Wednesday, August 3, 2011

Kuih Air tangan Sendiri

Raya selalunya aku beli aja semua jenis biskut..
Sepanjang jadi bini org nih tak pernah lagi wat biskut..
Zaman anak dara dulu rajin gak..kalo tak wat sendi pun tolong my mum skit2..
Rasa cam tak cukup masa or malas? ja skang nih..tambahan lagi oven pun takdak kat rumah tu..muahaha..
tapi ada beberapa jenis dah tempah..teringin jugak nak asapkan rumah aku tuh dgn bauan adunan Planta..wangi sangat...hehe
Skrang ni dlm kepala cuma nak buat honey cornflakes atau cup cake..

(Pic:googled)

tengah mencari2 resepi..time weekend nanti blh try..oven plak gi angkut kt rumah my mum..hahaha..
nak buat biskut yg lain2 macam tak berapa nak reti..so pilih yg senang aja..my fav semestinya tart nenas..biskut klasik tuh..hehe..tambahan kalo jem tu homemade punya..alahai sodapnya!

(Pic:googled)

9 comments:

my everything said...

ai pun berazam nak buat kuih raya tapi azam je kot hahahahah

farah fauzi said...

adeh..tetiba jer raser nak makan skang beskut raya..tak nak tunggu raya aci tak...hehe

FaRah Baharom said...

wow yummy nye...:)nnti tepek gambar kuih u buat yek.

Joy said...

haah..skrg mcm x cukup masa jugak. ;)

Syatilla said...

apa ni lily...cite pasal makan je.huhuhu =P

POSH76 said...

kuih ni wajib buat senangkan....kalau buatan sendiri lagi sedapkan

qellissa said...

i tahun ni nak wat kuih sarang semut ngan tart jugak..hihihi hopefully menjadiklah..

Nurhayati said...

sama la kita, time anak dara rajin wat. bila dah kawin hilang semua tu. alasan yg sama kat umah takde oven haha

DaZzlingLilLy said...

nana-itu lah takut azam jer lebih

farah-itu lah yg selalu aku malas nak wat sebab b4 raya dah habes..hehe

farah baharom-insyaallah kalo jadi buat ler..hehe

Joy-agaknya mmg jadi wife ni bz kan..

syatilla-okeh esok update ceta selain makanan..hehe

POSH76-itu lah kalo buat sendiri boleh lebihkan macam2 bahan

qelissa-i kalo tart mmg tak penah angan2 lg nk buat sendiri..hehe

yati-susahkan kalo oven takdak..hahaha..alasan betul kita ni,padahal oven tu brapa hinggit jerk