Saturday, August 20, 2011

20 Ramadhan

Kejap jer masa berlalu dah 20 hari kita berpuasa..
Rasanya ramai yg keluar shopping hari ni kan..
Aku plak baru sibuk duk plan nak kemas2 umah..
Rumput nasib lah dah potong semalam..
Tapi bukan ai yg potong okes!..
So bila pakcik yg slalu potong rumput tu dtg,aku tny dia nak tak cuci rumah aku next week..mmg tak larat or pemalas? nak cuci sekaligus..
Pakcik tu kata dia bleh buat..arggghhhh lega ai dengar..
Cuma tinggal nak tukar curtain jer..bukanlah curtain baru pun,ganti dgn yg sedia ada jer..
Decoration pn plan nak wat next week pas rumah dah cuci calat nanti..

Bila sepuluh malam terakhir ramadhan ni terus teringat kenangan kat Mekah..meriah sangat tanah suci time2 ni..ramai sangat org..time terawikh and tahajjud (late night prayer) penuh sampai atas jalan org sembahyang..bila imam baca doa sambil merayu2 kempunan dr Allah dan nangis teresak2..semua org menangis..even aku yg tak paham apa makna doa tersebut pun jadi sebak and turut serta menangis..susah nak cerita perasaan time tu unless u experienced it yourself..
Kalo ada rezeki lebih korang ambik lah pakej ke sana semasa 10 ramadhan terakhir nih..sangat tak ternilai pengalaman di sana masa ni..

okeh..jom kita sapu sampah and mop lantai..
alhamdulillah hujan hari ni..syukur sgt..



2 comments:

Lady of Leisure said...

bila kita enjoy dan appreciate bulan mulia ni, cepat rasa dia berlalu kan.. tinggal seminggu je lagi..

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-tak lama lagi dah nak puasa..pastu raya..sat ja kan..