Thursday, April 14, 2011

Clear & Smooth

Kalo korang hari2 lalu jalan camni pegi/balik keja suka tak?
Ini laluan aku sepanjang 30km utk ulang alik g keja..sangat smooth,tak penah ada jam or even sesen pun tak payah bayar sbb takder tol...hehe..syukur sangat..
Kalo dah jalan clear gini mesti speed pun 100+ kan?..tapi masalahnya highway ni speed limit dia 90km/j saja u ols...
Alkisahnya tiap bulan sampai la surat 'chenta' trafik d rumah..huhu..
Aku rasa depa kena naikkan speed limit sikit..iyer sikittt ajer..
Takpun trap selepas time org gi keja & sebelum org balik keja or malam aja...
Sapa setuju?...

7 comments:

farah fauzi said...

buat undang2 sendiri la lily..hehe..leh speed sikit..

CikLilyPutih said...

eh samalah jalan nak pi keje jugak but kita boleh speed until 110 coz highway heheh

Ayin Masliza said...

wahhhhhhh.... tu jalan baru ker? kalau malam, sure seram... ehhehe jangan pandang belakang tau.... ehheheh

isma said...

eh biar betul slalu dapat surat saman?xdapat agak eh kt mana sopt dorang tembak?kalo da tau,nk dekat2 area tu slow la sket.pastu sambung ar balik speed.haha ngajo bnda xelok lak :D

Lady of Leisure said...

hehe baru ni ikut husband gi opis, nak balik tu gatai nak makan daun pisang kat kedai india, dah semua orang nak balik rumah, jalan jam, imagine sampai rumah kul 8 lebih dah hehe

Mr. Z and Mrs. Z said...

hhmmm....kalo mase dok keje kulim dlu jalan mmg clear tp selalu terserempak ngan babi n ular melintas.paling tk pon beruk n lembu.so...ssh nak ckp jam ker tak jam kalo cenggitu.hehehe

DaZzlingLilLy said...

farah fauzi-pasal selalu wat undang2 sendiri yg dok dpt surat chenta tuh..

CikLilyPutih-aish jelesnya i..jalan i ni nama ja highway tp bukan higway PLUS or lain2..jalan bandaran rasanya..

Ayin Masliza-tak lah akak ni jalan lama..malam ok jer tak seram pun..maybe kawasan tepi tu sawah so tak nampak seram

isma-diorang selalu tembak bawah flyover..tapi banyak la pulak flyover nya..kdg2 diorang duk kat tepi jalan dalam kereta..mmg tak perasan langsung

lady of leisure-tu lah kalo kt KL mmg camtu lady..tapi i ni kat perlis mmg untung sgt..

Mr.Z and Mrs.Z-hehe..situasi camtu plak bila tak jem kan..nak speed pun bahaya