuh tak cantik..dia kena letak kat mannequin baru lawa..sekali inner and kain dlm Rp400,000 gitu..



Boleh bayangkan ke mcm mana keadaan sebenar kebaya ni?..susah skit ler..nanti la kalau aku pakai kang aku tempek dlm blog nih..entah zaman bila nak pakai pn taktau



Yang ni plak mmg saja ngada2 beli sebab konon ada less 50%..padahal kat msia pun berlambak2 Levis Lady ni..harga after less Rp699,000...mahal ker murah erk?..malas nak gi survey nanti tak pasal aku STRESS!...haha


Yang di cari-cari selama ni...batik dress! Jumpa jugak yg aku berkenan..kaler dia pun cantik,siap puff sleeves lagi..price dlm Rp75,000..sangat berbaloi..banyak lagi design blouse batik yg cantik,tapi aku tak beli pun..cukup lah sepasang...nanti aku letak pic aku pakai dress ni kat dalam FB...


Yang lain2 banyak lagi aku borong tapi maleh nak snap pic masuk satu2..owh yg penting sekali jgn lupa beli Bolu Meranti and Zulaikha kalau ke Medan..sedap sangat,lembut jer..murah plak tuh..sekotak cuma Rp30,000...ops lupa plak...menda ni sebenarnya KEK...


Pandan salut kacang..sumpah sedap!

Tuesday, August 3, 2010

Sony Alpha NEX Series

Pengaruh iklan kat TV mmg kuat!
Sampaikan aku pun dah teringin nak beli benda alah ni..
Aku ni setakat nak snap2 pic biasa tu pandai la, tapi nak pakai camera DSLR mcm org tak pernah plak terlintas dlm kepala otak..
Padahal tgk pic org cantik2 jeles la jugak...

Sekali tengok iklan Sony Alpha NEX 5 ni mmg overdos excited..sebab utama aku suka NEX series ni semestinya size dia yg comel tu..Tadi dah baca review kat web sony rupanya ada dua jenis: satu NEX 5 & satu lagi NEX 3..

Aku tgk kat amazon.com price utk NEX5=$699 and NEX3=$599...mahal jugak la bg aku..nak beli sekarang mmg tak mampu kot sebab bajet dah lari gi Bangkok mana dengan preparation utk raya lagi kan..

Kamera yg aku guna skang ni pun elok jer lagi..cuma pic malam mmg gelap and and tak cantik even aku tukar mcm2 mode..serius tak pandai guna kamera wpun kamera biasa2 aja..nak senang mmg aku pakai mode AUTO jer..takpun kekadang tu malas nak ON/OFF kamera terus snap pakai handphone sony ericsson tu jer..hehe

Skang ni yang aku mampu pun pendam je keinginan tu..mungkin next year baru bleh beli wpun time tu dah agak ketinggalan zaman skit..tapi aku tak kisah sebab im not a gadjet person...janji bole snap2 and ada gambar cantik yg bleh di buat kenangan..

Monday, August 2, 2010

2 Jadi 1

Al kisahnya ada sorang pompuan tu..gi beli kain sebab nak tempah baju raya sikit punya awal..sepasang dia dah gi hantar tailor..yg sepasang lagi tu kain chiffon yg ada lining..cantik sangat pada pandangan mata dia..kaler oren,pink,kuning,merah and sgt la ceria kalernya..punya la dia pening dok pikir2 nak wat pesyen apa..last2 dia gi hantar tailor semuanya dah tak nak amik sebab depa kata "owh dik ni kain licin kami tak mau,kalau nak pas raya bleh la".. 3/4 tailor jugak la yg tolak kain dia tu..

nak tau sapa pompuan tu?..I ler..huhu amat sedih okey..tinggal sepasang jer baju raya aku..nasib la yg tu kaler sedondon dgn laki aku..kalau tak dis year tema we all kaler pelangi la jawabnya..

Tapi sebenarnya i ada option..ada satu tailor lagi dia selalu call i suh gi hantar kain utk raya ni..tapi problemnya satu aja :MAHAL nak mampos..last aku tempah kt dia RM190 utk sepasang baju kurung moden..mahal kan?..200 hinggit rasanya dah bleh dapat baju ready made yg bling bling glemer dah..

Dan satu lagi option, pakai jer kebaya indon lip lap yg i beli kat Medan aritu..masalahnya baju tu nampak cam glemer plak..padahal kalau nak gi beraya kat umah sedara mara we all naik moto jer balik kampung..tak sesuai la kan..

Apa kata u all tlg vote utk i yg poyo nak raya nih.... (maklumla kan,anak takder lagi so persiapan semuanya tertumpu kt diri sendiri and laki jer..tu yg poyo lebih..maafkan i yer..)