Friday, December 31, 2010

2011 is coming...

HAPPY NEW YEAR
~2011~
to
all of you..may dis new year brings a lot of happiness, MONEY, luck and etc (any kind of things that u wish for)
.
.
.
.
.
.
.
& happy holiday

Thursday, December 30, 2010

New year with a new hair do?

Yeayyyy..new year is coming...
macam syok pulak rasanya nak masuk thn baru..
Tapi apa yg best sgt pun aku tak pasti..
Mungkin azam baru...sama la macam u ols semua kan..
Azam tu belum pikir lagi..tapi kalau pikir pun malas nak list kat sini..
Takut bayang2 sendiri nak tengok kot2 ada yg tak tercapai..haha
Skang ni cuma terpikir nak wat style rambut atau pun kaler rambut jer..
Tapi rambut pendek mmg tidak sama sekali...no..no..noooo...
Rasanya lebih berminat nak kaler ke brunette jer..
Kita tengok lah nanti camna..
Yang pastinya handbag idaman utk 2011 dah ada..

lagi2 beg..lagi2 beg..tak bosan ker?
Jawapannya : TAK!

Dapat ke tak belakang kira...aim dulu...kalau takder impian mustahil nak berusaha..

Tuesday, December 28, 2010

3 tahun dah...

Wahhhh...sedar tak sedar dah 3 tahun aku terjebak dalam dunia blogging ni rupanya..lama tu..kalau baby umur 3 tahun pun dah pandai 'cari gaduh' dengan mak dia kot..hehe..i mean dah boleh cakap and sembang2 dgn mak dia..

Visitor plak baru 44,000 since 2008...tadi aku print screen jer...sapa lah yg bertuah dapat angka 44,444 nanti kan?...
Owh sebenarnya tujuan aku blogging ni sekadar suka-suka ja..baca blog org rasa cam tingin plak dulu2 ni..sekali dah cuba,terus terjebak sampai skang nih...antara yg best blogging ni sebab dapat ramai kawan yang se'kepala' and sekapal...hehe..yg tak best plak tak payah ceta kot...simpan ja kesah2 itu dlm peti besi..huhu..

Monday, December 27, 2010

A Tartan Tale

 Sekian lama jugak rasanya tak beli mekap selain maskara..yg ada tu pun tak tak pernah habis..itu yg malas nak beli..tapi bila mac keluarkan palet limited edition mesti tak tahan nafsu nak membeli..geram tengok sebab design casing dia cantik/cute..
Ni antara collection eyeshadow aku...semuanya still cantik lagi macam tak pernah sentuh..padahal hari2 pakai..hehe
Yang terbaru ni collection Tartan Tale..iyaaaaa aku tau lama dah kuar..sebab takdak org nak tlg belikan jadi pendam ja perasaan tu..hehe..last week my sis pi KL aku pun ambik kesempatan la...apa lagi..zassss duit gaji bulan ni..huhu..
Eyeshadow aku amik  6 Twist of Tartan & blusher plak mmg yg sedia ada nak habis..so i pilih yg pinkish tone Hark The Heraldy

As usual aku akan pilih color2 ceria jer..hehe..seceria tuan dia..
takdan nak try lagi..so tak leh nak bagi komen apa2...nanti2 la aku review..
Satu hal yg paling frust sebab : tak dapat Haute & Naughty mascara ni..dah sold out..

Aku mmg suka maskara mac..harga tak terlalu mahal..murah sangat pun tak jugak..tapi kalau pakai mmg puas hati...

Friday, December 24, 2010

Sales Blog Updated

Hai u all...
I baru ja update my sales blog..
Tlg kawan i clear kan wardrobe dia..
Pompuan biasa la kan..beli banyak2 pastu tak pakai..pastu beli lagi dan lagi..
hehehe..
Try la tgk sales blog i kut2 berminat..
Klik Sini



Thursday, December 23, 2010

Adab tatatertib..

