Thursday, September 30, 2010

Warna-warni

I mmg suka warna terang..shocking pink, orange,hijau..and bla bla..
Warna pastel pun suka jugak..depend on my mood jugak..
Boleh dikatakan semua warna mesti ada dlm collection i..
Tadi ni saja2 i bukak www.shopstyle.com..and enter this word

"Gucci Heels"

takder niat pun nak beli..sekadar nak jamu2 mata katakan..
Mata i terus 'termagnet' kat yg satu ni..
Gucci Peep Toe Signature pump..in turquoise


in Magenta...

Cantikkan?..selalunya heels by gucci ni kita jumpa in black/beige or choc jer kan..kaler2 lain tu limited..
Harga pun agak murah (tapi konfirm mahal dari kasut BATA!) ...maybe yg ni outdated season punya..entah la aku ni bukannya tau sgt pun sebab tak berapa ikut perkembangan..selalunya main beli aja,janji berkenan..yg zaman bila tu tak kesah!
Sronok btul jamu mata time2 free ni kan..kalau time sibuk tu nak pikir pasal kasut pun tak sempat..

Sekadar entry senaman anak mata!

Monday, September 27, 2010

Shopping Time

Last saturday my sis ajak i jadi drebar bawak geng2 dia shopping kat Penang..
Pantang di ajak i mesti ON dengan kadar segera punya!..hehe..
Mula2 sampai terus ke Queensbay dulu..ronda2 dapat la beberapa helai tops and accessories..

Yang paling i suka : cardigan from Topshop..

Kemudian otw ke Gurney tu singgah jap pekena nasik kandaq line clear..siap order ABC lagi..puas ati betul makan petang tu..rasanya nasik kandaq line clear ni agak murah compared to other nasik kandaq restaurant..am i rite?
Kat Gurney benda yg i cari takdak la plakkkk...huhu..dah tak jumpa benda yg dicari mula la beli benda yg dalam kategori "kehendak"...bukan keperluan pon..masuk jer parkson terus cam magnet tertarik ke kaunter Benefit..comel2 la semua benda kat Benefit ni..aku try macam2..body butter,make-up base and bla bla..taktau nak beli apa..
Last2 terbeli Gee That Was Quick makeup remover dgn Automatic Eyeliner Duo Pencil kaler wink o' ink..

First time aku beli eye liner yg mahal cenggini..and first time jugak mekeup remover yg mahal..sebelum ni pakai eye liner avon and baby oil jer utk cuci mekap..huhu..perfume Benefit pun best jugak..i suka Laugh With Me Lee Lee..next time kot beli perfume tu..dah over bajet da!..i dapat moisturizer and toner for free..baik btul SA tu..

Rasa lega sangat dapat shopping..ilang semua stress..harini datang kerja pun mood ceria sentiasa..hehe..ngada-ngada tul...pompuan mmg camni kan...

Thursday, September 23, 2010

Kebaya For Sale

Klik kat my sales blog yer kawan2..
I nak jual kebaya yg i beli dari medan aritu..
MMg cantik sangat kebaya ni..
Harga pun murah..kat FB or kat butik mmg tak dapat ler semurah tu..

Monday, September 20, 2010

Isk...

Hari ni ingat boleh la nak upload gambar raya,sekali kamera ada kat my cousin..semalam ni tak sempat nak ambik sebab balik dr langkawi dah lewat...frust tul..org lain dh lama upload gambar raya kat fb dgn blog..
Masuk opis pagi ni niat aku nak update ceta pi langkawi sabtu lepas sebab semua pic ada dlm phone...sekali aku tertinggal kunci bilik aku..huwaaaa....tak leh nak masuk bilik...stakat nak pakai PC mmg berlambak PC kat makmal aku..tapi takkan nak save pic kat dalam PC makmal kot..sebabnya thumb drive pun aku tinggal dalam bilik aku..isk..iskk..sabo jer lah...

Wednesday, September 8, 2010

Aidilfitri

Rasanya sampai masa utk aku ucapkan perkataan ni sebab tadi penyimpan mohor besar dah bgtau dgn rasminya yg raya is on friday, 10th september..
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI to all muslim friends,andai kata ada terkasar bahasa,terlebih tajam bicara lidah,terjeling sombong dan terover tingkah laku,aku ingin menyusun 10 jari mohon kemaafan dari anda semua..MAAF ZAHIR DAN BATIN"
Ikhlas dari hati--> lily
*untuk yg dlm perjalanan balik ke kampung,drive bebaik ya..enjoy ur raya..

Monday, September 6, 2010

Rozita Ku Gebot


Hai all...
U all semua mesti bz nak clearkan check list raya tu..
I pon sama jugak..
tension gak nih baju raya tak siap lagi pon..
Huhu..jangan last minit tailor call cakap tak siap dah..
Aku bakar kang umah tailor tu biar semua baju org lain pun terbakar!...main2 aja..takkan la busuk perut sampai cenggitu kan???

Entry ni takder kaitan dengan raya ok..
Sebenarnya lama dah nak mempemes kan 'rozita ' yg sekor ni..sian dia tak pernah pun lagi masuk blog nih..ok nama glemer dia TEETA..tapi nama penuh dia rozita..paham2 lah yer tuan dia kan minat kak ita..haha..

"HAI U ALL..BULU MATA I PUN PANJANG GAK TAU,TAPI ASLI OKES!..MISAI I PUN PANJANG..KALAH ROZITA CHE WAN YG TUAN I MINAT SANGAT TUH"


Rozita ni sebenarnya selim ajer..tapi dia punya bulu tu yg tebal..dats why nampak gebot..hehe..
Umur dah setahun lebih tapi tak beranak2 pun lagi..maklumlah anak dara jarang kuar umah,so dia tak bersosial sangat dengan masyarakat kat luar tu..
Hobi dia suka tengok aku mekap...dia akan tunggu atas dressing table tiap kali aku tengah bersiap2...pelik tul..cam teringin kot nak pakai lipstick...


Kalau tidoq mesti camni..ish loqlaq anak dara nih!...


haaaa...kan dah kena pakai baju sebab tidoq terkangkang...

arghhhhh..geramnya..nak balik peluk 'rozita'...