Saturday, January 8, 2011

3 series & health

Salah satu azam untuk 2011 ni : jaga kesihatan...
maksudnya kat sini start exercise balik..tak kisah lah either jogging or erobik..
kekadang bila org tgk aku jog,mesti akan kuar ayat nih
"dah kurus dah watpa yg duk jogging lagi"
itu salah satu ayat2 yg selalu aku terima..tak kisah lah apa org nak cakap sekalipun..
yang penting aku buat semua ni bukan utk kurus...tapi untuk SIHAT..
org kurus pun sakit jugak..tak terkecuali..
takut weih..sedar2 ada diabetis & high cholestrol jer..haha..lagi bahaya kan dari org berbadan besar yg sememangnya kita tau ada risiko..
So..i decided to EXERCISE REGULARLY this year..
lagipun umur dah meningkat..tak lama lagi nak masuk 3 series..hehe..
Tadi masa tengah kemas2 umah..terjumpa kasut ni..

Wandy beli dah lama...tapi tak pernah pakai pun..nasib we all satu saiz..haha..rezeki aku la nampaknya..so boleh pakai gi jogging..rasa cam petang ni semangat dah ni..pakai kasut baru yg striking nih..haha..
Alhamdulillah Allah permudahkan 'jalan' tuk aku jaga kesihatan..
Sooooo...no excuse anymore..

7 comments:

Julia Lz said...

entry 3 series tu apa maknanya dear? haha..i duk cari2 kot ada update kan..

by the way, happy new year!! :)

DaZzlingLilLy said...

haha...3 series ni bukan maksud yg ada 4 tayar tu..tapi umur i next year..hehe..happy new year to u too dear

Naomiehasmi said...

..totally agreed to wat u said...so, happy exercising...!

MissB said...

hehehe betul tuh. Exercise bukan untuk kurus, tapi untuk sihat. Ramai orang salah konsep. jogging, aerobik sangat baik untuk menguatkan jantung :) Selamat berexercise, Lily!!

DaZzlingLilLy said...

Naomiehasmi-thanks sis...
MissB-Yea u health instructor mst u lagi arif kan..thanks ya..

yatt said...

tu la kan i pun setiap kali lalu kat dataran kat umah i ni mesti ckp kat hubby nak jogging tp tak pegi2 pun... haihh... hehehe

Lady of Leisure said...

huhu same lah kitai pn berazam walau dah capai berat badan ideal nanti i tetap nak maintainkan senaman.. hehe