Monday, February 21, 2011

Sotong Gemuk

Weekend lepas aku berkesempatan merasa makanan best sebab aku ke negara jiran..kalau ke sana tak pekenan makanan best2 mmg tak sah..hehe..antara yg paling best semestinya sotong gemuk...
Actually ini just masak kicap biasa jer..tapi yang menyebabkan sotong ni marvellous sebab semua sotong ni padat dengan telur..sebab tu aku panggil sotong gemuk..hehe..
Tom yam kat sini pun sedap...udang besar and banyak..iya lah restoran ni kat belakang pelantar ikan jer..bot nelayan balik terus diorang beli seafood kat nelayan2 tu..harga pun murah...even mat saleh yg tinggal kat situ pun makan kat sini u all..tapi kedai ni kat kg skit and i rasa mmg korang takkan pegi kat sini..tapi kalau sesapa yg nak gi area Satun,Thailand boleh tanya i okey...

Kalau malam minggu kat sana ada pasar malam...so merasa la aku makan kerabu mangga telur belangkas nih..sedap! Perfecto!..masam and pedas..meratah gitu jer i makan..yg ni RM5 aja..
Enty kali ni pasal makanan jer..hehe..tengah lapar ni..jap lagi nak kuar beli makanan..malas nak masak malam ni..hehe..terliur dah bila tgk balik pic2 makanan nih..

10 comments:

~Zila Zul~ said...

sedapnya lilly, nanti rasa mcm nak ajak lilly jadi tour guide je nak pg thailand bulan 9 ni..

MissB said...

Hohoho kamu membuatkan saya terliur dengan itu sotong gemokk

farah fauzi said...

cukup menarik..tak nak diet sudaaa..

zailamohamad said...

meleleh air liur tengok kerabu mangga tu!!

Syatilla said...

rajin btol lily pg sane ek...sebulan bape kali ek.pas tu makan jer keje.tgk mcm menarik jer.rase pas dok labuan nk pindah perlis lah.hahahah.mcm best jer

Mrs Zamzuri said...

kerabu mangga my favvy!! terliurrr!!!

Joy said...

sotong gemoks mmg sedap..sbb ada telor dlm tu!..lapar!

yatt said...

sedap ke kerabu telur belangkas tu?? terliur tgk hehe

Ayin Masliza said...

wahhhhhh....(slurpp... ambil kesat air liur jatuh kat peha)

hahahahahhaha

DaZzlingLilLy said...

zila zul-boleh zila kalu nak datang nanti inform i tau..

MissB-sotong gemuk ni mmg boleh buatkan sesapa saja pn terliur dear,tambah u plak preggie

Farah fauzi-jangan diet,pas makan baru boleh diet,kalu tak nyesal..haha

zailamohamad-kerabu mangga kalo thailand punya mmg sedap akak

Syatilla-i mmg slalu g sana sebab dekat kan..kat sana makan mmg best..dialukan pindah sini kalo nak merasa makanan best n murah,kos idup pn rendah

Mrs Zamzuri-slurpp..mmg best qimie..

Joy-telur dia yg buatkan sotong ni sedap..lemak semacam jerk.hehe

Yatt-kerabu tu macam kerabu mangga jugak rasa dia,cuma add on telur belangkas jer

Ayin masliza-kesat jgn tak kesat akak,kang bertali air liur tuh..hehe