Friday, April 8, 2011

Ohhh budak-budak zaman sekarang...

Semalam aku kena jaga student test..
45 minit pertama ok lah semuanya berjalan lancar..kemudian ada yg toleh sana toleh sini..nak ngintai jawapan kawan agaknya..aku ok lagi..buat bodo sambil mata liar perhatikan diorang..
Kemudian ada sorang student ni dah start bercakap sambil cover2 tanya kawan belakang dia..aku pun dr depan tegur dgn sopan santun jer..
5 minit lepas tu dia buat lagi..sekali keluar jugak suara lantang aku ngalahkan org berkempen raih undi..haha..
Dia buat bodoh toleh ke depan sambil menulis tengok bawah...rupanya tgh tengok handphone..

MENIRU PAKAI HANDPHONE

Kantoi la dgn haku...aku gi ambik phone mmg berlambak nota and formula yg dia snap..pastu ada hati dtg kat aku cakap yg dia baru jer nk tengok phone time tuh..apa kes?????...hadoiii..
geram sesangat la..tak adil la utk org lain yg dapat markah rendah nanti kan..taktau lagi apa tindakan yg sepatutnya aku ambik kat budak ni..
Tapi apa2 pun TQ lah kat dia sebab dah bukak mata aku..so dis coming final exam...solution:

aku nak kutip semua handphone diorang..lepas exam ambik balik la..

Canggih kan zaman skrang ni..10 tahun lagi zaman anak2 kita entah camna la pulak cara nak meniru..fenin haku...sambil tepuk dai!

5 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

OMG! seriously?!?!?!
tak terpikir ok i...gosh tue la kan technology disalah gunakan...
then again, ur student tue sangat cunning! ;p

CikLilyPutih said...

melampau betul lah kan, sampai cam tu sekali.

DaZzlingLilLy said...

LadyVerde-i pun tak pnh terpkir jugak..tp kejadian that day mmg terus i terbukak mata nih..

Cik Lily Putih-mmg betul2 melampau budak2 sakrang ni..susah betul zaman canggih2 skrang ni

nurulzia said...

Babe..tuuu normalllll..I caught many dah buat mcm tu using their handphones..and new tactis are: print slides kecik2 and potong kecik2 and masuk poket..I caught them too..ayooh..

DaZzlingLilLy said...

nurulzia-thanks for your info babe...pasnih should be more careful