Tuesday, July 12, 2011

Perempuan Melayu Paling SETIA!

Bangga tak bila satu kajian yg dilakukan oleh satu pihak mengatakan bahawa antara banyak kaum di Malaysia ni..POMPUAN MELAYU PALING SETIA?...

(Pic:googled)

Owhhh yaa..dan pompuan melayu jugak suka DIMANJAKAN DENGAN KEMEWAHAN such as gold,branded stuff and etc...

Di sebabkan dua faktor ini lah ramai siswi melayu TERjadi keldai dadah kepada kekasih masing2...
Jumlah siswi melayu yang berada di penjara luar negara adalah sekitar 700 orang okes!...
Kaum lain pun ada yang terlibat tapi tak ramai...

Kajian mengenai pompuan melayu paling setia ni dijalankan oleh sindiket pengedaran dadah antarabangsa terutamanya dari iran dan afrika...sebelum diorang datang ke Malaysia and cari mangsa untuk pengedaran dadah,diorang dah kaji dah saper mangsa2 yg sesuwai..bijakkan?..pelan sangat strategik...

Satu lagi rumusan hasil kajian diorang ialah : POMPUAN MELAYU NI ONCE U SLEPT WITH HER , SHE WILL BE YOURS FOREVER!...

sooooo...diorang jadikan IPT terutamanya kolej swasta untuk nak cari mangsa2 diorang...iya lah kalo di IPT semua nya golongan berkemampuan..so bila ada yg kurang 'kemampuan' sikit mesti mudah terpedaya kan..
:
:
:
:
:
:
:
:
Ko tengok kawan ko gi kelas pakai jaket PRADA, kasut MANOLO BLAHNIK ,beg LV, drive keta CAYENNE...


(Pic: googled)

tapi ko gi kelas jalan kaki jer dari hostel.makan pun duit PTPTN yg tak seberapa tu jer support, nak mintak mak bapak maunya kena maki bila diorang tau nak gi shopping..mendidih jugak kan?...
Jadi bila ada boyfren kaya yg kononnya anak tokey carpet dari iran nun tackle maunya tak BANGGA!...nak2 plak dia belanja shopping ribu raban, bawak gi tido hotel mewah yg bilik lebih besar dari umah ko...hah...kembang semangkuk lah dik non ni...
Sekali si boypren ajak gi oversea...tapi katanya dia pergi dulu ada hal skit..so ko ikut next flight tapi tlg bawak baju dia jer...
Sampai oversea ko pun jalan dgn hidung tinggi tarik luggage mahal tuh..bila masuk bawah scannner terjerit2 scanner tu berbunyi....bila pihak berkuasa check rupanya ko bawak baju yang mengandungi DADAH! (dadah di lekatkan di baju macam kita letak kanji sebelum iron baju ruh)...hah dah ko yg bawak kan?...takkan nak cakap beg org lain plak?...
Kalut tercari2 mana boyfren yg konon nak ambik kat airport tuh...sekali terus duk diam dalam bilik kebal penjara di negara orang...

NAYA jer kan?...

So berhati-hatilah wahai anak2 gadis dan tak berapa gadis melayu sekelian..
Skrang ni macam2 teknik diorang nak kelirukan kita..lagi pun kita ni tak kenal rupa bentuk dadah macam mana..pandai2 lah korang GOOGLE jer..teknologi yg ada gunakan sebaik mungkin..
Sampai kan info ni kepada sedara mara semua..

Aku pun mula2 dengar cerita sorang Prof mengenai isu ni terus terkejut..700 orang tuh..semuanya yang terpelajar..melayu pulak tuh..

WAHAI BUNGA BANGSA...BUKA LAH MATA MU SELUASNYA..PENUHKAN DADA MU DENGAN IMAN...PADATKAN AKALMU DENGAN ILMU



8 comments:

Joy said...

I pun setia orgnye ;)..huh! 700 org? cian dorang...hmm..kesal dikemudian hari dah x de guna :(..mintak dijauhkan

Hana Faza-same person said...

mudah2an Allah pelihara kita dan ahli keluarga kita :)

yatt said...

fuhh ramai gak kan.. yg kita dengar kat paper n berita berapa kerat je

littlehumblelynn said...

pelik kan..terpelajar..letak otak kat kepala lutut gamaknya..kesian kat mak-ayah sbnrnya :(

Nurhayati said...

kesiankan kaum kita diperalatkan dgn mudah je.
asal ada duit mcm2 bole buat mcm2 bole jadi.
mudah2an perkara buruk dijauhilah dari kita sekeluarga.

FaRah Baharom said...

scary nye.
itu budak2 zaman skrg..akan dtg cm manelaa...takut!

Qimie said...

Menakutkan!

Tp I mmg setia ng laki i! hahaha.

isma said...

tu la pasal duit semua pun tergadai.even dengan perempuan pun,kalau ada yg mintak tolong tengokkan bag ke,pegangkan beg ke,pikir la banyak kali