Sunday, May 8, 2011

New Vocab

Weekend ni aku blajar 2 perkataan baru in english..

1.Green Fingers-Tangan Sejuk..

Hehe..baru lepas ja entry yg libatkan tangan sejuk ni kan..sekali terjumpa dlm novel yg aku tgh baca skang nih..betul la org cakap membaca tu sgt penting utk tambah ilmu wpun sepatah perkataan baru..


2.Horseshoe Crab-Belangkas

Yg ni aku belajar dari nonton Majalah 3..kalo tak sampai mati tak tau mat saleh panggil apa belangkas tu..tau makan aja selama ni,dlm bahasa thai aku tau org panggil apa..isk terliur dah semalam ni tgk diorang makan belangkas..

Pix:googled

*harap maklum saya ni sgt lemah B.I yer*

HAPPY MOTHERS DAY TO ALL ,TERUTAMANYA UTK MY MUM:NORHANI MAT NOH AND MY MIL ZAINAB HASHIM..I LOVE BOTH OF YOU TO THE MAX..

5 comments:

Just Call Me Bitt said...

happy mothers day to u too dear ;)

alimaz kembara terasing said...

sama la kita... bi ko hehehe

DaZzlingLilLy said...

Bitt-thanks..and happy mothers day to u jgk

alimaz-takpa kita belajaq pelan2...hehe

Lady of Leisure said...

heeeeeeee i nengok jugak majalah 3 baru ni.. tetiba jer terbayangkan belangkas bakar hehe.. sedap kan kalau bakar, wangi lak tuh iskisk..

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-itu lah kan kalau bakaq sedap nih..uwaaa...mengidam jugak wpun tak pregnant..huhu