Thursday, July 21, 2011

Main masak-masak

Dis week apa kes ntah tetiba rajin benar aku nak masak..setakat minggu ni tiap malam aku masak..
Malam ni nasik lemak sambal udang u ols!..
sedapppp plak tu sambal udang aku..perasan! puji sambal sendiri..
sorry no pic since pic nasik lemak dah penah letak kat cni..


so aku letak pic udang goreng with asparagus..
sedap jugak..hahaha..pakai sos tiram jer..aku masak berkuah skit..kalo kering pn best mcm yg aku penah makan kat kedai..resepi korang google jer memandangkan aku pun google jugak..ahaks..pecah rahsia sendiri yg tiap kali nk masak mesti google carik ilmu dulu..tu lah dulu mak suruh tgk dia masak sibuk nak kuar dating..

11 comments:

MissB said...

I pun sama la..kalau nak masak mesti carik cik google :)

yatt said...

haha... i pun selalu je nak masak google dulu..

FaRah Baharom said...

lily : my favourite lauk tu, since dari kecik lagi. then makan with telur dada..sedap! :)

DaZzlingLilLy said...

MissB-owh ada geng rupanya..

yatt-sama dengan la kita..tambah ilmu cara moden kekdahnya kita nih

farah-wahh..i baru kenal asparagus sejak jd kawin ni jer farah

Bitt (double IS) said...

akekekekkee i pon sama kadang lebih teruk youtube lagikkk...muahahhhaa

DaZzlingLilLy said...

Bitt-takper..lagi bagus tgk youtube..cam cikgu ngajar kat depan lah fungsinya kan..

qellissa said...

sama lah kita, i pun klu nak masak mesti laptop kat sebelah..tgk resepi kat myresepi..hahaha..hasilnya menkagumkan tau...

DaZzlingLilLy said...

qelissa-hehe..nampaknya kita surirumah zaman google semua camni kan..

Qimie said...

yg penting effort utk masak dan kasi hubby makan air tangan kita tu yg penting. resipi dr mana itu belakang citer.

farah fauzi said...

ok la tuh lily...aku pernah tgk ko goreng ikan maser dulu2..expert jer..hehe

DaZzlingLilLy said...

Qimie-betul tu dear...

farah-ko ingat lg aku goreng ikan?..hehe..