Thursday, August 4, 2011

French Kisses Patisserie

Punya lah lama org dah jemu kot merasa baulu French nih..hehehe
aku baru terhegeh2 nak rasa..
Kebetulan my niece pegi rumah my mum kat Sungai Petani aku pun kirim dgn suruh carikan..

A set or macarons from French Kisses Patisserie

Satu kotak ada 4 bijik-RM17

Owhhh..gitu rasa macaron rupanya..maniesssssss sangat..not suite my malay tekak(i suka kuih2 pedas)..hehe..setakat nak rasa seketul ok lah..tapi semalam aku habiskan jugak 4 bijik..wandy tak nak sebab dia kata nampak pelik,tak lalu...huhu..
Sesapa yg ada diabetis mmg tak leh makan macaron nih..gigit skit jer boleh lah..

French Kisses Patisserie ni terletak kat Village Mall, Sungai Petani..kot2 korang teringin nak gi beli sendiri kan..

12 comments:

FaRah Baharom said...

i suke tengok kaler2 die..sgt kalerful. :) tp cm u jugk tkleh telan byk, manissss..:)

farah fauzi said...

bulih post ke kuantan tak..hehe

POSH76 said...

dok key ell pun lum pernah rasa lagi...hehe

Uncle Lee said...

Hi Lily, thats very nice.....regret I have never tried any.
Must check it out in the stores. Love the colours too.
Here's wishing you and all at home,
Telah berlabur tirai Syaaban menjelma pula Ramadhan.
Saya ucapkan moga berjaya menunaikan puasa dengan Jayanya.
My best regards. And keep a song in your heart.
Lee.

Nurhayati said...

owh diriku tak pernah makan macaroons. kalau u kata manis sangat, mmg ai pun tak bole manis2 sgt ni.

phatgurl said...

Masa first time rasa macaroon dulu, tertanya gak ini ke macaroon yang orang tergila-gilakan sangat. Manis gila kan? Memang boleh kena kencing manis. Tak minat jugak!

jelita78 said...

hi-five beb!
aku pon takleh go laa tekak dgn tahap manis mak-karun ni..
kata nya kalau ikut style minah salleh, kena makan ngn english tea gitu.. hah, so, compliment laa rasa teh tanpa gula tu, dgn bende alah manis meletin ni.. hehe

Syatilla said...

mahal dan manes macaroon ni.tk pernah try lg tp dgr dr org chite =)

Joy said...

tak pernah makan macaroon lagi..rupa mcm comel menarik..tp ramai ckp is manes. kn kena cuba gak ni ;)

DaZzlingLilLy said...

Farah Baharom-kaler dia mmg menarik..kalo baulu kita kalerkan camni pun cantik agaknya kan..hehe

Farah fauzi-ayooo jauh..kuantan takder ker?..try cari tgk..

POSH76-hehe..tapi bila2 masa pn leh rasa kan...

Uncle lee-u should give it a try if u are a sweet tongue person..but as for me 1 is enuff..too sweet..hehe..thanks mr lee

Nurhayati-owh ingtkan i sorang ja yg ketinggalan..ramai jer lagi geng..takper kalo tak minat manis tak try pn ok jer kot

Phatgurl-itu lah i pn heran camni org minat sgt..

Jelita78-Five!..hehe..isk kalo pekena dgn english tea pn still tak leh blah agaknya..

Syatilla-mahal kalo sedap takper jugak tilla..hehe..baru rasa berbaloi

Anonymous said...

Macc ni mmg manis tahap apa ntah.. nak juling mata2..

DaZzlingLilLy said...

Anon-betul tu manis melampau..hehe..kalo kurang manis skit ok kot still blh makan..