Title entry ni macam takder kena mengena ja dengan gambar kat atas tu kan?
Tapi aku nak letak jugak...sebabnya ada kaitan dengan seller jacket-jacket kat atas tu..
Aku suka jacket2 tu..so beli la kan..tapi dari 2 seller yg berbeza,semuanya online store kat FB..
Salah sorang seller tu jual baju/dress/jacket mmg murah..semuanya bawah rm40...kalau include postage pun below rm45 jer baju-baju dia..
Dah tengok murah tu apa lagi kan..terpengaruh la cik puan sorang nih..dengan semangatnya aku pun msg dia..tetiba dapat reply,mak aiiiii.....sombongnya cara dia reply tu..dah la reply lambat..ok fine aku sabar lagi...
Lepas buat payment aku pun msg dia lagi bgtau yg aku dah bayar..sekali lagi dia lambat reply..ada kot 2/3 hari baru reply...tu pun 3 patah perkataan jer???? (barang dah dapat okes)....Totally mmg tak puas hati dengan cara layanan dia wpun item dia harga murah dari seller lain..confirm haku tak mau beli dr dia dah..biar la mahal skit takper kalau layanan beradab tatasusila 5 star kan...

Pendapat aku,kalau nak jadi online seller ni:

1) Mesti kena online sekurangnya 16 jam..haha..why?...8 jam lagi tu tolak time tido la kan..kalau setakat lambat reply msg 2/3 jam tu rasanya customer paham kot..seller pun nak kena makan/minum/jaga anak/drive/pi beli ikan and bla bla jugak kan...

2) Ayat yg u all guna jugak kena sesuai..jangan main hentam ikut suka hati..cakap baik2...kalau tak pandai english reply jer dlm bm...kang tak pandai english tapi nak gak reply dalam english,customer tak paham pulak....kita kan 1 Malaysia..so semua org mesti tau cakap bm kan?..

Tu ja pendapat yg aku rasa sangat penting..banyak lagi kot ciri2 lain..aku pun bukan pandai sangat..nasihat sekadar berdasarkan pengalaman aku ja..so sesapa ada experience or pendapat yg lain boleh share kat sini..sangat dialu-alukan..

Ok sekian terima kasih untuk hari ni.

Tuesday, December 21, 2010

Cecelia Ahern and Salikin Sidek


Ini latest books yg sempat aku grab masa ber'bengkel' di alor setar last week..
Yg kecik tu The Book of Tomorrow by Cecelia Ahern..first time beli novel Ahern ni..P.S I Love U pun tak pernah baca..last2 tgk movie aja kat astro..
Yg besaq tu pulak Busana Tradisional by Salikin Sidek..buku ni mmg lama sgt aku nak sebab kononnya semangat nak belajar menjahit..haha..lepas tgk advert pasal buku ni kat paper terus semangat nak beli..iya lah kan kalau boleh jahit sendiri kurung and kebaya mmg sangat jimat..sekarang ni tempah baju mahal..bayangkan baju kurung/kebaya aku sekarang ni dah ada dalam 60++ pasang...kalau jahit sendiri kan jimat.am i right?


Yang bestnya buku salikin Sidek ni sebab dia ada tunjuk cara2 nak mengukur, potong kain, lakaran and semuanya ada..kiranya utk beginner mmg sesuai..tapi aku tengok kurung biasa tu takdak pon!..Yg ada kurung johor,cekak musang,kebaya and lain2 lagi...tak sempat hafal lagi sebab baru selak2 jer..


Ada jugak few pages baju2 tradisional yg Salikin buat..semuanya cantik..sangat klasik (aku penggemar fesyen klasik!)...yang paling aku suka yg biru ni..plain biru tampal lace aja..chantek bangat....

Monday, December 20, 2010

Holiday Villa, Alor Setar

Last weekend me and hubby dapat percutian percuma..
3 hari 2 malam penginapan percuma di Holiday Villa, Alor Setar..
Sponsored by : my company...
hehe..actually aku ada bengkel kat sana..
secara tak langsung kiira percutian percuma la kan..hahaha..wpun aku kena gi bengkel..wandy jugak yg untung sebab dapat rileks2..ermmm



 (Pic:google)

Sekali sekala tuned kepala otak ke arah pembangunan tempat kerja kita ni bagus jugak..baru nampak arah tuju karier dengan company kan..lari seketika dari hal2 shopping tu..mmg terasa fresh jer..hehe..terus rasa semangat nak kerja bersungguh-sungguh...

Bilik kat holiday villa ni cantik dan tak berapa luas sangat..tapi mmg selesa stay kat sini..aircond dia mak aiiii..sejuk..kitorang tak bukak aircond pun sepanjang stay kat sana..dapat view yg menghadap gunung jerai..best jugak,pagi2 tenang ja tengok pemandangan menghijau..ops..harga bilik aku tak tanya pulak...lupa..mentang2 free..haha

Yang paling best stay kat Holiday Villa ni sebab kat bawah tu ada Mc D..perfect timing!
hari-hari ulang beli prosperity..and sundae choc..

