Wednesday, June 1, 2011

Supplement

Hari ni tak mau buat entry wordless wednesday..rasa cam rajin nak menaip..
Pagi tadi singgah bank jap pastu terus ke Watsons nk membeli segala keperluan peribadi..rasanya aku org first kot masuk watsons..hehe..
Kali ni aku nak share beberapa supplement yg aku amik skrang..actually aku pun antara yg lambat ada kesedaran pasal supplement nih..rasanya zaman kerja baru start amik segala mak nenek supplement..which means dlm umur 23++..lambat kan?..org cakap kalo nak maintain sehat+cantik kena ambik supplement dari zaman remaja lagi..
First sekali yg memang semua org boleh telan and sedap semestinya Vitamin C...aku perasan yg aku ni jenis payah nak kena demam+selsema+batuk yg teruk..setakat panas badan skit2 tu biasa lah kan?..kalo musim org selsema+batuk pun ada gak kena skit2..tapi tak teruk lah..aku amik Poly C from USANA..tapi Poly C ni bukan tablet perisa oren,dia cam ubat biasa yg kena telan tuh..aku dah penah update mengenai Poly C ni..so malas nak letak pic...vit C ada setengah org tak suka sebab diorang makan lalu bila amik Vit C..so takut berat badan naik..effect yg ni aku tak perasan plak kat badan aku...ikut jenis badan la kot..tak pasti yer..
Selain tu aku amik EPO(Evening Primrose Oil) dari Blackmores..yg ni mmg bagus untuk kaum pompuan..kaya dgn OMEGA 6 and GLA..korang bleh klik sini...kalo nak kulit cantik boleh amik yg ada sekali dgn Fish Oil tu..kiranya 2 in 1...selalunya aku beli EPO 1000 dalam RM57 ada 60 bijik...aku amik sehari sebijik jer..
Supplement yg last ni mmg aku selalu tukar2...yg ni ramuan tradisional plak..JAMU MAK DARA...kiranya ada moden and tradisional..semua aku amal kan..hehe..rugi weih tak makan jamu,korang tgk minah2 indon kat TV tu..gebu jer kulit..tanter umur 40-an pun lentik jer body berkebaya..hehe..skang ni untung tak payah nak gi jauh2 sampai indon nun nak cari jamu best2..kat Msia pun berlambak..cuma cari yg sesuai dgn diri kita jer...tapi kalo makan jamu kena minum air banyak sebab jamu ni panas...tapi minum air banyak kan bagus untuk badan kita..jangan plak minum air teh ais,milo ais segala bagai..minum la air kosong..suam lagi bagus..
Sorry pic takder sebab kat opis tetiba ta leh nak upload pic..kena block...

9 comments:

shida said...

Ha.. sekali Puan Lily dah buka Rahsia dia cantik... Timer kasih sbb sudi share info ye... hehehhe

Joy said...

iye..kn bykkan minum air suam...ais leh buat buncit perut ;)...

qellissa said...

i pon mkn EPO gak..Jamu mak Dara je tak penah makan..takut nak mkn jamu2 ni..tp kan member i ada suggest satu lg jamu tau..Jamu Ratu Dara..sama ke ek dgn Mak Dara?

DaZzlingLilLy said...

shida-pah kongsi ilmu bermanfaat sesama kaum la katakan..hehe

Joy-yup betul tu akak..ais ni kena kurangkan..bahaya..

qelissa-tak pasti la sama ke tak...u try tgk web www.jamumakdara.com...

yatt said...

pernah try jamu mak dara tu.. tp baru sebotol stop sbb risau period dtg tak tentu... sbln sampai 2 kali period..

Nurhayati said...

bagus la u beb, muda2 amik supplement.. me nado.. sbb tu cepat je tua ahaks

DaZzlingLilLy said...

yatt-maybe tak sesuai dgn u kot jamu mak dara,kalo dah kaco period baik stop kan..bahaya plak nanti

Nurhayati-hehe..i ni tak muda dah yati..sebab tu kena amik supplement..next year dah big 3 ooooo...

nurulzia said...

Wah no wonder sentiasa muda jelita..

DaZzlingLilLy said...

nurulzia-terpaksa telan jugak segala supplement nk cantik punya pasal..hehe