Monday, January 3, 2011

Hello 2011...

My first entry for 2011
Sebab tu title "Hello 2011"
padahal hari ni dah 3rd Jan pun..haha..
semalam baru sampai rumah,so kepenatan nak hupdate..
alah bukan gi memana sangat..Penang aja..sekadar nak ambik angin tahun baru kat sana

First day sampai penang, stay kat B-suite..as usual la kan malam new year jgn ko mimpi nak cari hotel area ferringhi..lagi pun last minit punya plan dah nak pi penang tu..
Tahun baru aku bermula dengan kunjungan ke Queenbay..haha..mmg 'best'..nak parking pun susah..ramai sgt umat manusia..merata-rata signboard SALE..tapi yg peliknya apa yg aku beli tu tak sale pun..

Menggedikkan diri di F21..hehe..tops hijau dgn topi tu tak beli hokeh!..try aja...


Lepas penat shopping2..terus ke jalan Buckhingam...ni masjid Kapitan Keling..first time mai tang ni..

Kalau dah sampai masjid Kapitan keling ni confirm la nak pekena nasik kandaq beratur kan..nasib takdak org time ni..tak payah nak beratur panjang..makan pun tenang ja..
sambil makan,sambil jamu mata tengok deretan kedai2 emas di seberang jalan sana tu..amboiiii...terpegun sat..mmg satu deret tu semua kedai emas..mula lah berangan kan...hehe..and i cakap kat wandy "nanti ada duit nak mai Habib Jewel ni ok..."haha
Malam kedua we all stay kat An-Nur Ancasa..saja nak cari pasal check in tempat lain..padahal dah tau yg cuti2 mmg fully booked..haha..nasib la ada cousin wandy yg bgtau pasal apartment ni..belakang deret2 kedai emas tu aja ok..

Rasanya kalau nak pi family ramai2 mmg sesuai stay sini..tapi no breakfast include yea..dekat ja dgn parkson 1st avenue,prangin mall and komtar..we all jalan kaki ja malam tu..hehe..saja nak exercise amik angin..

tengah2 panas saja cari pasal posing..haha (pic lain blh tgk kat FB)

7 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nama hotel cam islamic sket..harus ku cuba!!! hehehe

DaZzlingLilLy said...

apartment ni depa sewa dari jabatan agama pulau pinang..tapi Ancasa group yg manage..itu la yg nama islamic skit..tapi bilik ok jer..kalau reramai mmg comfort

yatt said...

best nyer at least pi gak penang i smbut new year tgk bunga api kat nilai 3 jer hahaha...:-)

Lady of Leisure said...

bestnya kalau slim like u boleh makan memacam, i now nak makan pun takot hehe

shida said...

Lily.. suruh la wandy buat rambut asal.. hehehe

Joy said...

setuju dgn komen lady. lilly yg slim...if akak ni..takut nk mkn..zass berat naik nnt ;)

DaZzlingLilLy said...

yatt-ok la tu tgk bunga api kat nilai..lagi pun mlm2 new year sesak kalu nak kuar jauh2
Lady Of Leisure-alhamdulillah makan tak naik lagi setakat ni..tak tau la ke depan nanti camna
shida-pah la ni rambut dia pendek and hitam dah pon..hehe..rambut 'rock' tu seminggu ja..
Joy-slim pun ada yg tersembunyi jugak akak..hehe..tapi slim pun nak kena exercise skang nih..takut penyakit