 Dinner/BBQ kat HV chinese restaurant(nama apa ntah tak ingat!)...sedap jugak..

 Air asam,sotong bakar,ketam bakar (not in the pic) and bla-bla...haish makan tak hengat!
On Sunday morning...habis bengkel ready to go back...dan tak lupa jugak tapau prosperity..haha..

Owh...satu hal yg tak best kat Holiday Villa ni sebab parking dia limited..sangat kecik..so we all terpaksa park kat tempat bermeter ni..jenuh aku ulang alik turun buh syiling..except on saturday coz it is free on saturday and public holiday...

Dear my company: TQ very much for the sponsor..next time please organize the bengkel somewhere in beach area pulak..hehe

Tuesday, December 14, 2010

Tarik nafasss...

Hai everyone...im back..setelah lebih kurang 2 minggu diam tak menulis sebatang hurup pun..

Mula-mula tu busy marking..lepas tu berehat jap..minggu ni plak bz wat preparation utk PTK..
untuk yg taktau apa tu PTK sila google ya..ataupun secara ringkasnya exam kenaikan pangkat utk pegawai kerajaan..sesapa yg keja private mmg tak payah hadap PTK ni..hehe..
Dengan bangganya jugak aku jadi group yg terakhir utk menbuat 'percubaan' sebabnya bermula tahun depan PTK akan dimansuhkan..seronok?
*
*
*
*
Takdak maknanyaaa....ada sistem penilaian lain pulak yg akan digantikan dengan PTK..
Hehe..so sempat la i merasa PTK kan..tak kisah lah lulus/gagal..janji NEVER FAIL TO TRY..usaha jer semampu mungkin...nak sedapkan ati sebabnya last2 minit baru kalut nak wat preparation..
Minggu ni ada perbincangan berkumpulan dengan presentation SKT..next week plak peperiksaan bertulis..sesi menghafal/membaca dan 'menggoreng' plak..haha

Okes...jom tukar topik nak? tak best la sembang pasal exam2 nih..senak perut!
Lately ni kan..memandangkan i dah 'kering kontang'...selak majalah jer mesti nampak dress yg cun2..al maklum lah dah nak masuk 2011..new year celebration party dress merata2 majalah i jumpa..geram jer..tahan ja napsu tuh..semua cun2..huhu..bukan dress jer yg lawa,baju,kasut,beg..subang...semuanya lawa...sentap i!..

Pastu skang ni tgh aiming dua dress nih..kaler biru..


(Pic: Facebook THESUT)
Yg ini Herve Leger..i suka kaler tone camni..boleh pakai dgn jacket kalau terasa cam seksi sgt..haha


Ni plak Warehouse dress..pun cantik jugak..

Errmmmm..kalau lah dapat 2 sekali kan best..verangan silakan..F.O.C..

Thursday, December 2, 2010

Hair Fall Solution

Semenjak dua menjak ni mmg banyak sgt rambut aku gugur..even urut2 rambut dgn jari pun mesti akan ada yg gugur,kalau lepas mandi tu ta payah cakap la,lagi banyak yg jatuh berguguran ke lantai..sedih!.teruk jugak my hair problem nih..bayangkan gi salon pun hair stylist tu perasan..dia cakap
"eh dulu rambut u banyak,awat la ni sikit"
Huhu terus jadi takut..
maka bermulalah lah episod tukar2 shampoo..macam2 shampo jugak yg aku cuba..
sekali tu aku beli Pantene Hair Fall Control yg botol kecik ja..tengok macam ok jugak,kurang skit rambut gugur..sekali dah habis,tukar lagi shampoo lain..bila tukar ja shampoo,terus nampak perbezaan antara shampoo yg baru ni dengan Pantene..
The result is : Pantene hair Fall Control is THE BEST

Pic:googled

So skang ni i stick dgn Pantene..bau pun wangi..suka!...rambut pun tak kusut bila bangun tido,makanya rambut gugur pun kurang...hehe
Wandy pun notice pasal shampoo Pantene ni sebab dia pun alami problem yg sama..haha..laki aku rambut panjang jugak kan,haruslah gugur...hehe..
Owh..citer pasal rambut ni...ramai org selalu tegur yg rambut aku cepat panjang katanya..
Ada yg tanya ada petua ke bg rambut cepat panjang..serius aku tak penah amalkan petua..ada sesapa tau cara nak bagi rambut cepat panjang? except hair extension!