Thursday, March 31, 2011

Very Dior


Tiap kali ronda-ronda area make up department..mesti aku akan beli maskara..tak kisah lah kalo gi watsons /guardian pun sama..aku mmg suka pakai maskara..and selalunya yg akan habis dulu mmg maskara aja..yg lain2 tu sangat jarang nak habis..aritu masa gi wat makeover kat Dior aku rembat Diorshow Iconic Extreme Mascara in black dengan Lipgloss kaler Flash or silver..
Masacara ni mmg best yer u ols..bulu dia macam sikat tapi ada banyak line sikat...get it?..no?

Lets pix do the talking..hehe

Result plak mmg puas hati..sama naik dengan Maybelline Cat Eye Mascara tu..tapi tang harga tu confirm tak bleh beat Cat Eye..standard piawai Dior la kan..RM104..
Lipgloss plak rasanya aku tak perlu review kot..tugas hakiki dia cuma nak bg nampak kilat jer kan..so sama jer effect dgn brand2 lain..lipgloss aku mmg jarang beli..buat masa skrang ni cuma ada 3 batang jerk termasuk yg baru beli ni..yg 2 lagi tu entah tahun bila punya pun taktau..

Kalau u ols jadi Very Dior member..mesti akan dapat mcm2 sampel kalau diorang ada produk baru..aku sempat la dapat BB Cream dia..tapi sampel aja lah..tadi dah try..mmg bagus la..nampak mekap aku cam perfect jer..lepas apply BB Cream Dior ni aku tambah bedak skit2..tahan sampai petang jugak..tapi muka aku mmg jenis oily pun..so kena guna blotters jugak..yg bestnya BB Cream nih sebab dia ada SPF 50++...ciri ni mmg penting utk org yg tinggal kat tempat panas cam aku nih..Perlis tersangat panas yer u olss...!!!! ..Aku tingin nak beli BB Cream nih..disebabkan dia sesuwaii dgn kulit aku (different people different effect okes..try la sample dulu)..and lightweight,reduce dark spot...tapi nanti2 lah dulu..mahai weih..RM170 tuh..

8 comments:

nurulzia said...

I sampai skang xreti pakai mascara..Ngeh Ngeh..
Alaaaa u mmg da sedia pretty..pakai pape pun ttp pretty..

my5xurra said...

try mascara MAC yg naughty tew... best jgak.. feberet ako skang... hehehe... biasa mascara mnde ako slalu lupa pki... tp sbb kn ade yg naughty nih, tiap2 ari msti nk pki... hehehehe...

Alimaz-Kembara Terasing said...

tak suka pakai maskara.. selalu pakai lekat kat cermin mata....

Naomiehasmi said...

same here lily, I kalau tak pakai maskara, mmg tak sah, rasa togel jek..hehe

DaZzlingLilLy said...

nurulzia-mata u dah cantik,kalau tak pki mascara pn takper nurul..mcm i ni mata kecik so kena enhance kat situ..

my5xurra-ala..sayangnya masa aku nak beli naughty tu ah habis..kena try ni dah ko kata best..

Alimaz-betoi jugakkan..kalo pakai spec susah skit pki mascara..takpa guna eye liner plak nak bg mata nampak cantik..takpun kena pki lens kalo tingin nk pki mascara

Naomiehasmi-sama kes lah kita akak..kalo tak pki mascara rasa cam br bgn tido jer muka ni..

La Petite Cherie said...

Dior Mascara is probably one of the best!!!!!

Just Call Me Bitt said...

hey u...dulu saya pon banyak cost dgn mascara...ehehe salam kenal saya folow ;)

DaZzlingLilLy said...

La Petite Cherie-Absolutely rite dear..

Just Call Me Bitt-hai bitt..thanks 4 following mine..