Monday, January 17, 2011

Ken Som

My ultimate feveret.
Gabungan pedas & masam yang amat sangat..
Bila makan rasa nak lagi dan lagi..rasa cam tak leh nak stop makan jer..
Ken som ni asam pedas thailand..
Selalunya diorang akan letak ikan dengan umbut kelapa..bukan  rebung okes...
Kalau i prefer ikan kembung..ada jugak org yg suka letak siakap..


 Errrrmmm...kaw benor kaler dia..kalau makan kena tisu di sebelah..hehe..lap peluh dengan air hidung..muahaha..kan pedas...
Last sunday i gi pekena ken som di Restoran Norlaila , Dannok...mmg sedap sgt..
Lama dah teringin nak makan Ken Som nih..puas hati bila dapat makan..
Semua sekali termasuk nasik 3 pinggan and drinks..Rm35 aja...murah sgt..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Alhamdulillah..kenyang...kami tak ngidam lagi dah...

Yang kanan tu tambah nasik 2 kali...yg kiri tu plak 3 kali...hehe..

12 comments:

ayin masliza said...

hiss....... bila pagi2 ni, baca, turun naik halkum ni..kecur air liur ..lapar terus.... ni nak pekana nasik berlauk time breakfast....habis diet 2 hari...

POSH76 said...

tak pernah makan tapi mmg nampak sedaplaaa

Alimaz-Kembara Terasing said...

hui sampai 3x tambah.....

Joy said...

tak pernah cuba lagi. nk kena cuba la pas ni ;)

DaZzlingLilLy said...

ayin masliza-eh akak...time breakfast makan nasik takper..nanti lunch kurangkan skit..
POSH76-nanti try la tgk..kalau u suka makanan pedas mmg kena taste la
Alimaz-ha tu la...makan sampai 3 kali tambah..penangan ken som nih
Joy-akak bleh cuba kat kedai org pattani ker..kalau utara senang nak cari,kat kl tak apsti plak

dilla karim said...

waaaahhh!!! nampak so sedappp kensom ni.. makanan ktan ke utara nie?

DaZzlingLilLy said...

dilla karim-kensom ni makanan thailand...tapi kat utara ni banyak kedai org thai,so diorang pandai jugak masak kensom..

shida said...

meleleh ayaq liur aihhh...\
jumaat dan dak sampai danok mkn tghari? kekkeke

yanie said...

babe, m dying for teratai puteh kengsom! masih terasa kt tekak ni even da setahun x pi. Sob*sob*

DaZzlingLilLy said...

shida-kalau jumaat tu mmg sempat kot..dekat ja kan kubang gajah dgn dannok..hehe..
yanie-owh teratai puteh punya best eh?...i tak pernah try lagi kat situ..pasni bleh gi sana...

shida said...

erm.. org dok kata teratai putih tomyam dia sedap.
kensom pun sedap gak eh?
tapi sekalipun tak pernah p mkn kat situ lagi..heeeee

DaZzlingLilLy said...

shida-kami penah pi sekali ja kat situ...nanti blh la kita try kensom dia..