Monday, November 29, 2010

SSSSSSSSSSSSSSS

Time busy camni kan..mula terbayang tempat2 menarik macam:
*
*
*
*
*
*
*
*
ni
Weekend pun habiskan kerja di rumah..aku tak kuar mana pun..
bertapa ja kat rumah tu..sekali tengok cermin..dah macam burung hantu..
dark circle kat mata..huhu..
aku
SSSSSSSTRESSSSSSS...

Tapi nak cuba buat macam rileks..konon takdak apa yg berlaku dr segi luaran..hehe..dalaman tuhan ja yg tau..sabaq...

Thursday, November 25, 2010

I'm Varina...not Veronica

**Updated:sorry yer u all nama kasut ni Varina..earlier kan i letak post title tu Veronica..entah mana datangnya veronica pun aku taktau..kepala pening,macam2 sangat yg aku fikir semalam ni kot..haha**

Rasa cam lama tak beli kasut..last aku update pasal kasut pun heels C&K hitam tu rasanya..itu pun lepas beberapa bulan beli..kiranya mmg lama tak beli kasut..asyik beli baju ja..skit2 beli baju..sampai tak terpakai..hehe
Semalam ni my fren tlg belikan flat ni..mmg dah lama kitorang idam2 kan..berbulan dah duk meroyan dlm sms..semalam dapat la sorang satu..


Merah lagi?...kata all time feveret kaler kan..harus la beli merah..hehe

Wahhhh..siap ada kembar(merah) dengan kakak sulung(turqoise) lagi..siapa kah tuan empunya yg 2 lagi itu?..

Angkat tangan...! Hehe..

Thanks yer dear..tolong belikan and siap dapat extra diskon lagi..

Oooowhhhh varina..i just cant wait to see u...

Tuesday, November 23, 2010

Comel

Opsss...aku tau benda ni dah lama keluar kan..tapi nak jugak letak kat blog nih sebab aku suka kaler and design dia yg cute ni..padahal org lain dah lama beli..agaknya dah habis pakai dah kot..

Maybelline cat eye mascara ni antara 'The Best Mascara' yang aku pernah beli..senang nak apply dan yg paling penting bulu mata nampak panjang jer..harga pun RM29.90 amat berpatutan..

Nak tengok pic before and after pakai mascara ni klik kat entry ni:
Mata Kucing by Maybelline

Dalam berjenis2 alat mekap..aku paling suka mascara..yang lain2 tu beli jugak tapi tak sebanyak mascara.. aku mmg jarang beli mekap sebab aku tak pandai sangat nak bermekap..cuma apply yg basic2 jer..perempuan la katakan..wajib bermekap..kalau tak rasa cam diri tak sempurna..hehe



Monday, November 22, 2010

Raya Haji 2010

Hai..
Back from holidays..
Aku cuti,blog pun cuti jugak lah kan..
padahal cuti tak ke mana2 pun
Siap bawak balik keja lagi buat kat umah..


Ni ja pic raya haji yg ada..raya kali ni mmg rileks giler..
chill with my fren yg banyak..asyik bercerita sampai takdak pengabis..
Sampai kan terbawak2 ke perkara 'mistik'..
hahaha...RAHSIAAA..u both (yaya and yantie) ja yg tau..
Bab2 makan,mmg tak banyak makan sebab i sakit gusi..naya ja time raya qurban tak leh nak makan daging..huhu..kesian kan?

Ok lah nanti aku update lagi..dis weekaku mmg bizi..
Tskkkkk....

Tuesday, November 16, 2010

Aidiladha

Salam ..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

to all of u..

kepada yg mengerjakan haji semoga mendapat haji yg mabrur..insyaallah..
i cam biasa ja raya esok nih..tak balik kampung memana pun..tunggu kawan2 datang rumah ja..jemput la sesapa yg nak datang yer..

Geram sebab berlagak diva!

 Errrmmm...tension kan muka minah sekor ni?
Ni pic semalam..mmg moody habis la dia ni..makan pun takmo..kalau angkat dia,kat situ la dia duduk..gerak 2 langkah duduk balik..heran aku..rupanya sakit nak beranak

Tapi masalahnya skang aku yg tensyen dgn Rozita sekor nih...
nyesal bg nama rozita..mmg berlagak diva nak mampos!..
Semalam on 15th November dia dah beranak..semuanya ada 4 ekor..tapi yg ke 2 tu mati..yg last entah kul berapa pagi dia beranak..yg 1st tu kul 1 tengah hari..gap jauh giler..penat aku dok jadi bidan terjun,kena potong tali pusat lagi..euwwww..dah la takdak experience..hehe..

Sebab apa yg aku geram dgn teeta ni?
Dia tak mau bersihkan anak dia..asyik kalut nak bersihkan diri dia ja..bagi susu pun taknak weih...
geram la aku nih..kang mati plak anak2 kucing aku tuh..dah la comei kan..
dia buat bodo ja..aku angkat dia masuk kotak,dia keluar balik..ngada2..diva tersangat la rozita nih...

