Tuesday, June 28, 2011

Keasyikan rasa

Lega..rasa lapang dada bila dah settle membeli kain2 utk raya..dari minggu ke minggu asyik nak g beli tapi tak jadi.Finally ahad smlm settle jugak..bukannya apa yg aku kalut sgt tu kang tailor tak mau amik,padan muka aku kena beli ready made..

Amacam blu tak?...

Sangat blu kan we all raya nih..hehe..aku as usual 2 pasang kain chiffon..and 2 kain utk baju2 yg takder kain..wandy sepasang cukup,baju melayu dia bnyk dah!..haha..
Tapi ada satu masalah plak..nak wat fesyen apa eh?..aku pun buntu dah..

Lepas penat lelah perah otak jamu mata and 'dera' ira si sales girl tu terus aku and my niece serbu Mc D..apa lagi u ols...:

GCB la kita...aku makan semalam nih sampai meleleh air hidung...hahaha loqlaq..pedas wei aku pi letak sos..

Hari ahad jer kuar gi cari kain,sabtu sebelum tu tak ke mana pun..bosan gila..aku tgk status kt fb ramai yg update bosan jugak...agaknya hari boring sedunia kot sabtu lepas...hahaha..

13 comments:

Hana Faza-same person said...

hamboih cepatnya beli baju raya..faza suka baju kurung moden..:)

DaZzlingLilLy said...

Hana Faza-itu lah ingt mmg nak wat kurung moden jer..simple je kan

Just Call Me Bitt said...

kannn senang dah ready semuanya...hehhe buat baju yg u rasa nak pakai lepas tu...utk wedding ke utk p opis ke gituw..hehe bab2 nak pilih pattern ni saya sokakkk tapi tu la nak menempah tu hazab jugak nak explain...

my everything said...

cantikkk kain main yang u beli hehehe.... i tahun ni buat kurung moden kot hehehe.. tapi kain tak beli lagi la huhuhuhu ipoh kurang menarik la kainnye laling heheh kene betul2 cari baru jumpe hehe

phatgurl said...

sempat lagi ke nak hantar tailor? ke mmg u dah ada tailor sendiri. my friends kata tailor ramai dah close order.

DaZzlingLilLy said...

Bitt-itu lah i ingt nak wat baju yg boleh pakai lagi pas raya nih..i plak keje gomen so mmg akan pki selalu baju kurung nih

My everything-i pun kt perlis ni susah nk dpt yg lawa..hentam ja lah..i malas nk pikir..hehe..ingt nk wat kurung moden gak..

Phatgurl-itu lah masa nk beli takut gak tailor tak mau..ada 3 pasang ni so kalau diorang tak mau,i kena hantar asing2 lah..lain2 tailor

Syatilla said...

hhhmm...chiffon cantik buat kaftan =)

DaZzlingLilLy said...

syatilla-i mmg tingin sgt nak wat kaftan..tapi nnt i pki skali jer..i tgk kaftan ready made bnyk yg cun2..u skang sesuai sgt pki kaftan

isma said...

buat la bj kuurung moden tapi eh skang ni bukan banyak tailor dah close order?

Joy said...

dah beli kain bj raya..akak beli yg dah siap aja kut...

yatt said...

cantekk.. :-) i pun rasa nak buat kurung moden la.. hehe

DaZzlingLilLy said...

isma-i mmg nak wat kurung moden..hehe..itu lah ada yg dah closed order pon..risau gak

Joy-ini pn dah kira lambat akak..yg siap pn nnt nak usha2 gak..hehe..

MissB said...

Cepatnya u buat baju Raya. I jek yg dok berkira-kira nak beli or tak. Takut kang nanti terbersalin time Raya or time bulan posa..mungkin carik kaftan ja kot. Tapi laki haku kata mcm baju tidoq. Tension I. Pakai kain batik je la kot Raya ni huhu