Tuesday, July 5, 2011

Malam Klasik 1 Malaysia

Venue : Putra Palace Hotel, Kangar
Date : 2nd July 2011


Hari tu aku ada update pic sekeping pasal dinner ni..so ini lah pic penuh tuan empunya badan..hehe..
Best jugak dinner malam tu..semuanya klasik..makanan pun ala kampung...ada rendang daging dan ayam dgn  masak lemak lontong..lama aku tak makan tempe..sedap...


 Pakai night mode...pic kuning tak nampak la sgt 'kekurangan' mekap aku..

Tepak sireh seramik mini...sgt comel doorgift ni..specially made in Kuala Kangsar.. 

As usual aku mmg banyak kebaya..so malam tu aku pakai kebaya sequin yg aku beli di Medan last year..1st time pakai ni u ols..sebelum ni tersangkut dalam almari jer..cuma kain aku ganti dgn songket yg beli kat jakel last 2 weeks..actually kain ni bukan pure songket,tp ala2 songket..harga boleh tahan jugak wpun bukan songket asli..kain yg sepasang dgn baju ni mmg singkat skit,iyer la dah beli ready made..

 Posing skit kat kapchai putih nih..

Malam tu saja aku buat rambut curl nih..teringin wei..selalu sanggul jer..so bila dah curl tak klasik lagi lah kan..ada pemilihan ratu klasik..cantik sangat diorang sanggul pakai cucuk sanggul dengan roses..tapi gambaq tak dak la plak..


Geng kapchai aku malam tuh...hehe

Ok itu jer update dinner..tata

13 comments:

shida said...

ni moto klu bawak ronda ngn wandi... mesti glemer ni...
ala.. awt lily tak buat sanggul ala2 pompuan melayu terakhir...

isma said...

masih lagi tak berani nak pakai kebaya.teringin betul!

DaZzlingLilLy said...

shida-hehe..kami selalu naik ego ja..kapchai takdak..tu la kan nyesal gak tak sanggul malam tu..takpa simpan lain plak..

isma-eh knapa yg tak berani?..pakai jer..

my everything said...

u sangat cantek!!

DaZzlingLilLy said...

my everything-tenkiu nana..u pun apa kurangnya..sweet jer

Joy said...

iyela lilly...if sanggul lg classic. biasa tgk pic lilly berambut lurus..

Syatilla said...

nice...=)

MissB said...

U sangat goges!! Terpikat I. Nnt gi curl ur hair. Cantik!!

DaZzlingLilLy said...

Joy-lain kali i sanggul plak akak..mmg klasik kalo sanggul

Syatilla-tenkiu tilla

MissB-so sad..rambut i tak le nak terima chemical perming/rebonding,nnt rosak and putus..stakat bgaya camni je yg boleh betty

nurulzia said...

Babe!!!! Cantik giler! Stunning okeh!

Just Call Me Bitt said...

memang sangat classic u...sokakkkk jugakk...

zailamohamad said...

bilalah aku nak dapat body macam ko ni Lily (now nak bahasakan aku & ko sebab rupanya kita kan sebaya)

DaZzlingLilLy said...

Nurul zia-hehe..thanks nurul

Bitt-ada la skit klasiknyer..

zailamohamad-hehe..ko tunggu aku beranak 3 dulu tgk camna..skang tak aci kira..hehe