Muka tensyen terpaksa bagi nenen..

Masa ni baru sekor anak dia..taktau la yg ke-4 tu survive ke tak..
Nanti2 anak2 kucing ni dah besar skit aku letak pic..
.
.
.
.
.
.

Ni lah kerjanya kalau takdak anak..kucing beranak pun kalut..hahahaha

Sales blog updated

Dear all...
I baru ja update my sales blog...
sila tgk kot2 berkenan di hati..
klik here




thanks

Monday, November 15, 2010

The wedding and melaram story


Sabtu lepas my best frenz , anem kawin..best jugak dapat attend wedding kawan2 sambil bekumpul jumpa kawan2 yg jarang2 jumpa kan..macam2 yg nak diceritakan and time ni la nak amik peluang tgk anak kawan2 yg makin membesar..

And time ada majlis ni jugak lah peluang mak-mak nak melaram kan?..haha..
Pagi tu bangun awal besiap segala bagai..yg paling penting sekali tu nak pakai bulu mata pelsu la kan..haha..jakun weh! Masuk ni baru kali ke-3 aku pakai sendiri..first time tu saja2 try pakai kat umah,yg second tu masa aku gi dinner..ada improvenment la jugak..tengok sebelah kiri tu dah ok,tapi kanan macam tak berapa lekat sgt kat both end..kan?

 Takpa2....len kali sila cuba lagi..haha..


Ni semua kawan2 aku dari sekolah rendah lagi..anak2 depa comei..bila la nak dapat anak comei nih..

Ni kali yg kedua repeat pi makan2 lagi..muka tak malu u ols...kata umah best frenz kan..so tak kisah lah repeat berapa kali pun..lagipun kat kg makanan sampai malam ada..tu la speselnya kenduri tak pakai catering..makanan pun sodap..

The lucky one is....

miss short handle...and i call her 'cik merah and'
hehe..


recieved on saturday..sangat la heppy..
dok pose2 depan cermin tu aku rasa cam besar la plak..tapi disebabkan suka kaler merah i tak kisah walaupun large size..nanti kalau nak bawak rasanya kena letak base shaper..baru nampak ok skit kot..
Kalau u all nak beli short handle rasanya sesuai beli size medium kot..terutama utk petite lady..tu pendapat aku jer..kalau large size long handle mmg sesuai jadi bwk gi shopping and utk yg ada baby and kids..

Thursday, November 11, 2010

Long or Short?

Soalan yg sama aku tanya kat FB semalam nih..
Tapi aku tak letak pic pun..ramai yg dapat tangkap apa kebendanya long or short tu..
Semestinya pasal benda ni kan...

Short Handle

Long Handle
(Both pic are from MuchMoreInHand)


Aku start jatuh chenta dgn longchamp victoire print ni masa kat Penang tahun lepas..nampak sorang auntie vogue cun melecun ni carry the same type but in dark blue..nampak jer terus berkenan!..cantik! Balik tu mula la aku meroyan cari merata web/sales blog..tapi yg jumpa pun in black & white jer..
Sekali semalam ni ternampak cik merah ang nih..terus tangkap cintan..

Yang mana cantik?

Long Handle or Short Handle?

Wednesday, November 10, 2010

Teddy Bear

Semalam aku terjumpa satu artikel mengenai Teddy Bear dalam paper Sinar 9 November 2010..takdak lah menarik sgt pun teddy bear tu..
Macam Teddy Bear biasa ja lah..tapi yg menariknya servis yang dibuat oleh satu sales blog ni..dia akan hantar teddy bear tu terus ke rumah..yang specialnya Teddy Bear yg berukuran 3 meter pun ada..dua kali ganda saiz aku dah tu..senang kan tak payah susah2 nak heret balik rumah kalau gi beli kat mall..belum tentu muat si Teddy tu kalau bawak naik keta kan?...hehe..kiranya kalau nak wat surprise utk org tersayang pun best nih..menarik jugak idea dia kan?..

(Pic:cilok kat big teddy bear 2U)

Saiz teddy yang paling kecik pun 1m..ada 3 kaler-white,light brown,dark brown...u all boleh klik kat sini..


Ermmm...macam menarik nih..birthday Wandy pun dah dekat..kononnya bagi hadiah kat dia la kan..last2 jadi hak milik aku jugak..haha..

Monday, November 8, 2010

Isnin

Aku ingat hari ni boleh la start keja cam biasa..
Nak settle semua benda yg tertangguh last week..macam bayar bil,jumpa tailor,gi JPJ and etc..
sekali...

Maybank-ramai gila orang..sebab Kangar branch tutup lagi
SSM-kat bangunan KWSP tu takdak letrik lagi
Am Bank-offline..
Tailor-tak bukak lagi tengah cuci kedai..
JPJ-dah ok..tapi dokumen yg aku bawak pulak tak lengkap..huhu
Ofis-senyap sunyi ada beberapa bijik keta ja..

