Monday, July 25, 2011

Marathon Cantek!

Episod shopping kain baju semuanya kena lupakan sekejap!
Asyik shopping sampaikan lupa kulit dah kering berkuping itam legam sana sini pun tak guna jugak kan?
so skrang aku nak fokus kpd penjagaan kecantikan pulak..cewahhh..macam beauty freak la pulak..
Tahun ni last beraya as a 20's...huhu..biar lah nampak cantik time raya ni kan..biar jmp kengkawan yg balik kg and lama tak jumpa tu cakap:

"Eh...hang nampak macam tu ja dari dulu no"

so semalam sesi ber'marathon' cantek menghabiskan duit di guardian..

Himalaya Hair Revival Cream-Rm55.25 (100ml)

semalam lupa nak apply..katanya kesan boleh nampak 14days onward..tapi bergantung kpd individu jugak..kena apply sebelum tido..sapu ke semua bahagian kulit kepala and biarkan jer..bawak dlm mimpi..hehe..bangun esok basuh lah kalo nak..kalo malas biar jer..nanti dah habis sebotol i review yer..

Kinohimitsu J'pan Beauty Drink-Rm129 (16 bottles)

Yg ini untuk kulit..dah lama aim nak beli..tapi rasa cam mahal jugeks..pejam mata bayar jer lah nak cantek punya pasal..Kolagen drink ni mmg mudah guna..letak dlm fridge bg sejuk than amik minum sebotol..elok minum b4 breakfast or before bedtime..so smlm b4 tido aku dah minum..rasa cam jus apple jer..dia advice minum 6 hari berturut2 utk first timer...pastu leh selang2..katanya dalam seminggu dah nampak kesan..okeh next week kita leh tau dah resultnya..TUNGGUUUUUU...hehe..

Sekian saja marathon cantek aku utk minggu ni..




9 comments:

Hanis MY said...

kolagen drink bagus lan, dah lama nk cuba tp lum terbeli smp skrg huhu...

Joy said...

hehehe..akak tunggu gaji ni..nk ber marathon cantik jugak..skincare dah abis..lip balm dah ilang..;)

nurulzia said...

kite suke kinohimitsu tu..hehehe
rase sedap tp kite amek yg buah plum untk detox..kasi sennag membuang..

yatt said...

ai punya rambut tebal giler ... ada tak ubat nak bagi rambut nipis hihi

qellissa said...

Ada nampak kinohimitsu tu kat watsons, tp x berani nak beli...nak tgk apa perbuhana pada u dulu..hihihi

DaZzlingLilLy said...

hanis-sama jer kita..lama jugak duk target tapi ini baru terbeli

Joy-jom marathon sesama..biasa lah tu akak ujung2 bulan ni semuanya nak habis..

nurulzia-rasa dia sedap kan?..i ni first time try kinohimitsu..

yatt-eh best la kalo tebal yatt..biarkan jer tebal baru cantik..

qelissa-ok nnt i review..so u pn leh try..

Bitt (double IS) said...

wahh bestt nanti review yer

isma said...

tak sabar nak baca review hair revival tu :)

DaZzlingLilLy said...

Bitt-insyaallah i will..

isma-okeh tunggu yer..tapi lambat skit