Thursday, January 13, 2011

My first phone...

Semalam ni masa duk godam2 phone wandy...tetiba teringat balik kenangan dulu2 ni..
masa mula2 mobile phone jadi femes...hehe..
Masa tu aku kat UTM lagi..first year dalam tahun 2000..my bro bagi aku pakai phone and line dia..nombor dah tak ingat..tapi phone sampai skang aku ingat..
Aku pakai Ericcson T10 kaler pink..suka sgt sebab dia kaler pink..hehe

Pic:googled

Try google and jumpa pic nih..hehe..tu yg aku update kat blog..nanti2 bleh jadi kenangan..
Masa tu nak call mahal..sms pun mahal..dah la boleh sms dari maxis ke maxis saja...haha..
tak lama pastu celcom dah bleh sms ke provider lain..
Prepaid pun tak wujud lagi masa ni..lama skit pastu baru ada..tapi starter pack punya lah mahal nak beli..kalau tak silap RM238 kot...nak top-up pun ada RM60 aja..kalau nak topup mmg pikir 56 kali la..maklum lah waktu tu student..harapkan duit biasiswa JPA ja..
Aku ingat lagi Nokia 3310,femes sgt dgn game SNAKE tuh..my roomate , Ima (kat mana hang menghilang ima?...) beli Nokia 3310 kaler merah rm1000++ jugak...sangat cantik...huhu..gila kan nokia tu seribu hinggit...kalau skang ni trade in dapat berapa u all agak2?..hehe
Bila dah ada topup RM30 evolusi phone pun makin berkembang...kuar yg color screen...pastu ada kamera...and bla-bla...sampai la skang ni intenet pun 'on your finger tip'...
Kalau dulu-dulu ni mmg tak pernah terjangkau dek akal yg intenet bolah tgk melalui phone...
Mmg cepat teknologi berkembang..syukur sangat dapat hidup dalam dunia serba moden nih..
Saja aku tulis entry nih..tak mau lupakan sejarah macam mana first time pakai phone dulu2..hehe..mana tau kot2 dah tua nanti mampu nak ingat lagi dah semua2 ni..

So....what is your first mobile phone?

8 comments:

Joy said...

my 1st hp pun sony ericson gak. tp kuning! pastu thn 2001...my nokia 3310 lak kena cuirk dek pickpocket dlm putra lrt! huwaaaa

yatt said...

hahaha your 1st phone sama mcm my phone tp T18s... white colour :-) rinduuuu....

Mr & Mrs Ai said...

i pkai motorola yg boleh tutp bukak tu.selalu sgt tutup muka smpai die punye screen trus rosak kejap jer.dlu sms jer mmpu.call mahal.igt lg.muahahah

farah fauzi said...

akunyer motorola tapi bukan yang buka tutup tuh..yang upgrade sikit..pastu 3210 dah kuar baru la pakai yang tuh..itpun dah cecah dekat 1k..gila...

Naomiehasmi said...

my 1st phone, brand nokia yang gedabak besarnye tuh.....hehehe

shida said...

nokia 3310...

Qimie said...

I nye motorola keta kebal. hahahhaa.. pastu philips banana then baru nokia 3310.

aS_c0mei said...

alamak,dah lupa apa 1st phone.byk sgt tukar2 phone!akakkakaka...tp mmg igt la zaman 3310 dulu.gigih la beli sbb konon dah hebat la pakai 3310!haha..lawak btol la...

tp i pon ada pakai T10 ni..tp tu phone ke berapa taktau dah.

haduiii..ni semua ptptn punya pasal la...skrang merangkak nak bayar!hahhahaaa