Ni semua penangan banjir..sabar je lah kan..kena tolerate skit la kita wpun tak terlibat langsung..lepas bencana mmg ambik masa keadaan nak pulih cam biasa..harap2 within dis week semuanya akan pulih balik..

Lepas aku ronda semua tempat..rasa cam boring terus gi butik Girlfriend..
Banyak jugak baju chiffon and blouse chiffon yg baru..semuanya cantik2..




  Salah satu new collection..grey & black..i dah ter'booked' yg ni..huhu..


Bersambung dengan ceta weekend lepas pulak..hehe..malas lah nak wat 2 entry..
My best frenz, Bibi balik kg last weekend..so sempat la jumpa before she fly to london end of November nih..
Semenjak pindah ke UiTM ni la first time jumpa..raya aritu tak sempat nak jumpa memasing bz..paling tak tahan tu sebab aku nak tengok Aisya Zara..selalu tgk dlm pic kat blog mummy dia aja..


She's so cute..geram aku tengok..dah la tak mau langsung kat Aunty Lily nih..pegang ja terus muka mashammm..hehe..


Hehe..Aisya zara meronta2 tak mau kat auntie Lily..

Bibi and family..gud luck yer..semoga perjalanan hidup kat sana semuanya lancar..insyaallah ada rezki lebih aku dgn Wandy sampai sana nanti..

Wednesday, November 3, 2010

Banjir di Perlis- 2010

Nampaknya peristiwa banjir tahun 2005 berulang balik di negeri Perlis..
Rasanya tahun ni lagi teruk dari yg dulu..wpun area rmh i air tak naik,tapi kat tempat lain kebanyakannya semua ayaq bah..banjir ni bermula lepas 2 hari berturut2 hujan tak berhenti..tapi alhamdulillah hari ni hujan dah berhenti..
Semalam aku pi opis,takder org pun..kul 11 terus balik..tengok keadaan di Arau mmg teruk..sawah kat tepi highway Changlun-Kuala Perlis dah jadi ibarat lautan dah..syahdu sgt aku tgk..kesian mangsa2 banjir..

Hari ni plak aku 'ponteng' keja..hehe memandai ja tak pi keja..tapi mesti ramai staf yg stuck tak leh gi kerja kan..
Tadi sempat la aku pi meronda tengok kawasan banjir..Arau air dah surut..katanya semalam bekalan letrik dgn air takder..sabar ya org Arau..kat Kangar air tak surut lagi..meriah budak2 mandi manda atas jalan..macam pesta pun ada..dengar radio,kat Simpang Empat air baru naik hari ni..

 (Pic was staken from Utan Aji's flyover)

Harap2 cepat la air surut..and tak hujan lagi dah..mungkin ada hikmah di sebalik apa yg terjadi ni kan..sabar banyak2 yer utk mangsa2 banjir..

Monday, November 1, 2010

Updated...

Olla frenzy..Hows ur weekend?
Mine was very 'funtastic'..haha..macam ular sawa dah jadinya bila weekend asyik ujan..
So, keja makan pastu sambung tido..pastu tgk movie..layan HBO,ABO..tu ja kejanya..
Ni kat Ofis pun mcm malas ja nak wat keja..tapi kena wat jugak slow2 sebab keja dah melambak!
Skang ni ujan kat Perlis..dari kemarin non stop okeh!

Okeh back to the previous entry yg aku mintak pendapat u all tentang kaftan purple dulu tu..


So amacam,ok?..kaftan no 2 yg aku ambik..asalnya mmg suka yg no 1
tapi atas sebab2 tertentu tak jadi..hehe..kaftan ni pun okey cantik..yg penting tak singkat,ngam dgn tinggi aku..
Dinner malam tu was held at Putra Palace, Kangar..food dia biasa2 aja..tapi show mmg best sgt..pandai makcik2(terpaksa rahsiakan identiti ) tu buat lawak..gelak tak hengat!

 Jin Super Power pun adaaaa...gerun haku tengok jantan besar2 pakai baju pompuan (sekali dgn bra yer u ols..euuwwww) nih..tapi dia baik..bagi souvenir utk kids..


My table-mate..hehe..yg kanan tu sekali tu macam Memey Suhaiza la..perasan tak?

Dinner kali ni mmg takdak mood nak mekap lebih2..semuanya buat sendiri ja..aku mekap cam biasa..cuma pakai foundation jer..concealer plak takdak nak cover parut tu..huhu..tapi dlm pic tak berapa nampak sgt kan..rambut plak aku guna wavy pony tail wig..senang ja,ikat rambut pastu klip..done!..haha..terasa cam nak kumpul wig plak pasnih..muahaha..

Full pic tuan empunya badan pakai kaftan..