Tuesday, June 14, 2011

Puteh shakit..shian dia!

Kucing kesayangan aku yg sekor ni tetiba plak berpipi kembung sebelah..masa aku balik dr Hatyai lagi sakan kembung pipi dia..sian aku nengok..dah la anak dia pun mati sekor..tinggal 4 ja lagi..si bapak pulak sakit..dia bunyi pun slow ja,kalo tak suara dia boleh dgr dr luar rumah..aku balik keja turun keta suara dia dulu yg aku dgr.
So semalam terus bawak dia gi jumpa vet..rupanya jadi bisul..ermmm..kucing pun jadi bisul jugak rupanya..tapi lg kesian sebab kat pipi and mulut..dia yawning pun separuh jer..hehehe..vet bgtau bisul tu akan pecah and luka..pasnih kena bwk gi jmp vet lg..kalo luka panjang maybe kena jahit..EEEEEEE..ngeri lah..simpati sangat aku kat Teh ni wpun dia cuma sekor kucing..mesti sakit..adussss...

3 comments:

Babe said...

Same thing happened to my cat before tapi I tak tengok masa kembung, tau2 dah pecah! macam separuh muka kena potong.. we called him "face off" heheheheh. Infection ni, gaduh dengan kucing lain kot.

Nurhayati said...

Kesiannya puteh.
Moga cepat sembuh yer.

DaZzlingLilLy said...

Babe-kesiannya kucing u..dia ni nasib jadi kat bawah mulut..

Yati-thanks...