Friday, March 18, 2011

Kuala Terengganu

Baru bangun tidooq...hehe..kul 11pagi tadi dah bangun..pas settle kain baju and makan nasik..kul 2ptg aku tidoq balik...terus badan rasa fresh..
Aku cuti dari rabu sampai jumaat...hehe..semalam sampai balik umah kul 3.30 pagi..tu yang ngantok sangat..aku gi Kuala Terengganu for a frens wedding...bertolak dari sana kul 9 malam semalam...
Scary plak rasa drive balik semalam lalu ikut jalan Jeli-Grik-Baling tuh..tapi nasib lah tak jumpa benda terbang ke hapa,jumpa gajah jer lepak2 tepi jalan..huhu..dah la aku yg sambung drive dari kul 1 pagi...wandy plak lena tak sedaq apa dah...
Tapi drive malam2 ikut jalan tu lagi mudah sebab keta tak banyak nak compare dgn siang hari...
Sampai kat pulau banding kitorang singgah makan jap..cantik sgt restoran kat situ...dulu2 kedai makan biasa jer..sekarang ni siap dah ada resort..cantik tempat tu..kalau tak salah nama resort kat situ Belum Rainforest Resort & Spa...



Last aku gi KT rasanya 7 tahun lepas...hehe..lama tu..banyak perubahan dah berlaku aku tgk di bandar KT...terutama di Dataran Shahbandar...sesak sangat skang ni...aku gi ronda2 kat Pasar Payang..beli souvenir ajer..batik malas nak beli sebab malas nak iron..hehe..
Aku stay kat Primula Beach Hotels area Pantai Batu Burok...best stay kat sini sebab makanan sedap..nasik dagang dia yg paling aku suka..bilik deluxe harga dalam RM250...tapi goverment staff ada special rate..


The next day we all pegi Chendering kejap tgk2 pelabuhan ikan....alang2 dah lalu situ banyak keropok lekor,borong kat situ ja lah..sempat jugak merasa kepok lekor yg panas lagi..sedappp...teringat plak dulu2 zaman kat UTM my roomate selalu bawak balik kalau dia balik kg...



Lepas gi kenduri...ingat nak singgah masjid kristal..sekali dah terlepas jalan...so kitorang terus balik jer lah..entah bila lagi nak ke pantai timur pun tak tahu...hehe..pegi kali ni pun balik umah pengsan tak hingat...


2 comments:

farah fauzi said...

tunggu aku kawen plop yer nnt boleh ke pantai timur plop...hehe...tapi bila tuh jagn tanya ekkk...

DaZzlingLilLy said...

farah-aku takkan tanya bla,i'll wait patiently okes..aku memahami..hehe