Friday, August 5, 2011

Daku bukan artis!

Selalunya gi bazar ramadhan lepas balik kerja..
Jadi ke sana dengan uniform keja..kemas aja bersama saki baki mekap yg masih ada kat muka..
Entah kan comot ke comel pun tak pasti..
Belasah jer..sapa nak pedulik ye tak?

Sekali tahun lepas aku terdengar suara2 sumbang dari penjaja gerai di bazar yg kebanyakan org tempatan dan kenal aku/aku pn kenal diorang

...EHHH PUCATNYA MUKA DIA...

Agaknya dia cuma nak berbisik kat kawan sebelah dia kot..tapi telinga capang yg satu nih terdengar plak..kebetulan time tu tak ramai org..so aku sorang jer yg jln depan tuh..
Aku macam nak gelak jer sorang2...takdak pun rasa nak marah ke hapa..bagi aku normal la tuh..hari tu weekend..being me..mmg tak bermekap pun kalo kat rumah or nak kluar jalan dekat2 tu jer..malas lah..sekadar pakai compact powder dgn lip balm jer..
Lain lah kalo aku ni RCW ke somebody yg femes2 tu kan..kena lah tenyeh2 mekap skit kalo nak kluar..satgi org nampak plak jerawat sebijik dua kat pipi tuh..ahaha

Tahun ni puasa jatuh hari bekerja..so tak sampai weekend lagi..aku nak tengok ada lagi tak org nak bajet aku 'artis' gi bazar mekap segala mak nenek..hehehe..

5 comments:

POSH76 said...

takat nak pi dekat2 atau pun kat umah mmg tak mekap...tp penampilan tetap dijaga

farah fauzi said...

hahhaa....dia jeles kot kat ko..hehe...

qellissa said...

Nasib baik xde org lagi ckp kat i mcm tu..standard ler puasa kan xkan nak make up mcm midvalley pulak..hihihi..
Psst: td i p bazar ramadan ada pakcik ni dok pong pang2 pasal pahala puasa dia kurang p bazar ni..coz ada minah ni pakai seksi meksi..pakai sleeveless selamba badak je..kot ye pun simple jgn ler pakai cenggitu kat bazar rmadan..i gelak je dgr pakcik tu bising2 ..hihihi

Hanis MY said...

u dazzle in ur own way dear... sempat lg eh org tu nak kepochi huhu...

DaZzlingLilLy said...

POSH76-iyer lah kan takkan nak pki selekeh jer..at least sikat rambut bg kemas okey dah..tak perlu nk mekap bagai

Farah-nak jeles menda farah oi..terlebih care agaknya..ahaha

Qelissa-owh kalo yg pki seksiseksa ke bazar tu patut la pakcik tu bebel..kurang pahala dia nanti..hehe

Hanis-hehe..itu lah kan..me dazzle on my own way..lantak lah nak mekap ke tak